Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (265)

plakát

Gangsta. (2015) (seriál) 

Od prvního dílu a super openingu jsem byl natěšený, ale vyklubal se z toho šedý, ničím neuchvacující průměr.

plakát

Overlord (2015) (seriál) 

Předloha je skvělá, anime o něco horší, ale pořád výjimečně dobré. Určitě zajímavější než třeba Log Horizon.

plakát

Magi: The Labyrinth Of Magic (2012) (seriál) 

Ničím nevynikající, ale zároveň ničím neurážející. Naprosto standardní shounen, jedinou zvláštností je zasazení do 1000+1 nocí s divností japonsky klasickou.

plakát

Tři bratři (2014) 

Ze začátku to vypadá na obstojný remake známých pohádek, to ale platí jen u první epizody, kde se ještě sem tam objeví něco originálního nebo pokus o vtip. O to je pak horší pád do trapnosti jednoduchého převyprávění dalších pohádek, které působí v lepším případě jako vložení nesouvisející vaty za rychle hotovou první část. Naprosto bez myšlenky, prázdné, nudné. Písničky působí jen jako výmluva za absenci nápadu. Zfilmovat takový scénář je plivnutím do tváře všem autorům, kteří příležitost nikdy nedostali. Jindy jsem o mém dřív oblíbeném autorovi četl nyní přiléhavý komentář: "Svěrač se opět uvolnil a vypustil hormadu sr...k."

plakát

Gate: Džieitai kanoči nite, kaku tatakaeri (2015) (seriál) 

Seriál s námětem i na anime dost šíleným, to většinou nevěstí nic dobrého. Normálně to dopadá naprosto nekoukatelně. Ale tady jsem se i přes úplnou absurdtitu děje docela bavil. Ach jo, guilty pleasure: tanky proti skřetům, helikoptéry proti drakům... Překvapuje mě, že se to dokáže brát alespoň trochu vážně - a přesvědčivě.

plakát

Šokugeki no Sóma (2015) (seriál) 

Reinkarnace Yakitate!! Japan v HD. Nápad je to očividně fungující, ale starší Yakitate bylo podle mě jednak trochu originálnější a taky ochutnávací reakce byly vtipnější. Přesto Souma využívá všechnu shounen žánrovou klasiku tak dobře a nenuceně, že baví po celou dobu 24 dílů. Jen o málo slabší než první sezona Yakitate a to je na anime o vaření obrovská chvála. Doufám, že to si to s dalším pokračováním udrží kvalitu.

plakát

Arslan senki (2015) (seriál) 

Nejlepší historické anime od Kingdom a to já můžu.

plakát

Baby Steps - Season 2 (2015) (série) 

Pokračování Baby Steps ve stejném duchu jako první řada. Velice podařené.

plakát

Rokka no júša (2015) (seriál) 

Nápad zkombinovat klasické shounen fantasy s detektivní zápletkou se zde moc nevyvedl. Čistě akční začátek odradí náročnějšího diváka a přeměna v mystery je sice originální, ale následující dějové zvraty nemají takovou kadenci a překvapivost, aby seriál udržel pozornost diváka shounenu. Předloha je zde asi o dost zajímavšjší než její animovaná podoba. Přesto se i díky malému počtu dílů dá u seriálu v pohodě vydržet.