Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (39)

plakát

Na lince je vrah (2006) 

Film, který děsí spíše tím, že se v něm nic neděje než tím, že se něco děje. Celou dobu, jsem čekala až vrah konečně vypne telefon a ukáže se "v celé své kráse", jenže ve chvíli, kdy vrah vstoupil na scénu, film ztratil i tu malinkou děsivou atmosféru, která byla spjatá s mým neustálým očekáváním "teď už se musí něco stát."

plakát

Po strništi bos (2017) 

Pěkně natočený a milý snímek s dobrými herci, kteří ale podle mě nemají co hrát. Např. Tereza Voříšková se 98% filmu jen okouzleně usmívá, což já bych chtěla taky, ale já na rozdíl od "maminky Součkové" neměla nad čím. Vizuálně je to moc krásný film, ale chybí mi tam to něco, co by mě nadchlo.

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) odpad!

Nemám nic proti Troškovi ani lidovému humoru, ale tohle byla nehorázná kosočtvercovina. I neherci z trilogie Slunce seno hrají přesvědčivěji než Šmíd, Gondíková a spol.

plakát

Juno (2007) 

Na můj vkus je tento film moc studený, což je dost škoda, vzhledem k tématu o jakém pojednává. Netvrdím, že jsem čekala nějaký přehnaný doják, ale jsem ten typ diváka, který potřebuje k postavám cítit určité sympatie, fandit jim, ale tady jsem neměla komu. 16leté holce, která sice věděla, jak souložit, ale informace o ochraně raději vynechala a posléze jen řešila, jak se dítěte zbavit jako obnošeného trička? Ženě, která se chce stát matkou za každou cenu, aniž by ji zajímal postoj jejího manžela? Nebo snad jejímu manželu, který si chce užívat a plnit si své sny bez ohledu na přání své ženy? Pak jsou tu ještě Juniny rodiče, kteří na její těhotenství reagovali stejně, jako by dostala pětku z domácího úkolu.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Tak jo, přihlaste se, kdo jim tu rakovinu věřil? To je asi největší výtka kterou k filmu mám (a vlastně i ke knize), jinak se jedná o příjemnou romanci mezi dvěma mladými, navíc velmi sympatickými, lidmi. Příběh i přes velkou stopáž rychle odsýpá a nemůžu si vzpomenout na místo, které by mě vyloženě nudilo, místy je film příjemně vtipný a vyznívá optimisticky, ačkoli divákovi je jasné, že to tak nebude věčně, závěr filmu, přestože jsem jej čekala od první minuty, mě nepřekvapivě dojal. Mrzí mě jen, dle mého názoru, nepříliš dobrý výběr herců, kteří se mi zdáli nepřirození a nepůsobili na mě přesvědčivě, tím nemyslím jen oba hlavní představitelé, ale i zbytek osazenstva. Odvařená jsem nebyla ani z Williema Dafoea, protože jeho Van Houten se mi zdál mnohem umírněnější než jak je popsán v knize, ale odpustím mu to. Slušný herecký výkon podle mě podal právě Ansel Elgort v roli Augusta. Abych to shrnula, Hvězdy nám nepřály je snímek, který má dost chyb, i přesto si mě však dokázal získat "Tak jak se usíná, nejdřív pomalu, potom úplně."

plakát

Matky na tahu (2016) 

Myšlenka filmu je dobrá, bohužel byla zazděná hromadou klišé, díky kterým z Matkách na tahu stala průměrná komedie. Mila Kunis mi do role strhané matky moc nesedla, nebylo to ani tím, že by špatně hrála, jen je na to moc hezká. A postava Kathryn Hahn mě vyloženě štvala.

plakát

Láska přes internet (1998) 

Tak tenhle snímek byl pro mě bohužel velkým zklamáním. Těšila jsem se na příjemnou oddechovku, u které se sem tam zasměju, ale kdepak, nic takového se nestalo. Místo toho na mě čekalo 115 dlouhý film, u kterého jsem nudou třikrát usnula.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Příjemná oddechovka s notnou dávkou romantiky a humoru. Ústřední dvojice je sympatická a přesvědčivá, zvláště Reese, kterou jsem znala jen z Pravé blondýnky, mě velice překvapila. Škoda jen několika rádoby vtipných scén, které podle mě film spíše shodily.

plakát

Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter (1961) 

Podle mého názoru byla "Myladina pomsta" ještě lepší než "Královniny přívěsky", možná je to tím, že jsem si už zde tak nějak zvykla na tu ztřeštěnost předchozího dílu. Ačkoli vždy fandím mušketýrům (tady tomu nebylo jinak), tak musím uznat, že se mi moc líbilo to, jak zde byla vykreslena postava kardinála Richeliea, vím, že se opakuju, ale líbí se mi, že tu není jen za bezskrupulózní svini, ale za obyčejného politika (což uznávám,pochopitelně neznamená, že není svině). Škoda jen, že vraždy Contance, Mylady i vévody z Buckinghamu byly dost odfláknuté na úkor jiným, ne příliš důležitým momentům. I přesto je to pro mě jedno z nejlepších zpracování Třech mušketýrů.

plakát

Zachraňte Willyho 2 (1995) 

Miluji v tom filmu dvě scény: 1) Jak Jesse "surfuje" na Willyho zádech a konec filmu, kdy se kosatka vrací, aby zachránila život svému lidskému příteli. Jinak mě tam nic jiného nezaujalo.