Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (265)

plakát

Afro Samurai (2007) (seriál) 

Jo, musim souhlasit se Subjektivem, že na to jak je Afro Samurai zaměřenej na souboje, tak nejsou až tak uchvacující. Tady to zvlášť zamrzí vzhledem k tomu, jak se to chvástalo, že to čerpá z Kenshina atd. Nejen, že to choreograficky - o ději vůbec nemluvě - Kenshina nepřekonalo, ale ke kvalitám jeho OVy se to ani nepřiblížilo. A to je ta OVA skoro o deset let starší.( Taky mi trochu vadilo to, že anglickej dabing tam občas ulítle nechává japonský fráze, který bohužel i Samuel vyslovuje dost vidlácky.

plakát

Akame ga kill! (2014) (seriál) 

Naprostý průměr a přehnané využívání anime klišé. Občas trocha zajímavějšího děje a rychlý spád je jediné, co to jakž takž zachraňuje.

plakát

Anna a král (1999) 

Jestli je tohle zbytečně dlouhé, tak by některé filmy byly zbytečně dlouhé i kdyby trvaly půl minuty..

plakát

Arslan senki (2015) (seriál) 

Nejlepší historické anime od Kingdom a to já můžu.

plakát

Avatar (2009) 

Na tříhodinovou vykrádačku Mononoke-hime je to dost dobrá záležitost, i když na 5* hvězd to asi není. Možná po 3d projekci..

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

Ok, příběh jako celek je pěknej a i postavy jsou až překvapivě dobře udělaný (u těch je vliv anime asi nejznatelnější). Sice nevim, proč americká produkce cpe do seriálu věci jako znaky v názvu nebo oslovení sifu atp. - možná se to opravdu chce maskovat jako anime, což se ale imho míjí účinkem. V lepším anime by to totiž určitě nemohlo být tak idealistický. Právě tahle celková naivita to strašně sráží dolů a vychází to jako pohádka pro děti... americký děti :-)

plakát

Baby Steps (2014) (seriál) 

Sportovní anime originální v tom, že sledujeme poměrně zajímavého hlavního hrdinu dokonce ještě předtím, než se rozhodne zkusit začít se sportem. Jinak jde o celkem přímočaré tenisové anime. V porovnání s jinými kousky musím ocenit (dosavadní) reálnost podávaných výkonů a jednotlivých technik. Je osvěžující, když hráči nepoužívají údery s ultradlouhým jménem, které se musí před jejich použitím celé vyslovit, nedělá se kolem nich aura a podléhají jakž takž fyzikálním zákonům. Naopak, použité triky (do cca 20. dílu) by vesměs fungovaly i ve skutečnosti. Solidní počin, lze jen doporučit.

plakát

Baby Steps - Season 2 (2015) (série) 

Pokračování Baby Steps ve stejném duchu jako první řada. Velice podařené.

plakát

Bakuman. (2010) (seriál) 

Předloha mi přijde dost dobrá, anime se z toho "jistýho" hitu snaží vytěžit co nejvíc dílů, ale já sem i tak vcelku spokojenej. V právě vycházejících anime to moc velkou konkurenci podle mě nemá.

plakát

Bakuman. - Season 3 (2012) (série) 

Asi nejlepší série, i když srovnatelná s oběma předchozými. Zajímavé je vyškrtnutí celého druhého arcu s Nanamine Tooru, skoro jako by se tvůrci anime řídili podobně jako tvůrci mangy popularitou dílů z týdne na týden a Nanamine prostě propadl. Sezóně to ale podle mě neublížilo, spíš naopak.