Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Pamatuju si to, jako by to bylo minulý týden. Asi tak v devadesátým čtvrtým jsem přišel do obýváku, kde na mě otec s máti vybafli, že si mám dát odchod. Po nahození smutnýho obličeje tatík usoudil, že už je to stejně konec a že už nejsem tak malej. V momentě, kdy Rober Patrick protekl do vrtulníku, jsem byl jak u vytržení a ihned odklopil dvířka u našeho videorekordéru, co že to je za film, a kde ho sehnali. Odvětili mi, že prý od strejdy Dopiťáka. Bylo mi jasný, že mě na celý film kouknout nenechají a asi tak za týden jsem se u strejdy Dopiťáka stavil s placatkou Rumu a Startkama. Bral to s humorem a já pro jistotu přibral i něco s názvem Predátor, že prej v tom hraje ten samý herec. No, zlatý časy.

It's All Gone Pete Tong

It's All Gone Pete Tong (2004)

Tenhle film pro mě znamená úplně nejvíc na světě. Hlavně kvůli tomu, že kamarád prochází naprosto tím samým. Taky je to hudebník a tento film mu v tomto směru velmi pomohl. Když mi tohle přinesl kamarád před dvěma lety domů se slovy: "Není to komedie, přesto se budeš smát a možná místy brečet", tak jsem absolutně netušil, že nekecá. Paul Kaye, jinak nepříliš známý herec, zde podává výkon nejen s velkým V, ale také s velkým Ý, K, O i N. Příběh superůspěšného DJe Frankieho Wildea je story o muži, jenž ke všemu, ne však ku zdraví přišel. Postupem času úplně ohluchne a se životní situací se sžívá opravdu těžce. Zvlášt po tom, co mu žena zdrhne s jeho kámošem. Frankie šňupe tuny koksu a zapíjí to decákama whisky. A když už se rozhodne s drogami skoncovat, medvídek v růžových šatičkách, s kouzelnou hůlkou, mu to rozmluví. Neuvěřitelně silný příběh o totálním vyjetým hovadu, který se kvůli své vrozené vadě stane úplně jiným člověkem.Vivat, vivat a ještě jednou vivat.

Ready Player One: Hra začíná

Ready Player One: Hra začíná (2018)

Splněný sen. Od malička žiju hrami všeho možného typu. Vlastnil jsem několik konzolí, v současnosti mám už třetí herní pc za posledních deset let. Pravidelně čtu víc jak 10 herních webů, sleduju vývoj her, technologií, čtu rozhovory s tvůrci, ve fb skupině Herní koutek jsem nejčastějším přispěvovatelem. Nejsem tedy jen obyčejný konzument, o tento průmysl mám opravdový zájem. Prožil jsem ve spoustě titulů opravdu silné emoce, dobýval vesmír, ochraňoval nevinné a opravdu to silně prožíval. Je to pro mě celoživotní hobby. Takže tohle pro mě bylo v kině neskutečně silný. Stevenovi se podařilo zhmotnit vše dokonale. I když film samotný není čistou oslavou her a online života, ale poukazuje na závislost na těchto elementech a desocializaci, která samozřejmě může nastat, pokud přestanete mezi lidi chodit v reálu, tak i přesto je to báječná podívaná.

Predátor

Predátor (1987)

Tohle už prostě lepší být nemohlo!!!!!!! To co předvedli tvůrci v 87.roce je dechberoucí!!!!!!!!!!!! Film je potřeba vidět v původním znění, protože novácký dabing je totálně na blitku!!! Pamatuju si, že mi bylo asi 10, když jsem to prvně viděl a málem sem se tenkrát prosral gaučem!!!

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Naprosto fenomenální dílo.Pan Cameron je prostě king a tenhle masakr je jen předvoj jeho největšího orgasmu a tím samozřejmě později byl T2.Oba tyto filmy rozhodně ale sledovat pouze ve speciálních edicích.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Před 7 lety jsme si na tom strašně ulítavali s klukama!Film jsem viděl i v původním znění a musím říct, že český dabing je tady na místě.Kde sou ty prachy Lebowski, kde sou ty prachy??? Ježiši, ježiši možná v tom hajzlu, ještě se tam podívám. Týpek, co pije zásadně bílého medvěda, nepracuje, pije, hulí a občas si připomene výlety s lsd. Jo a nezapomeňme, že je to jen inseminátor :-) :-) :-)

Soukromé neřesti

Soukromé neřesti (1997)

Když jsem to viděl prvně, řval jsem u toho smíchy! Co to kecám?? Vždycky u toho řvu smíchy. Howard Stern je nespornou ikonou americké historie, když v 80. letech začal lidem z rádií dělat ze života peklo. Jeho neotřelý styl a šarm ho přivedli až na samotný vrchol, ze kterého občas spadl na prdel, ale vždycky vyskočil a vydrápal se na něj zpátky. Jedno z nejlepších biografických zpracování, které jsem měl kdy tu ČEST spatřit. Komu se to nelíbilo ať mi políbí prďoláka.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Výborná práce s hudbou, zvukem i obrazem dohromady. Všimněte si někdy, jak Ichabod odjíždí ze slunného NY v doprovodu uvolněné hudbičky a záběrů rozkvetlých stromů, krásné přírody a čím více se přibližuje k Sleepy Hollow obraz tmavne, hudba hutní, prostředí kolem se stává pekelně odpuzujícím a celé se to začíná nořit do té již neproniknutelné a hutné tmy, šedi a mokra. Tohle prostě miluju!!!!!!!!!!

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Hodně kontroverzní dílko. Násilí mě opravdu šokovalo, ale film u mě svůj účel splnil. Od té doby se na ulici vyhýbám i mravencům. Líbilo se mi, jak Kubrick dokázal nadčasově pojmout společnost, ke které se tak nevědomky blížíme. Samozřejmě stylizace projektu nemůže sednou každému a i napodruhé je projekce tuze náročná, ale kdo má v hlavě víc, než za niklák, musí z toho vymáčknout minimálně tři shurikeny.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

"Chtěl bych odpověď na otázky." Tak začíná příběh mladého muže, jenž je nepochopen v jeho vlastním světě. K této nádheře jsem se dostal totálním omylem, kdy můj kámoš zavítal do půjčovny a pod tíhou zoufalství tento film půjčil. Ještě, že tak. Věc, která navždy změnila můj pohled na svět!!! Nic pro hlupáky...