Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

První komentář po pěti letech letech. Tak moc na mě tenhle film zapůsobil. Ve zkratce: Uměle vytvořené cosi, které se mělo hlavně zalíbit mladší generaci a nedovolit organizace hájící práva čehokoliv, aby Disneyho žalovali. Hodně se tu vzdychá, hodně se tu pláče. Každý o sobě pochybuje, nejdůležitější jsou pro každého jeho pocity. Výsledkem je, že nikoho z postav bych nechtěl mít jako kamaráda. Pořád bych je musel utěšovat a hlídat se, abych náhodou neřekl něco, co se jich dotkne. Chlap tu není ani jeden, všichni jsou jen trubci, doplňující hyperventilující včelí královnu, bez které jsou ztraceni a o jejíž přízeň tak trochu skrytě bojují, protože ona je z nich všech nejlepší. Nakonec není komu fandit a bylo mi úplně jedno, jak to dopadne, což je asi to nejhorší, co se u filmu může stát. Ještě k tý Ray: ta tráví celý film s otevřenou pusou (má špatný skus, to vám potvrdí každý dentista) a stále hraje stejně: strach vyjadřuje hyperventilací, odhodlání vyjadřuje hyperventilací, radost vyjadřuje hyperventilací, hyperventilaci vyjadřuje hyperventilací. Nesmím zapomenout na desítky lokací, kam se jen nakoukne, aby se zase někdo dozvěděl, že teď se musí jinam, protože tady už bad guys jsou a tak se zase letí jinam, všude nové postavy, ke kterým nemůžete získat žádný vztah a když pak sem tam bouchne nějaká planeta nehne to s vámi. K tomu opět využívání již desetkrát ve SW příbězích použitého včetně "Pomůžou nám - nikdo nám nepomůže - vše je ztraceno - tak přeci jen nám pomůžou." LIGHT SPOILER: závěrečný polibek s masovým vrahem, který teda jako že prozřel, protože mu máma řekla křestním jménem, už byl vyloženě výsměch, což většina kina pochopila a zasmála se spolu s tvůrci. Ale abych jen nekritizoval, záběr na objevivší se flotilu rebelů byl moc hezký a ten si tak budu jako jediný pamatovat. END OF SPOILER Závěr: Naštěstí nejsem tak velký fanoušek SW, ale kamarádi jsou a bylo mi jich skutečně líto. Místo SW dostali Padesát odstínů síly. A já osobně se teď s chutí podívám na The Phantom Menace a užiju si souboje s Darth Maulem.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Celkově velký zklamání. Trocha humoru, pak následuje klišé, klišé, hodina pravdy, klišé, patos, patos, trocha akce, patos a happy end. Příběh nepoživatelný, hrdinové se od minula vlastně vůbec neposunuli, animace fantastická. Nudy dost a naštvanej jsem byl hodně, že z odlehčenýho, nevážně se beroucího animáku udělali takovouhle věc. Nekritické komentáře zamilovaný do Toothless chápu, ale 88% si tohle dílko nezaslouží. Fakt jsem bojoval s tím dát mu tři hvězdy, ale film, kterej mě naštve a lituju do jeho sledování vloženýho času, je prostě dostat nemůže.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Abrams miluje Star Trek, GIacchino miluje Star Trek a já pak taky miluju Star Trek i když jsem nikdy žádným velkým Trekkiem nebyl byť tenhle svět samozřejmě znám. Dostatek dobrodružství, správná míra syrovosti, kdy je bezohlednost naprosto uvěřitelně bezohledná bez nějakýho vysvětlování: Když někoho potřebujete vyřadit z boje, tak se s nim nemažete, prostě když jdete kolem prokopnete mu nohu a hotovo a hlavně fantastickej "záporák" na kterýho budu dlouho vzpomínat. Film, který překonal moje očekávání a já se těším na další díl.

plakát

Lore (2012) 

Syrové a velmi lidské, povětšinou v tom špatném slova smyslu. Ukázka toho, že válka nekončí podpisem mírové smlouvy nebo kapitulace. Jinak krásně natočené. Spousta obrazů utkví v hlavě a přitom nepůsobí prvoplánově. Saskia Rosendahl je klenot a každej moment kdy do filmu vstoupí hudba má velkou sílu.

plakát

Croodsovi (2013) 

