Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (732)

plakát

Ceny Anděl Coca-Cola 2023 (2024) (pořad) 

Naštěstí existuje i vysílání, celý pořad jsem neviděla. Moderátorská dvojice nebyla dobrá, Dědka bych ještě snesla (jeho pořad v televizi nesleduji), ale Ivana Kulhánková byla velmi slabá. Některé nominované jsem neznala, asi už jsem moc stará. Ale asi na všechno, protože např. Tereza Balonová se mi líbí. Potěšilo mě vystoupení kapely Jelen s Hradišťanem a cena pro Martinů Voices a Lukáše Vasilka, které velmi obdivuji.

plakát

Ceny české filmové kritiky 2023 (2024) (pořad) 

Nedá se říct, že by mě nějak překvapilo to nízké hodnocení. Už se nedivím ničemu. Ale přece jen - proč někdo dává odpad, tomu nerozumím. Líbilo se mi moderování Petra Marka, výběr nejlepších filmů a jejich tvůrců, s výsledky jsem spokojená. Žádní Bratři. Simona Peková je z Třebíče, takže jí fandím. Stejně tak fandím i ostatním oceněným.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Pan Prušinovský v rozhovoru řekl, že nechápe slovo korektní. A já říkám, že humor je něco, co mu sedí. Potěšil i Marhoul na chalupě (uvnitř chalupy plakát Nabarvené ptáče) i ve studiu. Všechny postavy (bohužel až na tu jednu, která moc chybí) jsou zpět a můj oblíbený Šmarda  v režijní židli se překonává. Nebo se o to aspoň snaží. Díky za Dobré ráno, pane Prušinovský.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 4 (2024) (epizoda) 

Třemi hvězdičkami nadhodnocuji. Pořád čekám, že se dočkám něčeho podobného jako v první řadě. A ono nic. Připadá mi, že Mirek se chová úplně jinak než v první sérii. Že by ho úraz tak změnil a on totálně zblbnul? A kde přišel k těm všem nemocem tak najednou, že musí brát tuny léků?Zlatohlávková podle mě přehrává (ale to není její vina, asi je to přání režiséra ), už je mi protivná. Šmarda pobaví vždycky, ale teď se téměř nevyskytuje. V první řadě mě bavil i bezdomovec Luboš, ale ten už (bohužel) není bezdomovec. Tereza Volánková je stále dobrá, líbí se mi i v menší roli ve Smyslu pro tumor. Pár vtipných momentů se našlo, ale fakt jenom pár. A že bych se dívala na každou epizodu dvakrát a smála se nahlas jako při první sérii, to tedy ne.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Tato epizoda byla mnohem lepší než ta minulá. Zlatohlávková nepřehrávala, na scéně je Šmarda (ten mě pobaví vždycky) a jako třešnička na dortu Daniela Špinar s Pražáky.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

I když druhá řada seriálu byla slabší než ta první, pořád jsem se měla na co těšit. Závěrečná epizoda mě pobavila. Ne že bych se zrovna smála nahlas, ale to přece není nutné. Vtipných okamžiků bylo dost. Beran nebo kozel, Cyrilova kytice, děkovná řeč na plese, Radka v hlavní roli pod taktovkou bezvadné Daniely Špinar, diváci, kteří nevěřícně zírali na to veledílo s baletem, nervozita režisérky při premiéře...A ten závěr! Děkuji, pane Prušinovský. Rychle zase něco natočte prosím. Pondělky bez vás budou nudné.

plakát

Ikony Kamila Střihavky - Vladimír Mišík (2024) (epizoda) 

Mišíka mám ráda celý život, ale nejraději jsem ho měla s Radimem Hladíkem a skupinou Blue Effect. Slunečný hrob - ne sluneční, jak v pořadu zaznělo. Vynikající je i album Jednou tě potkám, které produkoval Petr Ostrouchov. Nic pro mě ale nepřekoná píseň Variace na renesanční téma. Potěšil i závěr pořadu - Špejchar blues. Ale Radim Hladík je nenahraditelný.

plakát

Když tvůj život není tvůj (2024) (TV film) 

Tohle je něco, co nikdy nepochopím. Jak se může inteligentní člověk dostat pod vliv nějaké sekty a nechat se zcela ovládat. Když jsem viděla ty záběry poslušných oveček, jejich zblblé tváře, tu hroznou manipulaci, ani mi jich nebylo líto. Některým lidem asi chybí samostatné myšlení. Člověk v životě hledá, jakou cestou se vydat, aby jeho život měl smysl. To chápu. Ale vydat se tímto směrem? Muž, který opustí kvůli sektě svou ženu a dítě, je podle mě slaboch. Po více než dvaceti letech se mu podařilo sektu opustit. I když je to chvályhodné, trvalo mu přece jen příliš dlouho, než prozřel.  Pořad jsem chtěla vidět hlavně kvůli Zdeňku Vojtíškovi, na jehož přednášky o sektách jsem před lety (jako výchovná poradkyně) chodila. V dokumentu bych uvítala více prostoru pro rady psychologů, naopak tam mohlo být méně  současné partnerky pana Štrause. Nevím, proč se oba chovali jak malé děti. Vina režie? Takhle to vypadalo, že se pan Štraus sice osvobodil od sekty, ale je tentokrát pod vlivem své partnerky.

plakát

Lenka Nová ve vile Winternitz (2024) (koncert) 

Nádherné! Moje oblíbená Lenka Nová, navíc se skvělým doprovodem. Kytarista Josef Štěpánek doprovází i Radůzu, jejíž koncerty ráda navštěvuji.