Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Poklady Klementina - Pasionál abatyše Kunhuty (2024) (epizoda) 

Tento díl mne trochu zklamal. Důrazem na ženy vysunul do popředí  otázku, nakolik měly být a byly středověké urozené ženy a jeptišky gramotné, ale můj dojem byl, že na ni pak nedokázal jasně odpovědět. Jednoznačných důkazů je pravděpodobně málo, ale i to se dá upřímně přiznat a načrtnout hlavních rysech hypotézu, k níž se kloní většina badatelů.

plakát

Hrdinný kapitán Korkorán (1934) 

Uprostřed pošmourného léta mi dortová bitva a Štěpničková na kruzích kdovíproč stačí ke štěstí.

plakát

Pošetilost mocných (1971) 

Viděla jsem tenhle film jako dítě a dnes v 19:59 jsem neměla nejmenší potuchu, o co ve filmu půjde. Znala jsem jen Hugova Ruy Blase, a protože zápletka filmu se s ním shodovala, největším zdrojem napětí pro mne bylo, jak se z tragédie stane komedie – čím nahradit smrt, osud a patos, aby nový konec nebyl sice šťastný, ale nanicovatý? Dle mého názoru je výsledek zdařilý, zdařile paradoxní a svým způsobem hořký – "Polib ji, pitomče."

plakát

Kontakty (1980) 

Když se naskytne možnost obohatit mravoučné poselství erotickým nábojem, proč váhat?

plakát

Zem (1966) 

Ten okamžik, kdy si tažné zvíře splete rohy do copu a po dvou, svůdným krokem odkráčí ze záběru, mě vážně dostal.

plakát

Kdo chce zabít Jessii? (1966) 

Tak Macourek a Vorlíček si vyzkoušeli figuru vědecké pracovnice zabývající se bizarním vynálezem a terorizující své bližní už osm let před Jak utopit doktora Mráčka. Zajímavé je, že submisivní protipól se v obou případech jmenuje Jindřich.

plakát

Jak se moudrý Aristoteles stal ještě moudřejším (1970) 

Mně připadá stylizace do středověku/renesance na místě jako elegantní vyjádření faktu, že tenhle příběh ve středověku vznikl a s historickým Aristotelem vlastně nemá co dělat.

plakát

Ahoj a sbohem (1972) 

Film, viděný v rámci semináře Rusko neznámé v Ponrepu, se mi hodně líbil, i když jako nenapravitelné sentimentální citlivce by mi udělal radost aspoň náznak happy-endu nebo naděje na něj. Alexadřiny kanadské žertíky mě každopádně moc bavily. Za vrchol všeho, považuji "ženitbu" místního donchuána Vasky a následné prozření jeho nápadnice Nadi.

plakát

Belmondo (2015) (TV film) 

Příjemný film. Jedna jediná maličkost: Proč Ursula Andress sedí v honosném interiéru plném starožitností s kšiltovkou na hlavě? Fakt je, že když se ustanovovalo, že dáma smí nechat na hlavě, tak kšiltovky ještě nebyly a nikdo si nedovedl představit, k čemu by mohlo dojít...

Ovládací panel

Fanklub

(1)