Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (373)

plakát

Utajený pasažér (2021) 

Každé vesmírné sci-fi je plné silných momentů, nepředvídatelných událostí a instrumentální hudby :) Tohle není jiné. Oceňuji poměrně zajímavý námět a sem tam i přiblížení se fyzikálním veličinám. Děj poměrně svižně ubíhá a stopáž není tak strašná jak by se na 127minut mohlo původně zdát.

plakát

Ragnarök – Konec světa (2020) (seriál) 

a za mě JO. Poměrně podařené - zasazené do dnešní doby s krásou přírody středního Norska (Edda je v centrální části) a slušně odvyprávěné severská mytologie. To že je Loki bezpohlavní se ví a i zde je to vkusně (na dnešní dobu) zmíněné. Rozhodně jsem se nenudil a těším se na třetí sérií. :) OST stojí taky za to. Zrecyklované slavné songy z jiných produkcí které sem ale fantasticky pasujou.  Hraje si to na hollywood ale není to hollywood i to bylo příjemné.

plakát

Sweet Tooth: Chlapec s parožím (2021) (seriál) 

Nevím jestli mi vadí víc neustálé crossovery které dost často ruší hlavní linku děje, nebo poměrně dětinsky pojatý příběh. Obecně docela koukatelnén a lehká reminiscence s Covid-19 (zóny na rozestupy 2m, desinfekce na ruce přítomné v každém díle). Alespoň že ještě neupalujeme sousedy kteří onemocní. Asi za vše mluví producent seriálu Robert Downey jr. Jeho zmatenost a neukotvenost v profesním životě je vidět i v seriálu. Koho sakra zajímá předchozí osud Big Mana? Pro děj seriálu úplně nepodstatné. Jinak zajímavá směska Carnival Row, Narnie a Lostů. Když už se v celé Americe v jednom vlaku potkají dva staří známí tak se člověk neubrání srovnání s kokotinou jako je Lost.

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Musím říct že přes počáteční skepsi (možná už trochu strach z tématu) jsem zůstal s otevřenou pusou a nejen tou s každým dílem víc a víc civět. Emočně vypjaté, geniálně napsané, úžasné lokace, pořád mám pocit že filmaři si odskočili do Sýrie. Nejen pro pochopení jak se vymývá mozek stojí tohle za zhlédnutí. klobouček putuje dolů. Netflix opět dokazuje že dělá velice kvalitní věci. Neamericky pojato (švédská televize) jedním slovem Wau. Ještě teď se chvěju

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Nikdy neni pokracovani neceho co bylo kouzelne i protoze to melo vztah k nejake dobe o 30let pozdeji stejne uspesne. Trochu na silu, jedine co ocenuji ze nikdo vlastne nezestasrnul.

plakát

Vítejte na konci světa (2021) (seriál) 

skvěle zachycená severská nátura, výborně vystiženo. Nemám co dodat. Místy až groteskní scény. Nemám co dodat. Slušela by i druhá série.

plakát

Manifest (2018) (seriál) 

Uf, vydržel jsem fakt s vypětím všech sil první sérii. Totální propadák. Jak přes kopírák béčkových seriálů co tlačí na zvrat v každém díle cca 5 sekund před koncem. Kde nadprůměrně schopná jedna postava zachraňuje podprůmerné pitomce v ostatních rolích. Ani efektově nenadchlo. Raději knihu… nebo kulku

plakát

Cesta bez návratu (2017) 

Arnie více méně není herec který by do filmů vnášel drama, to se nedá čekat ani zde. Ale zajímavé vidět že je to podle skutečnosti. Že nebyl dotyčný oficiálně hnán k zodpovědnosti je mi dodnes záhadou. Vyšší moc…

plakát

The First (2018) (seriál) 

začátek sliboval trochu vesmírnou a citovou fajn minisérii, kolem čtvrtého dílu se to přetavilo v neskutečnou nudu kdy otec a dcera trpící ztrátou matky řeší nesmyslný vztah mezi sebou a já na to musím koukat.. Ani poměrně nadřenej Sean Penn to nezachránil.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

I přesto že Mads Mikkelsen je můj oblíbený herec patří tenhle film k těm slabším. V podstatě poměrně plochý děj, s realitou se film vůbec nepotkává. téma bez nápadu. Velmi úsporný scénář, čemuž se nedivím když netrpí samomluvou.