Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené herečky (10)

Audrey Hepburn

Audrey mám prostě nejradši!! Svým rolím dávala něco jedinečného, křehkého a okouzlujícího. Miluju její pověstný styl a eleganci. Mou nejmilejší postavou je její princezna Ann v Roman Holiday, což je film, který mě pokaždé dojme, zejména díky výkonu Audrey a Gregoryho Pecka. Dalšími nezapomenutelnými snímky jsou: Jak ukrást Venuši, kde jim to s Peterem hrozně sluší, Šaráda s Cary Grantem, legendární Snídaně u Tiffanyho, Funny Face s Fredem Astairem,  Dva na cestě, Čekej do tmy nebo Sabrina. Přečetla jsem i knihu Barryho Parise. Myslím, že kromě výborné herečky byla i skvělou osobností a velmi obdivuji její práci pro Unicef.

Katharine Hepburn

Silná osobnost, herečka strhujících výkonů, oscarová legenda. Mám ráda její pověstnou dikci a akcent. Ač pro některé nebyla ideálně krásná, já vždycky obdivuju její eleganci, ostré rysy a vznešenost ...v raných filmech její odlišnost a svěžest v porovnání s ostatními herečkami..později nezávislost a hrdost jejích postav. Četla jsem moc pěknou knihu o její velké lásce ke Spenceru Tracymu, kdy to mnohdy neměla lehké. Výborné komediální schopnosti předvedla zejména v mé oblíbené komedii Bringing Up Baby, kde byl jejím hereckým partnerem Cary Grant..stejně jako v The Philadelphia Story nebo v Holiday..filmy s touto dvojicí miluju. Její dramatické mistrně zahrané role snad není ani třeba zmiňovat..dojala mě v Summertime, v Africké královně a  její královna Eleonora ve Lvovi v zimě byla famózní.

Sophia Loren

Prostě legendární Lorenka, překrásná vynikající temperamentní italská herečka. Beznadějně ji miloval i Cary Grant. :) Nejradši ji mám s Marcellem v De Sicových hašteřivých komediích. Oscar za Horalku je absolutně zasloužený. I dnes je velmi krásná.

Claudia Cardinale

Legendární CC je dle mého názoru jedna z nejkrásnějších hereček filmové historie. V Tenkrát na Západě se její silná a zajímavá postava vyrovnala pánskému obsazení...moc se mi líbila v Osm a půlce, Gepardovi a Cartouchovi. Půvabná v komediích, vynikající v dramatech. Krásný křaplavý hlas. :)

Jennifer Aniston

Vždycky jsem ji měla ráda v Přátelích, její styl a komediální talent. Je moc fajn :)

Catherine Deneuve

Dokonale chladně krásná a vždy elegantní Francouzska, excelentní herečka. Truffautovo ''Poslední metro'' a ''Siréna z Mississippi'', Buňuelova ''Kráska dne''. Ze vztahu s Mastroiannim má krásnou dceru Chiaru, která je jako dokonale složená kopie své slavné maminky a tatínka.

Joan Fontaine

Má oblíbená herečka ze 30./40. let..krásná, působila křehce a skromně...mé oblíbené role jsou ve filmech ''Suspicion'' a ''Rebecca'' mistra Hitchcocka...byla jednou z jeho hereček. :) Její sestrou je další známá herečka Olivia de Havilland, měly však spolu problematické vztahy. Oscar za Suspicion.

http://www.youtube.com/watch?v=ZtHhqNztJeA