Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (26)

plakát

Penelope (2006) 

První polovina brilantní, druhé půli docházel dech ale i přes to jeden z nejmilejších filmečků roku. You are my sunshine my onnly sunshine...v podání McAvoye kandiduje na píseň roku :-)

plakát

Balkanski špijun (1984) 

Fantastický film - jeden bezvýznamý človíček dostane na základě obyčejného výslechu na policii dojem, že má sledovat svého nového podnájemníka (navrátivce z exilu). Dotyčný je pak narůstající paranoiou přesvědčen, že nájemník je zápaďácký špion a rozhodne se he místo odhalení zlikvidovat...

plakát

V čelistech života (1984) 

Adaptace krátké prózy D. Ugrešić (vyšlé v češtině v souboru 5 jugoslávských novel) má dvojí podobu jako celovečerní film a TV seriál. Ve filmu se proplétají 2 linie - režisérka natáčející film o Štefici a dívka Šefica hladající vysněného partnera (parodie žánru červené knihovny).

plakát

Go West (2005) 

Dobrý film, který sráží opakující se klišé a předvídatelný děj. Pozitivem je skvělý představitel Kenana a Rade Šerbedžuje v roli Milanova otce.

plakát

Vratiće se rode (2007) (seriál) 

Čápi se vrátí jee příběhem ztracené generace. Jeden z nejlepších seriálů poslední doby (režie Goran Gajič) - celkem 25 dílů po 45 min. Žánrově tragikomedie (či hořká komedie) postavená na kontrastu života bělehradských primitivů a vesničanů v Baraně. Hlavní hrdinové Švaba (Djuricko) a Ekser (Bljelogrlic) jsou městští looseři, drobní podvodníčci živící se prodejem padělaných parfémů a kradeného zboží. Dědictví je přivádí do Vojvodinské vesnice Baranda kde se setkávájí s řadou postav a postaviček... Je to trochu podobné seriálu Hraběnky, jen je to vtipnější (se smyslem pro dobře načasovaný gag) a "opravdovější".

plakát

Crni Gruja i kamen mudrosti (2007) 

Natočeno podle stejnojmeného serálu (Crni Gruja), historické postavy se mísí s fiktivními (vystupuje celá ředa komických figurek). Pro domácí publikum švanda k popukání, pro ostatní dost nuda.

plakát

Šedý kamion červené barvy (2004) 

Psychedelická road movie stojí a padá na skvělém výkonu Srdjana Todorovice (nominovanéha na evropskou filmovou cenu). Kdyby jeho nebylo byla by to bída...takhle solidní průměr

plakát

Hraniční hlídka (2006) 

Adaptace na základě knihy Ante Tomiće Ništa nas nesmije iznenaditi. Skvělý začátek zachycjící pověstné ticho před bouří, spěje k tragickému (bohužel trochu nelogickému)vyvrcholení, které se od knihy podstatně liší. P.S.Paunović se chce Pašićovi pomstít za ten políček(Električni orgazam )

plakát

Rondo (1966) 

Dva muži - soudce a umělec se setkávají jednou týdně a hrají partii šachu. Klasický černobílý film s pomalu plynoucí atmosférou která vrcholí jízlivou pointou (Doktore vi ste svinja...svinja koja dobro igra šah...).