Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (116)

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Víte, co mě napadlo? Víte, co by mě zajímalo? Mě by teda zajímalo... Stejně by mě zajímalo...

plakát

Princezna Nevěsta (1987) 

Proč mi o tomhle filmu někdo neřekl mnohem dřív!?! Nádherná filmová pohádka, která určitě byla inspirací pro Shreka.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Velká čtyřka (2013) (epizoda) 

Knižní Velká čtyřka byla příjemně akční, tento film se stejným názvem (ani s nadsázkou nelze říci, že by šlo o adaptaci) je nepříjemně unylý a doslova přehnaně teatrální. A ještě jednou někde uvidím to trapné klišé s namířenou pistolí, která poté udolána argumenty terče klesne k bokům, vypnu to, smažu, pohaním a napíšu tvůrcům vulgární e-mail.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Třetí dívka (2008) (epizoda) 

Už od začátku mě ta spisovatelka neskutečně irituje, tady rovněž excelovala jako naprostá kráva. Jak je v posledních několika dílech zvykem, zápletka se opět proměnila a vyústila v blábol.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Schůzka se smrtí (2008) (epizoda) 

Proč je to tak bizarní? Místo stylové christieovské detektivky se mi dostalo podbízení se moderním televizním trendům. Pitomé a překomplikované. Krásně natočené, avšak kvůli tomu tuhle sérii nesleduji.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Tajemství levného bytu (1990) (epizoda) 

Poirot již podruhé ukázal, jak mizerným zločincem by byl. Taková prapodivná směsice rádoby gangsterky, pokusů o noir pasáže a typické laskavé komiky seriálu. "Každý, kdo se mi snaží namluvit, že lovil jeleny v Boulogneském lesíku, pane Poirote, má podle mě nesmírně mylné představy o životě v Evropě."

plakát

Agatha Christie's Poirot - Sen (1989) (epizoda) 

Vzhledem k tomu, že byla epizoda natočena v březnu roku osmdesátého devátého, vypadá úvod jako parodie na reálný socialismus vezdejší a posléze jako parodie na zdejší parodie. A ten závěr: taková akční scéna. Mezitím to taky není zlé. Všimli jste si, že slečna Lemonová je menší než Poirot?