Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (241)

plakát

Příběh služebnice - Slovo Boží (2018) (epizoda) 

Nejsilnější epizoda seriálu. Ačkoliv s jednáním jednotlivých postav nemusíme a asi ani nebudeme souhlasit, vše naprosto sedí k jejich charakterům, jež tvůrci budují napříč celými dvěma sériemi. Finále druhé série je takovou emocionální houpačkou, že je na konci člověku až špatně. Od znechucení, přes totální-ultranasrání-na-toho-idiota-agadsdg!, přes dojetí až po... já nevím, jak se z poslední scény vzpamatovat... Ať už ale scénáristé připravují cokoliv, budu u toho.

plakát

Příběh služebnice - Po porodu (2018) (epizoda) 

Slabší díl, ale úplně poslední nádherný záběr dokonale ztělesňující melancholii celé situace vytahuje hodnocení o hvězdičku výš.

plakát

Příběh služebnice - Holly (2018) (epizoda) 

Nechápu v čem je tenhle díl slabší než ty ostatní - dějově se to sice daleko neposune, ale jednotlivé scény jsou fantastické, epizoda diváka neustále nechává v nejistotě, co s June na konci dílu bude. Závěrečná scéna u krbu je dle mého jedna z divácky nejnepříjemnějších scén v mainstreamové televizní historii, vyhrocená slovní přestřelka mezi Waterfordovými byla výtečná. No a Elisabeth Moss je jednou z nejlepších hereček současnosti, hraje famózne. Jen bych chtěl upozornit na to, že jsem si poprvé všiml scenaristické berličky, která trochu sráží uvěřitelnost seriálu, tak snad to nebude častější.

plakát

Příběh služebnice - Ženská práce (2018) (epizoda) 

Fascinuje mě to, ale po konci epizody se mi na jazyk dere přídomek "pěkná". Je to poněkud zvláštní v případě tohoto seriálu, navíc když se dostalo na jeden velmi silný (ale podle mě i klíčový) moment. Vývoj postav je neuvěřitelně zajímavý, Serena si mě podmaňuje čím dál tím víc a hrozně moc mě štve, jak je ten svět Giléadu nefér... Příběh dílu tentokrát spíš epizodní, ale o to víc snad zajímavý, hrozně mě zajímá, kam děj bude směřovat příště.

plakát

Tiché místo (2018) 

Horory prostě stále mají co nového nabídnout... Tiché místo vybočuje z již poměrně zajetého hororového standardu fajn Wanovského strašení tím, že se vyhýbá nadpřirozenu a bez dlouhého vysvětlování člověka vhodí do postapokalyptického boje o přežití v dystopické budoucnosti s tajemnými emzáky. Film nabízí výborné herecké obsazení s dětmi, kterým po delší době opět fandíte a u mě čím dál oblíbenější Emily Blunt, především pak ale skvostnou práci se zvukem, kdy film s pořádným ozvučením musí být zážitek na úplně jiném levelu. Film ani tak neděsí, jako spíš napíná, práce s napětím a jeho gradací je taktéž obdivuhodná. Kasovní úspěch je zcela zasloužený a pokračování by vůbec nemuselo dopadnout špatně.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Skvělý nápad, vynikající technické zpracování, dokument vymykající se českým standardům, který potvrzuje, že česká příroda rozhodně má co nabídnout. Jenže i přes krásný vizuál, je Hádkův komentář místy dost zbytečný, jako celek to je občas roztrhané a tematicky nesourodé, také mi nesedly režisérovy vstupy, které celkový dojem poměrně sráží. Vizuálně to ale v kině vypadalo moc pěkně, cením si náročné práce a panu režisérovi do budoucnosti fandím.

plakát

Cesta za králem trollů (2017) 

Odcházel jsem docela zklamaný, pohádka totiž stojí prakticky jenom na vynikající výpravě, jinak zaostává i v porovnání třeba s českými pohádkami, především kvůli scénáři. V dramatických pasáží to celé jakž takž funguje, ale co se humoru týče, evokuje to ve mně Trošku a jeho otravné uječené taškařice. Jako celek to pak působí jako slepenec co největšího počtu opravdu zajímavých nápadů, který ve finále strašně, ale strašně nudí. Škoda.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Příjemný oddechový návrat do dob klasických akčních dobrodružných filmů, které stály na schématu "hrdina se musí dostat z bodu A do bodu B, následně překonat překážku do bodu C a v bodě D odhalit nečekané tajemství", kdy největším osvěžením na filmu je, že v čele stojí ženská hrdinka. Lara je emancipovaná, silná a díky Alicii Vikander ohromně sympatická, člověk jí fandí, i přes Mary Sue atributy. Děj je docela předvídatelný, nepřekvapivě zde nefungují zákony fyziky a charaktery postav jsou dost nestálé, ale akce je skvěle natočena a celé to uběhne strašně rychle. Film člověk za pár dní zapomene, ale jako oddechovka je nový Tomb Raider úplně dostačující... a dvojka by mi ani nevadila.

plakát

Příběh služebnice - Poté (2018) (epizoda) 

Po předchozí epizodě logicky dochází k útlumu, ale přestože mě osudy uprchlíků v Kanadě tolik nezajímají, Moira se postarala o nejsilnější momenty epizody. A miluju scény mezi Serenou a June, chemie mezi herečkami je perfektní a to vzájemné napětí by se dalo krájet.