Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (435)

plakát

12 rozhněvaných mužů (1997) (TV film) 

Původní verze byla mnohem lepší. Tohle nemuselo vůbec vzniknout.

plakát

Nabídka (2022) (seriál) 

Perfektní seriál o tom, jak se točil film. Ten FILM! Po Top Gunovi dvojce se mi začíná Teller líbit čím dál tím více, ale zaujal mě již ve snímku Týpci a zbraně. Fogler jako Coppola je taky výborná volba. I když to je přitažené za vlasy a z pohledu Alberta S. Rudyho se stalo v reálu asi tak 10% událostí, je to krásně odvyprávěné přehánění.

plakát

Halo (2022) (seriál) 

Na seriálu je opravdu vidět, že tvůrci nešetřili penězi. Hlavní hrdina a vedlejší postavy mají rozměr a příběhové linky jsou opravdu dobře rozpracované. Nečekal jsem, že mě tohle sci-fi bude takhle moc bavit. Hru jsem nikdy nehrál a možná, že jedině dobře. Pro mě překvapení roku!

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Martin Scorsese mě opět odrovnal. Při jeho věku je až neuvěřitelné s jakou hravostí, kreativností a inteligencí přistupuje ke svým snímkům. Pokud v kině nenarazíte na poněkud omezenější publikum, bezpochyby vás čeká i nejeden černohumorný zážitek, při kterém se divoce zasmějete, protože mezi DiCapriem a De Nirem je neuvěřitelná komediální chemie. Film je totiž i díky svému emociálnímu nadhledu poměrně otrle vtipný, protože kromě hlavního tématu lidské hamižnosti a manipulátorství se zde objevuje především prvek vyprávění o lidské imbecilitě a naivitě hlavního hrdiny. Pak toho může jeden hodný "strýček Tom" v podání De Nira slušně využít. Je to skvostné - letos jediný pořádný konkurent pro film Oppenheimer. Je to o vkusu a náladě, každopádně Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou z mého pohledu filmem roku.

plakát

Dogani (2011) 

Dlouho mě film emočně nezasáhl. Tento snímek toho dosáhl na výbornou.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Naprostá srdcovka. Děkuji panu Sovákovi a Kemrovi za nezapomenutelný herecký koncert.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nolan je mistrovský vypravěč, který naservíroval 180 minut precizního filmového kumštu. Vidět Oppieho v kině je v podstatě povinnost, která oproti obývákovému prostředí umocňuje jedinečný zážitek. Pokud za tohle nebude zlatá soška, pak Oscaři už nikdy nezískají zpět na své vážnosti a především úrovni.

plakát

Barbie (2023) 

Koukal jsem na to hlavně kvůli Goslingovi. Na papíře to vypadalo jako slušná nadsázka, když četl on nebo jeho agent scénář. Každopádně jsem čekal větší průser.