Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Konečně seriál z doktroského prostředí, který mně opravdu baví! Hugh Laurie jako Dr. House je jedním slovem brilantní (nemluvě o jeho úžasně smrtícím černém humoru), zbytek postav taktéž dobrý a co díl, to perla. Obdivuji scénáristy za skvělou znalost různých nemocí a vůbec doktorské hatmatilky.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

První až osmá série byla výborná, i když vím, že někteří fanoušci už šestou sérii hodnotili méně kladně. Devátá a desátá série ovšem až na výjimky byla, upřímně řečeno, smutná. A to tak že hodně. Nový nepřítel je možná zajímavý, ale přítomnost přehrávající Claudie Black přiklepla hřebíky do Sg rakve. Po odchodu Richarda Deana Andersona ze seriálu šla úroveň všech dílů rapidně dolů a nezachraňuje to ani Michael Shanks jako Daniel Jackson. Každopádně série 1 - 8, samozřejmě až na výjimky sqělé. Star Gate by nikdy nebyla tak skvělým seriálem nebýt hlášek a grimas Jacka O´Neilla, respektive vůbec herectví RDA. Samozřejmě kladně hodnotím i charaktery dalších postav + scénář jednotlivých dílů.

Ztracený svět

Ztracený svět (1999)

Přesně to co chci vidět. Pokaždé jiná zápletka resp. nápad, dobré herečky a herci (Will Snow, Rachel Blakely, Lara Cox), tajemno a především mystično :-) I love it!

My z Kačerova

My z Kačerova (1987)

Seriál mého dětství, který jsem hltal, když se podívám zpátky, úplně neuvěřitelně. Prvních padesát dílů mělo vtip, vážnost, atmosféru, super hudbu, napětí. Dalších padesát, s novým dabingem a lehce předělanou grafikou...mno...ztratilo to vážnost a nabralo dojem "udělejme si ze sebe legraci". Každopádně 5 hvězd za prvních padesát dílů určitě!

Farscape

Farscape (1999)

Spolu s Firefly a pokulhávající Star Gate pro mně prozatím nejlepší scifi seriál. Paradoxně jsem moc nemusel hlavního hrdinu Johna Crichotna a jeho "odzačátkujasnoupartnerku Aeryn Sun", ale měl jsem rád vedlejší postavy v seriálu a to především Rygela, Jool (její delší varianta jména nemá chybu), Sikozu, Craise, Scorpiuse/Harveyho a ze začátku i Chianu, později mi trošku lezla na nervy. Kupodivu jsem se nudil snad jen u dvou dílů. Díky tomu, že nemusím Claudii Black se mi ani její postava dvakrát nelíbila. Každý díl měl nějaký svůj nápad, který dokázal s grácií autor dovést až do konce, navíc co díl to několik uchzejících/dobrých hlášek. Se stoupající řadou se zvyšovala kvalita, která vyústila ve film The Peacekeepers Wars, který tento seriál uzavřel.

Firefly

Firefly (2002)

Kde začít...Firefly je především originální seriál. Žádná kombinace scifi a westernu neexistuje, pokud vám ovšem Han Solo nepřipadá jako volnomyšlenkářský kovboj ;-) ale z5 k Firefly - skvěle natočené díly s charizmatickými hlavními postavami - všemi! Každá z nich vám je něčím sympatická, sice více či méně ale žádné vyloženě negativní postavy, či nudící postavy tam opravdu nejsou. Snad jen postava Zoe a pastor Book mi nepřirostly moc k srdci. Hudba a triky více než dobré, soundtrack doporučuji všem. Co díl to perla. Opravdu lituji, že tento seriál byl díky Foxu tak zprzněn, to z těch 15ti dílů dělá jednu velkou raritu, a zdůrazňuji velmi kvalitní. Možná dokonce jeden z nejlepších scifi seriálů, co byl kdy natočen. Jak již jsem říkal, herci hrají výborně, a to i ti hostující jako třeba Christina Hendricks nebo Richard Burgi. Vždycky jsem měl rád Simona a River, jejich sourozenecký vztah a jejich osud. Seriál je sice příběhem všech na palubě Serenity, ale valná část se točí právě kolem těchto dvou postav. Když nepočítám Mala, Kaylee, Jayna, Inary, Washe...a vůbec zbytek :-) Škoda tě, Firefly, měla jsi hodně našlápnuto a takový tři série by to ještě chtělo. 100%

Hidden Palms

Hidden Palms (2007)

Nadprůměrný a realistický seriál, který vám občas může připadat jako "tohle-jsem-už-někde-slyšel" nebo "ty-americký-seriály-jsou-pořád-o-tom-samým", ale je podaný zajímavě a chytlavě, má pouze 8 dílů na jednu (prozatím jedinou) sezónu a nemá moc hluchých míst. Největším lákadlem pro tento seriál je asi Amber Heard a všecko okolo ní. Hlavní hrdina mi moc sympatický nebyl, nejspíš to bylo kvůli jeho herci. Zbytek vcelku ušel, jen mne občas unavovalo klábosení těch čtyřicátnic. Zato ty teen-zápletky mne braly víc. Aby taky ne. A hlavně to má parádní znělku. Doufám, že je někde v mp3. Po rozložení v hlavě dávám plný počet.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009)

Hodnocení po druhém díle: s klasickými upíry se asi můžeme rozloučit. I když alespoň je to tam nějak vysvětleno (proti slunci je chrání jakýsi prsten, zatímco oběti se po kousnutí nestávají upíry). Zároveň jde o podobné dilema jako v Interview s upírem - dva upíři, jeden bastard dychtící po mase a druhý hodňous snažící se vymanit ze svého prokletí. A mezi nimi jedna dívka a její známí. Když se na to podívám z objektivního hlediska, tak to není tak špatné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nejde o duplikát Twilightu nebo Královny prokletých. Jednoduše řečeno zatím se mi to líbí. A Nina Dobrev je nejhezčí bulharka co znám. Inu, slovani :o) Po sedmém díle zvyšuji na 5. Hlavní 3 postavy hrají své role víc než bravurně.