Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Macbeth

Macbeth (2015)

Ikonická divadelní hra převedena z prken na plátno. Tvůrci neopustili od divadelních principů, monologů postav, ale také ani od téměř neustálého divadelního herectví. Kouzlo filmu zde naopak vynikne v neuvěřitelně krásných obrazech, skvěle vybrané hudbě a vlastně vizuálu obecně. Jedná se prostě o artový, surrealistický snímek naplno těžící z vizuálních možností filmu a divadelní hloubky. Kontrast těchto dvou prvků bylo naprostým blahem sledovat.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Dokonalý majstrštyk. Jeden z filmů který mě ovlivnil natolik, že po jeho zhlédnutí jsem už prostě nebyl tím stejným člověkem. Nestárnoucí srdcovka.

Gauneři

Gauneři (1992)

Gauneři způsobili Tarantinův raketový vzestup zcela oprávněně. 99 minut strávených převážně v jedné místnosti a na bedrech asi pěti herců nenudí a uteče opravdu (opravdu) rychle. Využívání retrospektivy je zde naprosto precizní a klasické Tarantinovské dialogy celému počinu dodávájí ten pořádný říz. Jedna z nejlepších gangsterek a Tarantinových děl vůbec.

Pokoj

Pokoj (2003)

Sledování The Room bylo pro mne neuvěřitelným zážitkem.Postavy bez sebemenších charakterů se nelogicky chovaly skrz naskrz celým dějem. Když jsme u toho děje. Zápletka lehce předvídatelná a srovnal bych to spíše s pornem sestříhaným do 90 minut obohaceným o pohledy do dáli a soundtrackem, který by se vážně hodil do jakéhokoli druhu porna. Na druhou stranu je to tak blbé a přehnaně vážné až to nabývá na vtipnosti a dozajista si to najde okruh specifických diváků, kteří tento film budou milovat právě kvůli výše uvedeným důvodům. Mezi Tento okruh spadám i já a proto tomuto bizarnímu počinu dávám 5*. A poslední výhodou je i to ,že film mne bavil i po několika zpětných zhlédnutí.