Čirá radost. Z tohohle kousku sálá tvůrčí svoboda. Až na několik zopakování životních hodnot pro nejmenší publikum, které k tomu samozřejmě patří se tak může člověk bavit kreativitou tvůrců a tetelit se nad tím, jak je to všechno uvolněný. Když k tomu připočtu mojí oblibu lenochodů, odcházelo se mi z kina velmi spokojeně.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Arkáda. Aragornův, Legolasův a Gimliho hon na Skurut-hai protažený na dvě hodiny a dvacet minut v roklince, kde se na chvíli děje něco zajímavého. Bez hloubky, bez napětí, bez nápadu, bez opravdového hrdiny.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Jak já mám rád chytrý animáky co se neberou vážně. Že jsou tam vikingové je plus nejplusovatější. Neviděl jsem to ve 3D ale ve 2DD (2 Dojatí Dospěláci) a fungovalo to naprosto fantasticky. Jasný DVD do oddělení "hergot na co bych se tak dneska podíval" filmů a soundtrack co mi z mp3 jen tak nezmizí.

plakát

Iluzionista (2010) 

Kdybych tak věděl čim mě to vlastně dostalo. Krásná animace, působivá hudba, jednoduchý příběh. Všechno dohromady to na mojí skrytě romantickou duši zafungovalo a já byl dokonce dojatej. Zase po dlouhý době. A jsem rád, že jsem ho neviděl v kině, ale v klidu doma na DVD. Nevim jestli by se v kině dostavila ona intimní atmosféra, která je podle mě k vychutnání tohohle filmu zapotřebí. Takže doporučuju sledovat až po setmění, o samotě, když všichni a všechno spí.

plakát

Oko bere (2008) 

V tomhle filmu je takovejch chyb, nelogičnosti, schématičnosti a kýče, že jsme se s kamarádem smáli jako už dlouho ne. Hlavní hrdina je nesympatickej, nesvéprávnej, bezpáteřní idiot. Přesný ztělesnění kamuflovanýho zla. Od teď trochu !!!spoileruju!!!, ale myslim že to vůbec vadit nebude, páč tomuhle filmu nemůže nic ublížit!!! Blondýna co má v popisu role jít po zisku ho má celou dobu na lopatě, ale místo, aby ho obrala, zničila a našla si někoho pořádnýho se najednou promění v oddanou labuť. Všichni mu odpustěj, všichni ho žerou. Uf jak já doufal, že ho Morfeus umlátí k smrti, nebo, že skončí jako bezďák co se upije někde ve škarpě. Naprosto stupidní leč užitečný film z řady "Jestli se ti to hodně líbí, tak si nemáme co říct." Dodatek: Po přečtení jak to bylo ve skutečnosti s Blackjack teamem, kterym se tenhle film inspiroval ubírám hvězdičku. Takhle podělat takhle zajímavej námět, to je fakt hnus.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Jakoby to točil Cimrman. V celém díle se neustále střídají prvky očekávání a zklamání. Že je začátek ve stylu "Rychle pohnout dějem ať je víc času na Helms dee..teda Hogwarths" se dá v klidu zvládnout, pak ale přijde Battle of Hogwarts samotná. Začátek člověka napne, moc hezky zvládnutá příprava na útok. Bojová nálada "teď nebo nikdy" a variace na přípravu na bitvu hrdinů osmdesátkovejch filmů v čarodějnickém hávu kde si místo připínání granátů a zasouvání nožů do bot banda čarodějů ochočí sochy a vykouzlí za zvuků Desplatových "teď to přijde" rytmů nějakou tu obranu. Moc pěkný. Pak ale přijde naprostý promrhání šancí. Fred, Tonks a Lupin, to by se dalo krásně natočit, ale dobře, ctí se kniha. Ale objevené hrdinství Longbottoma, boj jinak věčně zasněný Trelawny, Grawp proti svejm... na tyhle všechny v knize působivý scény by stačily tři minuty dobrých prostřihů během slalomu o život Harryho a spol pod nohama obra a kina by řvaly jak želva. A vono kulový. Rychlej záběr na procházku lazaretem a bylo dějově splněno. Od tý doby to šlo do kopru. Naprosto zbytečná "Můžu ho mávnutim ruky zabít, ale radši do něj budu kopat a házet s nim" scéna, pak prostřih na hada, kterýho dva čarodějové nemůžou trefit kouzlem, protože jsou do sebe moc zamilovaný a pak ten absolutně nesedící prostřih na odfláknutej souboj s Bellatrix. Opět se dostavil "natočil bych to líp" pocit, kterej u filmů tak strašně moc nemám rád. Ještě, že jsem na to nešel do kina. Opět tak děkuju Potter fandům za zaplacení filmu na neškodné zabití jednoho pondělního večera.