Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (26)

plakát

Balkanski špijun (1984) 

Fantastický film - jeden bezvýznamý človíček dostane na základě obyčejného výslechu na policii dojem, že má sledovat svého nového podnájemníka (navrátivce z exilu). Dotyčný je pak narůstající paranoiou přesvědčen, že nájemník je zápaďácký špion a rozhodne se he místo odhalení zlikvidovat...

plakát

Crni Gruja i kamen mudrosti (2007) 

Natočeno podle stejnojmeného serálu (Crni Gruja), historické postavy se mísí s fiktivními (vystupuje celá ředa komických figurek). Pro domácí publikum švanda k popukání, pro ostatní dost nuda.

plakát

Go West (2005) 

Dobrý film, který sráží opakující se klišé a předvídatelný děj. Pozitivem je skvělý představitel Kenana a Rade Šerbedžuje v roli Milanova otce.

plakát

Hlavní podezřelý: Cesta vzhůru (1991) (TV film) 

Tenhle seriál je právem povžován za jeden z nejlepších kriminálních seriálů - zobrazuje nejen diskriminaci žen v čistě mužském prostředí, ale dotýká se i dalších kontroverzních témat. Po dlouhé době mě zase potěšil kvalitní dabing.

plakát

Hlavní podezřelý: Poslední případ (2006) (TV film) 

Povedlo se kvalitně a bez zbytečného pathosu zakončit jeden z nejlepších kriminalistických seriálů. Velmi působnivé jsou momenty, kdy se vynikající Mirrenová snaží vyrovnat s výpadky paměti a přiznat si že je stárnoucí alkoholička.

plakát

Hlavní podezřelý: Poslední svědek (2003) (TV film) 

Menší oprava nejde a Srbku - nýbrž muslimku - v pozadí vraždy se něco dozvíme o válce na Balkáně (za použití několika klišé). Tennisonová se vypořádává nejen s charismatickým podezřelým ale i vlastním stárnutím (a kolem samí mladí kolegové).

plakát

Hraniční hlídka (2006) 

Adaptace na základě knihy Ante Tomiće Ništa nas nesmije iznenaditi. Skvělý začátek zachycjící pověstné ticho před bouří, spěje k tragickému (bohužel trochu nelogickému)vyvrcholení, které se od knihy podstatně liší. P.S.Paunović se chce Pašićovi pomstít za ten políček(Električni orgazam )

plakát

Jak přišli kováři k měchu (1998) (TV film) 

Roman Vojtek v roli vesnického chasníka mě nikterak neoslovil (spíše odpuzoval). Zábavný byl Petr Štěpánek v roli nerudného tatíka - občas...

plakát

Krása (1976) (TV film) 

Trochu smutná pohádka a navzdory fotografiím černobílá.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)