Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (344)

plakát

Toy Story: Příběh hraček (1995) 

Vůbec ten první animovaný film od Pixarů a nejenže se na něj hezky kouká, ale sem tam dokáže být i trefně vtipný. Celý nápad s oživlými hračkami je navíc kouzelně přitažlivý a dokážu si představit, že pro nepořádné děti i výchovný. Sám si dobře pamatuji na výhrůžky mé babičky jak mě v dětství strašila tím, že hračky večer doopravdy ožívají a když nebudou uklizené, tak odejdou k jinému pořádnějšímu klukovi :D Zbaštil jsem ji to i s navijákem a to jsem tento film vidět nemusel. Kdybych ho však viděl, tak dostane už z nostalgie tutově plný počet hvězdiček. Takto za nějaké ty slabší díry ve scénáři a toho otravného čokla, jednu hvězdu seberu...

plakát

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 

Jedna z nejslavnějších Walt Disney filmových klasik s nadstandardní animací a i teď v roce 2022 jsem žasl nad její plynulostí. Co bych možná vytkl bylo na můj vkus až přespříliš zpěvu zejména v první polovině filmu. Scéna se zlou ježibabou je ovšem chuťovka, která musela nejedno malé dítě strachem budit ze spaní.

plakát

Kdo přežije - Afrika (2001) (série) 

Všechny tyhle původní Survivor série vysílané po prvních dvou veleúspěšných ( Borneo a Australian Outback ), zrají jako pravé kvalitní víno. Teprve teď když můžeme srovnávat s novou tvorbou oceníte tu jejich jedinečnost. Afrika patří k sériím, které se vyhoupli v žebříčku oblíbenosti asi nejvíce. Při premiéře zatracovaná série je nyní guilty pleasure mnoha fanoušků.

plakát

Kdo přežije - Austrálie (2001) (série) 

Survivor série kterou jsem viděl zaručeně nejvíce krát a zároveň patří i do dnešního dne k mým nejoblíbenějším. Nepřekonatelný casting a průběh hry, který vás zaručeně chytne za srdce. Zároveň i jediná série na kterou se vydrželi koukat i mí rodiče a to už musí být známka kvality! :) Škoda, že se tento čistě základní formát hry, bez všech těch ukrytých výhod už nikdy na obrazovky nevrátí i když by si to spousta diváků přála.

plakát

Kdo přežije - Borneo (2000) (série) 

This is their story, this is Survivor. Touto památnou větou z úst ještě poměrně neznámého moderátora Jeffa Probsta začíná tato dneska už nejdéle vysílaná televizní americká reality show. První série patří v mém žebříčku k těm nejsledovanějším a nejoblíbenějším. Vyšly mraky doprovodných materiálů, které ještě celý můj zážitek prohlubují. Premiéra poslední epizody je navíc dodneška tou nejsledovanějším kterou kdy Survivor odvysílal. Všechno tu působí autenticky a z dnešního pohledu tak nevinně, že tuto řadu vždy doporučuji zhlédnout všem novým začínajícím divákům. Mé video o zajímavostech z této řady.

plakát

Válka ve Vietnamu - Na hřbetu tygra (2017) (epizoda) 

Časová osa vyprávění se oproti první epizodě mírně zpomalila, ale i tak si seriál drží svou zavedenou kvalitu. Samotný nelítostný válečný konflikt se teprve rozjíždí a tak náplní této epizody zůstává především špatná politická stránka v jižní části země, která brzy chtě nechtě Ameriku zatáhne přímo na bojiště.

plakát

Válka ve Vietnamu - Déja vu (2017) (epizoda) 

První epizoda hezky a srozumitelně vysvětli vše podstatné co stálo za vznikem této nesmyslné války v Indočíně a co by každý nepolíbený člověk tímto konfliktem měl vědět. Nechybí ani autentické výpovědi lidí z obou válečných táborů i dochované fotografie či videozáznamy které tyto zážitky a fakta doprovázejí.

plakát

Agent (2022) (pořad) 

Základní stavební principy vycházející ze hry městečka Palermo, kterou jsme snad všichni jakožto malé děti hráli je rozhodně super nápad. Většina úkolů byla originálních a celkově to odsýpalo tak, že jsem celou první řadu zhltal do dvou dnů. Co se týče záškodníka, tak jsem i vzhledem k prostřihu samotného pořadu očekával možná trochu více. Třeba i nějaké odhalení tajemných pikantností, které nám v pořadu schválně neukázali, ale nic takového tu ve finále nebylo. Takže nečekejte od pořadu něco co nedostanete a spíše se soustřeďte na to co vidíte už v průběhu. Sem si jistý, že krtka lehce odhalíte. K vyřazování jsem byl ze začátku spíše skeptický, ale jak hra plynula i za předpokladu zisku imunity se mi nakonec tento princip zamlouval. Odpadala tak možnost, že by se jedna skupinka lidí domluvila na tu druhou, kterou by postupně jako známe třeba z jiných reality show odesílala ze hry pryč. Doufám, že první řadou tento formát neumřel a brzy uvidíme i další série.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Položka 36 (2022) (epizoda) 

Jsem zvědavý na další epizody toho to rádoby temného seriálu, protože Lot 36 mě rozhodně divácky nezklamal. Pěkná kamera, k tomu lehce mrazivá atmosféra a ono špinavé prostředí všude kam vaše oko dohlídne, dotváří gradující a ani né hodinovou hororovou idylku. Příběhová linka s druhou kóji tu sice je zbytečná, ale alespoň jsem mohl vidět paní E. Carrillo opět hrát, což mě jakožto fanouška původního Predátora potěšilo.

plakát

Vidím vás (2022) (seriál) 

Přes dramatický slibný začátek se z toho nakonec vyklubala strašně přeplácaná patlanina, která nestojí pomalu ani za komentář natož zhlédnutí. Když něco skončí s otevřeným koncem, tak se nad tím alespoň trošku zamyslím, ale v tomto případě na mě jdou až mdloby při pomyšlení, že si tím lámu hlavu.