Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (345)

plakát

Legendy kriminalistiky - Voják (2022) (epizoda) 

Celý tento případ na mě působil jako celek trošku komicky, ale natočeno to bylo přesto skvěle. Opět se budu opakovat, ale pokud se kriminální gangy likvidují navzájem, tak zůstávám mírně apatický. Rekonstrukce vraždy mě tentokrát pobavila. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Vražda prostitutky (2022) (epizoda) 

Vrah zabil vraha. Je to strašný, ale v tomto případě se voda dovařila. Nejhorší na tomto případu je fakt, že sadista Pavel Soldát je nyní na svobodě a za tyto činy tedy nebyl adekvátně potrestán. 14 roků ve vězení za takovou brutální vraždu a další násilnosti popsané v této epizodě vůči jiným ženám, mi přijde zatraceně málo. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Nepohodlný svědek (2022) (epizoda) 

Tyhle díly s tzv. většími rybami mě zase tolik neberou, ale každá takováto rozbitá kriminální skupina mi vykouzlí úsměv ve tváři. To že se poté po loupeži třeba sami mezi sebou samou chamtivostí navzájem pozabíjejí, je jen sladkou třešničkou na dortu. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Honzík (2022) (epizoda) 

Zlá, ošklivá coura bez špetky citu k mateřství a hereckého nadání k tomu. A starý podpantoflák bez koulí a hrdosti. Dva ztroskotanci jejichž životní osud musel trpět i několik měsíců malý Honzík. Nemůžu se zbavit pocitu, že v tomto případě mohla policie udělat víc. Opakovaně ujížděli od benzínek bez placení a asi to nebyly jediné situace kdy něco někde kradli. Kamery jsou dneska všude a kdyby doopravdy policie chtěla, tak je mohli chytit i daleko dřív a možná by i malý Honzík žil. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Mobilheim (2022) (epizoda) 

Odporná bestie bez špetky vděčnosti. Brutální útok v malém domě na samotě u lesa vypadá hrůzostrašně a poslouchat to fantazírování pachatelů v každé policejní rekonstrukci, mně už začíná pěkně pít krev! Naštěstí ústřední dvojice nepatří k těm nejchytřejším a tak jejích dopadení nedalo policejním složkám tentokrát zase tolik námahy. Docela se mi podle fotografii na místě činu zdálo, že nejprve byl ubodán majitel, zatím co jeho žena byla venku. Ta poté asi uslyšela nějaký hluk a jen co otevřela dveře, tak dostala ránu do krku. Není totiž fyzicky možné, aby pachatel zároveň stihl bodat dva lidi najednou a v kuchyňce u dveří kde druhá oběť ležela bylo vše bez náznaků nějakého souboje. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Kyselina (2022) (epizoda) 

Další z řady mstivých příběhů z řad zhrzených ex-partnerů. V tomto případě to dopadlo naštěstí dobře a Martina Půtová se dokázala i s následky zařadit zpátky do běžného života. Jedna z mála epizod toho to pořadu, která má relativně hezký konec. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Shořelý oběšenec (2022) (epizoda) 

Ze začátku epizody jsem si říkal, že by Mirek Vaňura přeci do toho to pořadu sebevraždy nikdy nezahrnul, jenomže tento případ je tak bizarní, že tu náramně sedí. Klukovi rozhodně nejde upřít originalitu a někomu jako jsem já kdo by si vybral smrt upálením jako vůbec tu poslední možnou, jen stávaly chlupy nejen na rukou. Naštěstí policejní video rekonstrukce, celou situaci hezky odlehčí. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Hledač pokladů (2022) (epizoda) 

Zbabělý zlodějíček Oldřich Konrád se chlácholí, že na Denise Batistu střílel čistě v sebeobraně, přitom ani já si nedovedu představit situaci, že pod pohrůžkou střelnou zbraní se rozhodnu dotyčného raději ručně napadnout nežli mu předat nějaký blbý detektor kovu v ceně pár desítek tisíc korun. Střílel jednoznačně skrytě ze zálohy a plánovaně. Spíš mě překvapuje, že podle policistů na tak frekventované lesní cestě nikdo v okolí neslyšel výstřely nebo neviděl kouř z podpáleného benzínu. To že nakonec po tom všem ještě prozradí svou skrýš s naloupenými cennostmi v ceně přes milión korun jen ukazuje buď na jeho inteligenci pod bodem mrazu nebo dobře odvedenou práci policistů. VIDEO ZDE.

plakát

Legendy kriminalistiky - Janákovi (2022) (epizoda) 

Člověk si najde koníček pro radost a ještě kvůli tomu chytne kulku do hlavy. Dal bych oběma doživotí. Z té ženské je mi až fyzicky zle, chudák děcko. Jakožto potomek bezpáteřních kriminálníků si nedovedu představit to peklo co bude nejspíše zažívat ve škole. Mimochodem mrazí i ze stále aktivní Facebookové stránky zavražděného pana Evžena Bacsa. Navíc v úvodních záběrech na mrtvé tělo šlo jasně vidět, že madam očividně nestřílela pouze jednou do hlavy, ale šla pána ještě dorazit jednou dávkou do jeho těla, když ležel na okraji pole a lapal po dechu. VIDEO ZDE.

plakát

Poslední úkol (1990) 

Jedna z úplně prvních VHS kazet, kterou mí rodiče dostali k novému přehrávači jako bonus, když jsem byl ještě malý klouček. Popravdě ani nevím jak tento film hodnotit, protože je to jeden z nejzvláštnějších a nejbizarnějších animovaných filmů co jsem doposud viděl. Jelikož v té době nebylo moc z čeho vybírat, tak jsem se na něj koukal mockrát a to i přesto, že mě místy až nepříjemně děsil. Kdo nevěří, sám se na něj může zpětně kuknout i s českým dabingem zde.