Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (345)

plakát

Columbo - Prázdný rám (1971) (epizoda) 

I když se vrah snaží sebevíc, tak právě ona velká snaha vše vyvrátit a zamaskovat svede na sebe pozornost důvtipného poručíka Columba. Samotný případ mě však tolik nezaujal, tak jako třeba některé předešlé. Zachraňuje to do značné míry konec, který je úsměvně zatím nejoriginálnější a pár bonusových čistě komických scének jako je album fotek nebo spoře oděná modelína, která zavaří Columbovi hlavu více než-li kdejaký kriminalista! :)

plakát

Lilja (2002) 

Syrové až nechutné severské drama, které táhne brilantně především představitelka hlavní role. Strašně nedoceněný film, který ve vás bude resonovat ještě spoustu dnů po zhlédnutí. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=j_B-9HnxRIs

plakát

Město andělů, město smrti (2021) (seriál) 

Skvělý moderní dokument, který hezky odsýpá a má opravu minimum hluchých míst. I po stránce dobových záběrů a fotek z místa činu i výpovědí lidí do těch případů namočených nadstandardní kriminální počin.

plakát

Smrt na studentských kolejích (2023) (seriál) 

Vizuálně moderně pojatý kriminální mini dokument, který se snaží převyprávět nešťastný životní osud ještě školou povinných mladých lidí. Jelikož jsou i vrahy povětšinou stejně staří mladiství, tak rozhodně nečekejte nějaké sofistikované zamotané příběhy.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Taktéž jeden velký návrat do vzpomínek mého dětství, kdy jsme si takřka totožně hrávali na hokejisty té doby a soupeřili s jinými kluky z ostatních čtvrtí našeho města. Spousta na první pohled skrytých narážek a úsměvných hlášek jen dotvrzují příjemný nádech toho to filmu.

plakát

Hrdinové - Genesis (2006) (epizoda) 

Za mě skvěle zvládnutý otvírák, který i když načne hned několik mini příběhů, tak nemám pocit, že bych nevěděl která bije. Pestrost představených super schopností je natolik široká, že si tam každý najde zaručeně toho svého favorita.

plakát

Chyťte mého vraha (2023) (seriál) 

Moderně pojatá dokumentární krimi série, ve které si projdeme většinou případy mladých a různorodě sexuálně orientovaných lidí. Leckdy mi to připadalo, že se producenti snažili zalíbit všem rasovým etnikům na úkor původní vizi toho to pořadu. Okamžitě zapomeňte na nějaké detailní záběry z místa činu ( a když tak s velkou cenzurou ) či důkladný popis vyšetřování. Mnoho zajímavých informací si budete muset dohledat dodatečně z jiných zdrojů.

plakát

Chyťte mého vraha - Asi máš na zádech terč (2023) (epizoda) 

Epizoda 09 - Vražda Ben Renick. Nejenže nejvíce zamotaný případ z první série toho to krimi pořadu, ale i poměrně nadstandartně obsazený co se týče výpovědí lidí, kterých se vražda osobně dotkla. Je to zapříčiněno i poměrnou čerstvostí této vraždy. Epizoda tím dostala úplně jiný spád a patří k tomu lepšímu co můžete v této řadě vidět.

plakát

Chyťte mého vraha - Promlouval k nám ze záhrobí (2023) (epizoda) 

Epizoda 08 - Vražda John Ray. DNA naservírovaná pomalu na pozlaceným talíři a případ se dokáže uzavřít až po dlouhých 7mi letech. Jinak se jedná o klasický a ničím zajímavý profil normální loupežné vraždy. Dle mého jedna z těch slabších ne-li zatím nejslabších epizoda z celé první série toho to pořadu. Spíše mě překvapilo, že osoba která si říká bestfriend ani neví, že její kamarád byl homosexuál a dozví se to až od policie.

plakát

Chyťte mého vraha - Je to prostě záhada… (2023) (epizoda) 

Epizoda 07 - Vražda Brandy Rosine. I když nejsme ještě v seriálu u konce, tak jednodušší případ na objasnění už tu asi hádám nenajdeme. I kdyby Brandy adresu své vraždy předem své kamarádce nenapsala, tak asi pro kriminalisty nebude problém ji vypátrat v historii online konverzace s pachatelkami. To že její mobilní signál byl naposledy zachycen někde v Meadville bylo asi tím, že ten podělaný dům taktéž jako aktérky v tomto pořadu nemohla najít.