Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (209)

plakát

Mefisto (1981) 

Film o osudném rozhodnutí nadřadit slávu a úspěch svému svědomí, udělá s postavy poslušný nástroj nacistů. Teprve na vrcholu slávy poznává, že za své úspěchy zaplatil ztrátou vlastní identity a zradou svých blízkých. Na jevišti je jeho Mefisto ohromující a parádní role, v životě se dobrovolně paktuje s dáblem. Závěrečná scéna ukazuje Hofgena jako člověka, který bloudí olympijským stadionem zoufale koktá: ,,Co ode mě chcete? jsem přece jenom herec."Stejně jako u Mannovo předlohy nejde ani Szaboovi o nacházení paralel s historickými postavami, nýbrž o nastínění typu, který pomohl na svět fašismu.

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) odpad!

Nejsem náročný divák, ale tohle je u mě debilita zjevně si tvůrci spletly žánr.

plakát

Specialisté (2017) (seriál) odpad!

Je mi s toho špatně co dokáže Nova vyprodukovat za šílenost to je trestuhodný, vzhledem ke scénáristovi tomu nadávám šanci.

plakát

Cliffhanger (1993) 

Renny Harlin označil svůj dynamický akční thriller jako,, jízdu horskou dráhou ", kterou tehdy s rozpočtem 70 milionů dolarů zavěsil do výšky 2500 metrů, plně s tím souhlasím.

plakát

Hyena (2014) 

Málo známé kriminální drama, které je drsné bez jakéhokoliv klišé s výbornou atmosférou připomínající severskou tvorbu.

plakát

Faust (1926) 

Němí film, který hodně říká.

plakát

Lekce Faust (1994) 

Jan Švankmajer ve svém filmu mistrovsky spojuje realitu, sen a hru. tentokrát se nechal inspirovat faustovským tématem. Petr Čapek, ve své poslední roli MISTROVSKY!!! ztvárnil, Jak Mefistofela i Fausta. Rozehrál démonický příběh unaveného muže, který se marně snaží uniknout blížícímu stáří a smrti. Kombinací animace, hraného a loutkového filmu Švankmajer vytvořil fascinující podívanou.

plakát

Dravec a feťák (1985) 

Velmi dobrý film, který je natočen podle skutečného případu ze 70 let. Vynikající je i ústřední skladba k filmu zkomponovaná a interpretovaná Davidem Bowiem.

plakát

Vnitřní záležitosti (1990) 

Richard Gere tu vytváří roli policisty, která se svým navenek korektním zjevem skrývá úplatnost a násilnické sklony. Je vyšetřován dvěma členy zvláštního oddělení pro vnitřní záležitosti, a když se jejich smyčka stahuje stále těsněji, přejde z obrany do útoku a přinutí jednoho s vyšetřovatelů k rafinovanému osobnímu souboji. Film o psychologickém postižení vztahu lovce a jeho kořisti je výborným akčním thrillerem.

plakát

Konference ve Wannsee (2001) (TV film) 

Televizní film natočený na základě jediné dochované kopie zápisků pořízených během reálné konference z ledna 1942. Celý se odehrává v jednom domě, prakticky v jedné místnosti. Celý důvod konference vše co se na ní projednává vás dokonale usadí, což nedokáže kdejaký velkofilm.