Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (68)

plakát

Sára (1997) 

Nedávno jsem film viděla znovu po 20 letech a už to kouzlo vyšumělo, Ale svého času patřil mezi vynikající gangsterky. Milovala jsem ho a vždycky jsem trnula hrůzou, když Sáru zastřelili. Hodnotím z pohledu tehdejšího diváka, protože jinak by to nebylo fér.

plakát

matka! (2017) 

Tak jsem si tady načetla tolik hlubokomyslných komentářů, až se divím, že je mezi námi tolik básníků. Fakt nevím, jak jste přišli k podobenství a jiným filozofickým závěrům. Jsem normální žena, koukající se na svět hodně střízlivě a vidím, vidím... :) Pošahaný chlap a pošahaná sekta a ženská, která trpí těhotenským šílenstvím. Na toto téma připomenu Rosemary má děťátko. A mimochodem, bylo to vynikající !!! Za 5*.

plakát

Slunce, seno, jahody (1983) 

Ale vždyť je to vlastně dobrý !!! :) Proč se nepobavit tak nějak hezky po česku, že jo ! I Amerika má svoji national lampoon :-)

plakát

The Florida Project (2017) 

Celou dobu sledování filmu mi bylo slabě špatně od žaludku. Já se s takovou komunitou lidí setkala, a řeknu vám, nic hezkého, nic romantického na tom není. Tahle zkušenost je nepřenosná, tohle se musí zažít. Je třeba ještě říci, že vymanit se z tohoto způsobu života dokáže jen opravdu silný jedinec, navíc je to velmi infekční. Takže pozor, nikoho nepředěláte a proto od tohoto nohy na ramena a pomáhat jen zpovzdálí. Pan režisér taky určitě ví své, jinak by ho to neoslovilo.

plakát

Silnější (2017) 

Ocenila jsem velmi, že z toho zase neudělali sladkobolnou hovadinu. Obyčejní, utrápení lidé, co jim vlastní starosti přerůstají přes hlavu a tak nemají už v srdci místo na okázalost. Trochu romantiky a soucitu tam ale být musí, byl to přece jen silný příběh. Hodně štěstí Jeffovi do dalšího života i jeho rodině.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Takže si to ujasněme. Svoboda a práva člověka končí tam, kde končí svoboda a práva druhého člověka. Přijmeme-li tuto teorii a budeme-li pokračovat ve vytyčené linii, zcela jistě nám brzy dojde, že jsme na cestě, která má tvar ležaté osmičky. Tak jak z toho ven? Kdybych znala odpověď, určitě bych byla na věky věků nositelkou Nobelovy ceny za mír. Jednou jsem tu psala o hrdinství které se utváří v běžném životě a podle mne, tady je jedna z cest. Jsou slova, která mi pomohou myšlenku vyjádřit : čest, soucit, láska, tolerance......Ale jak je to možné, že tyto slova zní v dnešní době jako : chleba,máslo, fazole,hovno..... Jak se to stalo, že je slušnost považována za slabost? Takže se podívejme kolem sebe a uvažme, co můžeme napravit dokud tu ještě jsme. Tam začněme.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Nemuselo to být jen na tři hvězdy, jen kdyby to nebylo tak násilně ohýbané přes hrany. Tento film jsem viděla v češtině a pokud chce český dabing nechat Emmu dospět, měl by uvážit změnu dabérky. Takhle už fakt nee.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Film mi hodně připomněl Pustinu. A je to další kandidát na šestou hvězdu slávy. Oceňuji skvělé herecké výkony, bylo radostí sledovat kam se příběh ubírá, proměna Sama, naděje a v závěrečné fázi konečně i světlo v Mildrediných očích.

plakát

Glory (2016) 

Ano, při sledování takového příběhu skáče člověku sekera sama do ruky, ale když jde o realitu, 99% lidí je zticha. Co víc říci ? Obraz doby ? Ne, takhle to bylo vždycky. Dnes se hrdinové neutvářejí na bojišti, ale v běžném životě.

plakát

Jméno (2012) 

Jeden z filmů, kde bych neváhala dát více hvězdiček !!!