Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (265)

plakát

Onihei (2017) (seriál) 

Moc dobrý počin, krásně ukazující zajímavé reálie Japosnka období Edo na dobře vystavěných příbězích. Stylem to sice trochu připomíná majora Zemana, ale tak nějak jen v dobrém, pokud to jde.

plakát

Arslan senki (2015) (seriál) 

Nejlepší historické anime od Kingdom a to já můžu.

plakát

Baby Steps - Season 2 (2015) (série) 

Pokračování Baby Steps ve stejném duchu jako první řada. Velice podařené.

plakát

Kiseidžú: Sei no kakuricu (2014) (seriál) 

Pěkně, moc pěkně. Akce je tu vždy s nápadem a děj má skvělý spád prakticky po celých 24 dílů. Ke konci to trochu ztrácí, ale pořád velice koukatelné. Přirovnal bych to stylově klidně k Death Note nebo Code Geas.

plakát

Equalizer (2014) 

Nejlepší akční film od prvního Taken.

plakát

Bakuman. - Season 3 (2012) (série) 

Asi nejlepší série, i když srovnatelná s oběma předchozými. Zajímavé je vyškrtnutí celého druhého arcu s Nanamine Tooru, skoro jako by se tvůrci anime řídili podobně jako tvůrci mangy popularitou dílů z týdne na týden a Nanamine prostě propadl. Sezóně to ale podle mě neublížilo, spíš naopak.

plakát

Kingdom - Season 2 (2013) (série) 

O něco lepší než první řada. Hlavně v animaci se tvůrci polepšili.

plakát

Haikjú!! (2014) (seriál) 

Haikyuu!! je další dosti povedený sportovní shonen z poslední doby. Přijde mi koncepčně o něco lepší než třeba Kuroko, protože hlavní hrdina zde začíná od nuly a není to tak, že by musel od začátku vše jen vyhrávat. Zajímavá je také volba sportu, nevim jak je volejbal v Japonsku populární, ale vzhledem k jejich somatotypu to asi nemůže být moc masová záležitost.

plakát

Kuroko no basket (2012) (seriál) 

Klasický sportovní shonen, prakticky by se to dalo dát do učebnice jako vzor šablony všech sportovních anime. Zpracování je ale nadprůměrné a postavy v rámci možností zajímavé. Pro mě nejlepší sportovní anime od dob Majoru. Ten to sice nepřekonalo a těžko překoná v dalších sériích, ale i tak je to dost dobré.

plakát

Potulný samuraj Kenšin: Zrození (2012) 

Dávám 5*, ale je to jen tak tak. Vlastně to hodnotím tak vysoko, protože je to nejlepší live action anime předělávka, kterou jsem kdy viděl. Casting postav i choreografie akcí překonaly moje očekávání. Zvlášť u akce potěší, že si sice zachovává Kenshinovský ráz, ale zároveň je upravená pro live action a nevyznívá nějak křečovitě. Problém ale nastává u příběhu. Drobné změny byly pro film nutné, tvůrci také chtěli zakomponovat co nejvíc postav, to je ok a pochopitelné. Saito Hajime dostal novou roli, protože film sází na sequely, kde už by měl být divákům známý. To mi přišlo taky ok, i když scény s ním díky tomu byly uspěchané a víceméně bez náboje. Proč ale zakomponovávat tolik různých příběhů a záporáků do jednoho filmu? Jinei nebo Kanryu by stačil sám a ten druhý byl prostě v příběhu úplně navíc. Takhle to skoro připomínalo komiksové faily typu Batman a Robin. Pro diváka se děj stával překombinovaným a pochybuju, že by si takhle mohl získat někoho, kdo nezná předlohu. Já ji ale znám a proto jsem si film celkem užil.