Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (39)

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Jako... bavilo mě to, ale je to jedno velké klišé. Pohádka o bezcitné a sobecké puberťačce, která je lepší a cítí se být lepší než všichni ostatní, a i přes to přijde všem cool a všichni by s ní chtěli chodit...  Aspoň, že umělecky je to celkem podchyceno. Nevadilo by, že Wednesday připomíná tu největší noční můru všech vyučujících, kdyby celkově projevovala více inteligence, ne jen chrlila bonmoty a literární fráze jak Miloš Zeman.

plakát

Božská Florence (2016) 

Tohle nebyl špatný počin. Docela vtipné, zajímavé, ale na můj vkus to mělo místy takový podivný, lehce zmatený průběh. Herci byli skvělí. Meryl opět dokázala, že je schopná zahrát naprosto kohokoliv a takhle role jí velmi sedla. Stejně tak Hugh Grant. Oběma poměrně zdatně sekundoval Simon Helberg, což by se dalo označit příjemné překvapení. Dobrý soundtrack i vhodně vybraná hudba do filmu. A jelikož se Stephenu Frearsovi podařilo mě rozbrečet, tak tomu dávám čtyřku a myslím, že ji tu i nechám.

plakát

Brimstone (2016) odpad!

80%???! Děláte si srandu? Nejodpornější film, co jsem kdy viděla! Odporný, nechutný, beznadějný hnus! Režisér by se měl nechat vyšetřit! Nejsem si jistá co to mělo být?! A jaká je pointa příběhu? Pokud máte jen trochu soudnost tak se na to nedívejte, zkazí vám to nejen večer, ale několik příštích dní. Kam se na to hrabe libůstka Hannibala Lectera!

plakát

Učitelka (2016) 

Bylo to velmi netradiční, ale velmi se mi to líbilo. Ani chvíli jsem se nenudila, napětí ve filmu stoupá. Herci byli dobří, ačkoliv občas někteří přehrávali a působili nepřirozeně, divadelní způsob natočení filmu v tomto případě dodával atmosféru. Zajímavá hudba k podbarvení. Ráda se na tenhle film někdy podívám znovu a doporučuji.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

No páni. Tak tohle byli tedy nervy. Hodně jsem váhala ohledně hodnocení. Od začátku do té doby kdy do konce zbývá 15 minut, to bylo výborné. Do téhle doby to byla zápletka naprosto možná, reálná a děsivá. Hudba zajímavá, ačkoliv když spustí, tak musíte soustavně tlumit repráky. Herci byli dobří, zejména John Goodman dodával filmu tu pravou atmosféru. Děj měl opravdu spád. Ani chvíli se nenudíte a se zaťatými pěstmi čekáte, co z toho vyleze. Nicméně je tu těch posledních 15 minut. Film dosti strhnou na zem. Díky nim tu zanechávám jen tři hvězdy. Nicméně jsou to velké hvězdy, protože ten pořádný zážitek z té velké a mnohem zajímavější části předtím, už to jen tak vymazat nemůže. A nervy budete mít i u nich, takže celkový dojem ponechán. Doporučuji.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Poslední bitva (2016) (epizoda) odpad!

Němcům se křivdí. V podstatě jde o jedno z největších detektivních děl maskované dokonce i samotným režisérem. Konspirační teorie: Bohatí obchodníci, kteří chtějí ropu zabijí Winnetoua a místo něj dosadí toho největšího dementa, kterého najdou to ráno u baru, v naději, že mu dají jen minimum peněz. Po tom, co s ním však promluvili a zjistili, že ani neumí mluvit v souvětích k němu přidají ženskou, která má hlídat, aby se náhodou nepodříz nebo něco nevykecal. To je Nšoči. Apačům zjevně dala "šamanka Nšoči" něco do jídla, aby jim to přišlo úplně normální. Pak se to bohužel zvrtne, protože náhražka Winnetoua se zhlédne v kosení sekerou a odmítá nadále spolupracovat a Nšoči se zalíbí Old. Old Shatterhand, tento naivní, hodný muž podlehne této křivé lsti. Co s ním udělají, to nevím. Na konci se SPOILER ........stane náčelníkem! Ano. Winnetou je mrtvý. Nšoči zřejmě ví, že přídavky v jídle u Apačů brzy přestanou fungovat. Proto Olda zvolí za náčelníka a potom se vytratí, nechá ho osudu a shrábne prachy. To znamená, že hlavním padouchem je "šamanka Nšoči". Chtěla bych Philippa Stölzle poprosit, aby nahoru napsal Krimi a dám tomuhle pět hvězd!

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Ehm...co? Typický scénář: psychiatrická léčebna, divná holčička, posedlá matka...co ještě? Když jsem viděla trailer, myslela jsem, že neusnu.... potom jsem se na to rozhodla podívat... napřed jsem si zakrývala oči, potom jsem se přestala bát, tak jsem si je odkryla a...přestala jsem se bát?! Ne, vážně... to už fakt nikdo k hororu nepotřebuje...příběh? Všechno se dozvíte po 15 MINUTÁCH! Za chvíli bude horor jen o tom, že někomu spadne kamera a 81 minut na ni bude vyskakovat potvora a mlátit do obrazovky.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Tak tohle byla velmi dobrá akce. Slušný a vychytaný animák. Člověk vidí doporučení "pro celou rodinu" u hodně nudných animáků, jako třeba Mimoni a většinou to obnáší, že dítě se baví a je v klidu, zatímco rodič si vedle něj čte, rád, že je chvíli pokoj, ale pokud by neměl knihu, tak by pomalu a bolestivě umíral nudou. Ale, tohle bylo opravdu! pro celou rodinu. Nejen pro děti, ale i pro dospělé. Film hodně pracuje s rasovou nesnášenlivostí, což se mi velice líbilo. Jsou tu vtipná místa připomínající komedii a i místa spíše thrillerová a napínavá. Vyústění filmu nebylo až tak dobré, jako průběh filmu, ale nic míň než pět hvězd si to nezaslouží. Opravdu výborné. Jen tak dál Disney!

plakát

Domácí péče (2015) 

Tenhle film stojí za vidění. Vynikající herecký výkon v podání Aleny Mihulové. Pokud se ale těšíte na vtipy podbarvené občas něčím vážným, tak jste se hluboce spletli. Zejména lidé v depresi by si měli dávat pozor. Snímek je velmi drsný, psychologický, nervy drásající a smutný, nicméně velmi zajímavý. Vůbec nechápu slovo: komedie. Proč je v popisu filmu? Bolek tu má pár lehčích frků, které se však vzhledem k atmosféře filmu a situaci spíš nehodí. Asi už ten film nebudu chtít vidět, ale ani nelituji toho, že jsem ho viděla. Opravdu zamyšlení hodný kousek...

plakát

Inspektor se vrací (2015) (TV film) 

Vynikající scénář, herci, příběh. I hudba byla zajímavá. Opravdu mě to bavilo. Film, ve kterém si člověk uvědomí co vše může způsobit jeho jediný čin. Něco u čeho si popřemýšlíte. Snad jen ten konec byl trochu zmatený...