Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Predátor

Predátor (1987)

Subjektivní názor: Nejlepší film na světě, který miluji nade vše. Po tisícím zhlédnutí jsem přestal počítat ty další. Johne McTiernane, jsi nejlepší :-)

Nebezpečná rychlost

Nebezpečná rychlost (1994)

Jan de Bontovo debut a hned akční film roku. Keanu Reeves má šarmu na rozdávání a Sandra Bullock je sexy kráska v nesnázích. Hopperovo oslizlou postavu vydírajícího násilníka jsem bezhlavě hltal. Výborně nadávkované sekvence od openingové akce ve výtahu, po následnou honičku o místo v autobuse a pobyt v něm, až po super ending ve vlaku.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Ano musím se opakovat, John McTiernan je naprostá režisérská elita. Predátorem to začalo a tímto následným kouskem potvrdil svoji korunu krále akčních klasik. V mém top jako zástupce celé série, čtyřkou nevyjímaje :-)

Uprchlík

Uprchlík (1993)

Patrně slovy (textem) nelze docenit přínos tohoto snímku pro světovou kinematografii. Tento počin skutečně definoval žánr akčního-thrilleru. Tommy Lee Jones v roli zarputilého šerifa byl Harrisonovi více než zdatným sekundantem. Škoda, že sošku zlatého plešouna nedostal i Ford v kategorii hlavní herec. Dobré herecké výkony se zde setkávají s vynikajícím scénářem, kvalitním hudebním doprovodem a precizní kamerou. Jedná se opravdu o snímek, který postupem zraje a neklesá v čase na své kvalitě, ba naopak stoupá.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Proč jste pořád tak strašně slušný pane! Z téhož důvodu proč Vy ne! Jsem tak vychovaný! Naprostý mistrovský kousek a jedna z perel světové kinematografie!!! Film jsem viděl snad už stokrát. Dvanáct mužů v jedné místnosti. Film stojící na prosté konverzaci. Vybroušené konverzaci. Je jednoznačně vidět, kde Tarantino hledal inspiraci pro svých Osm hrozných. Henry Fonda byl opravdu velký gentleman. Neuvěřitelný minimalistický projev prokreslený prostou lidskostí. Stejně jako například Anthony Hopkins, tak i pan Fonda si zaslouží být v síni slávy stříbrného plátna. Sidney Lumet vytvořil nezapomenutelný snímek. Pro milovníky filmu je snímek povinností. Úžasný dabing v čele s Karlem Högerem (Fonda) byl snad lepší než originál s titulky.

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Mě rozhodně dostal můj oblíbenec Robin Williams. V tomto případě se jedná o opravdu bezkonkurenčního Oscara za herecký výkon. Lavičková scéna, kdy promlouvá svému hereckému kolegovi do duše, je nezapomenutelná.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Jedná se o jednu z perel světové kinematografie a to nejen ve svém žánru.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Jak dokonale pochválit dokonalost?

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Výborně pane Wayne, ale tohle nejsou taneční. A opravdu ne. Batman zvážněl a začal znova. V mém top jako zástupce celé úžasné trilogie od Nolana. Vybroušené dialogy jsou opravdu třešničkou na dortu. A ten herecký ansábl! Bale, Neeson, Oldman, Caine a úžasný Freeman, Hauer, Murphy, Wilkinson, Watanabe, Roache.