Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Narozen 4. července

Narozen 4. července (1989)

Můj nejoblíbenější film. Když jsem byl menší, tak jsem znal celý film navzpaměť. Film, který je podle pravdy a který člověku řekne jaké jsou vlastně životní hodnoty. Obdivoval jsem Rona, že se po tom všem, co zažil dokázal vzchopit a bojovat za nezávislost a být vůdcem demonstrantů. Jednoznačně nejlepší Tomova role. Zasloužený oscar pro Olivera Stonea.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Pro mě absolutně nejlepší western všech dob.Nezapomunutelná hudba, děj, herci, souboje. Pro měj jsou nezapomunutelné scény jsou masakr na ranči Bretta McBaina, závěrečný duel a pověšení bratra. Kdyby Sergio už nenatočil nic jinýho, tak i tímhle by se stal světovou legendou. Nádherný film.

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Obrovský filmový zážitek. Nemůžu srovnávat s kinoverzí, protože jsem viděl jen 193 minutovou verzi. Není tam jediný špatný místo. Monology Martina Sheena se mi hodně líbily. Hopper jako hipísácký novináž už také vyšinutý nemá chybu. No a mistr Marlon Brando - těžko by tuto roli zahrál někdo líp.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Druhý nejlepší western, co jsem kdy viděl. Promiňte mi to , ale víc se mi líbil král westernů a to Tenkrát na západě. Nejlepší završení dolarové trilogie. Opravdu western jak má být. Nejvíc se mi líbila samozřejmě závěrečná scéna na hřbitově - trio.

Kmotr

Kmotr (1972)

Po Tenkrát v Americe pro mě nejlepší gangsterka. Někdy přemýšlím jestli je lepší film nebo kniha. Mistrovský Brando, Pacino, Caan. Ale především Brandův herecký koncert.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Pro mě absolutně nejlepší gangsterka. Leoneho vrcholné dílo, které něco jentak nepřekoná.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Víc než film a víc než SCI-FI. Zásadní film, který musí vidět každý filmový fanoušek. Když film shlédnete, tak si budete připadat, že jste viděli něco zásadního a nezapomunutelného a po tilmu budete přemýšlet o konci filmu. A to je přece to nejlepší, ne? To tajemno a zkoumání jak to mohlo být, nebo co to bylo,....

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Hodně lidí říká, že je Ryan lepší než Linie, ale já k tomu musím dodat, že Ryan je o něčem jiným. Ryan pojednává o krvavé bitvě skěle natočené, ale bez děje. Ale Tenká červená linie mě jako by zhypnotizovala od začátku do konce. Herecké výkony jsou nadstandartní, režie, která měla dostat oscara stejně tak celý film. Tenká červená linie je jeden z filmů, které se natočí jednou za pár let a už jí nic nepřekoná. Neříkám, že to je nejlepší válečný film, ale je to jeden z těch výborně natočených o válce v Pacifiku.

Četa

Četa (1986)

válka je svině - zabíjí nám kamarády jednou řekl Hemingway a měl doslova pravdu. V tomhle protiválečném filmu je to hodně znát. Mladík, který přeruší studia a jde raději do války poznat pravou realitu a už při příjezdu zjišťuje, že udělal velkou chybu, že sem šel. Ale sám si to vybral a tak za to nemůže nikoho vinit, jen sebe. Později se z něj coby nováčka stává opravdový voják, který myslí jen na jedno a to jak přežít a dostat se zpátky domů celej živej a zdravej. Film dobře popisuje americkou účast ve Vietnamu tím stylem, že si vojáci dělají co chtějí (to řekl přesně Bunny) - viz. znásilnění mladé vietnamky, Bunny rozmlátí hlavu vietnamskému slepému chlapci. Film prostě dobře ukazuje, co se může stát z mladých kluků -a to jest stroje na zabíjení. Vynikající film. Doporučuju každému, kdo se zajímá o válečné filmy a o Vietnam.

Taxikář

Taxikář (1976)

Pamatuju si, jak jsem byl na Taxikářovi v kině s kamarádem. Zezačátku jsem byl otrávenej a potom po 15 minutách zhruba jsem byl nadšenej a zvykl si na tempo tohoto snímku. Celý film smiřuje k velkému finále, které si jako pozorný divák dobře vychutnáte. Když jsem potom odešel na tramvajovou zastávku, tak jsem si jediný nepřál jet taxikem a uznal, že v roce 1976 měl vyhrát oscara Taxikář a ne Rocky.