Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Telenovela
  • Animovaný

Poslední recenze (87)

plakát

Kdo přežije - Filipíny (2012) (série) 

OBSAHUJE SPOILERY. Pro mě někde mezi 4 a 5*, nakonec zaokrouhluji nahoru, ač se Filipíny jen těžko vyrovnají třeba HvV nebo Mikronési. Když bylo v Reunionu předchozí série oznámeno, že se navrátí tři dříve evakuování hráči, tipoval jsem Skupina a Pennera, nicméně důvod obsazení Russella mi zůstává záhadou, protože pokud si pamatuji, nebyl v Samoe ničím zajímavý (tedy kromě faktu, že byl evakuován). Na rozdíl od několika předchozích řad jsem si v téhle našel člověka, kterému jsem opravdu a ze srdce fandil, a to byl právě Penner. Ten mi přirostl k srdci už na Cook Islands a ještě více během FvF - inteligentní člověk, strategický hráč, do hry šel naplno, ale zároveň s respektem a sobě vlastním humorem. Jeho řeč na poslední kmenové radě je jednou z těch nejlepších vůbec. Rozdělení do tří kmenů byla určitě zajímavá změna, ale kmen Matsingů byl velmi rychle zredukován na Denise a Malcolma, které si rozdělily oba zbývající kmeny. Nejzajímavější věci se začaly dít po sloučení, do kterého vstoupily minimálně 4 různě velké aliance a živě se diskutovalo o nejrůznějších možnostech postupu. Na první radě se Penner musel zachránit imunitou, protože Jeff a další razili heslo "navrátilec nesmí vyhrát". Vrcholem pak byla další rada, kde si lidi navzájem ukazovaly skryté imunity a mělo dojít k velkému převratu vyloučením Peta. K plánu se však nepřipojil ani jeden z dvojice Lisa+Skupin, Penner měl zřejmě zatmění mysli a volil Abi a hlasování tak skončilo výsledkem 5-4-1 v neprospěch Jeffa. Kvůli své váhavosti je později Penner (a tím i můj jediný kandidát na víězství) vyřazen. Od té doby jsem fandil Malcolmovi, kterého ale zbytek finálové čtyřky (Skupin, Lisa, Denise) vidí jako moc velkou hrozbu a vyloučí ho také (Na Reunionu se ukázalo, že většina poroty by stejně hlasovala pro Denise). Poslední kmenová rada bohužel moc zábavy nepřinesla, jedině snad zmiňovaná Pennerova promluva. Nijak moc jsem nepochopil sympatie projevované Lise a prostor, který jí byl po celou dobu pořadu věnován. Její vnitřní rozpor a neustále omílání toho, jak je pro ní tahle hra moc velká, nebyly zajímavé ani trochu. Byla zřejmě nejnezaslouženějším členem finálové trojky, i když Skupin se jí hodně přibližoval. Vítězství Denise, která byla na každé kmenové radě a všechny přežila, byla fyzicky zdatná a vcelku oblíbená, tak bylo jasné (6-1-1).

plakát

Kdo přežije - Jeden svět (2012) (série) 

OBSAHUJE SPOILERY. Pro mě někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec dávám 4 za zaslouženu vítězku, která hned na začátku vytvořila silnou alianci a po sloučení úspěšně zosnovala vyhození každého nadbytečného člověka. A přitom vypadala tak mile a nevinně... Jedinou nevýhodou Kim byl fakt, že každému v porotě bylo jasné, že jejich odchod má na svědomí ona (což ji na závěrečné kmenové radě Mike vyčetl). To by mohl být problém, ovšem Kim si do finále vzala dva lidi, kteří ji - při alespoň trochu rozumné porotě - nemohli nějak ublížit a kteří ji po celou dobu jen doplňovali. Výsledek posledního hlasování 7-2-0 mluví jasně. Obrovský problém téhle řady je v naprostém nedostatku zajímavých hráčů a přebytku hráčů nesympatických. Mužský kmen byl zoufalý a k ničemu, Colton by v každém kmeni alespoň trochu při smyslech letěl, hned jak by to bylo možné (a to ne proto, že je gay, ale prostě proto, že v táboře nic nedělal a v soutěžích nestál za nic). Bohužel, Sabrině se pozdějšího tyrana zželelo, a tak mu dala skrytou imunitu, kterou musela odevzdat někomu z mužského tábora. Coltonova tyranie mohla začít a celý mužský kmen tak svorně podnikl jeden z nejhloupějších kroků za 24 řad, a to jít na radu i přes to, že v předcházející soutěži kmen vyhrál imunitu. Mimochodem, Colton u mě jednoznačně vyhrává ocenění nejnesympatičtější hráč vůbec (dříve v držení Sue Hawk a Coache). Neuvěřitelně arogantní spratek ze soukromé školy, kterému doma posluhuje černá hospodyně, urážel, koho mohl, a přitom sám neuměl a nebyl zhola nic. Jeho jedinou mocí byla skrytá imunita, díky které získal spojence a zbytek se ho bál vyloučit. Na jednou stranu doufám, že ho už nikdy neuvidím, na druhou bych si přál, aby byl pozván do nějaké all-star řady, kde by se ukázalo, že v "normálním" kmeni nevydrží ani přes první kmenovou radu. Všichni další z mužského kmene mi byli po celou hru na výsost ukradení a nefandil jsem ani jednomu z nich. Ne že by to u žen bylo lepší, tam mě pro změnu vytáčela Coltonova pravá ruka Alicia, která byla jen o trochu méně arogantní než on, stále ovšem většinu času na facku. Jejím největším omylem ovšem bylo, když pozdější vítězce Kim na radě řekla, že kdyby ve trojce seděla vedle ní, vyhrála by. Cool story, girl. Po Coltonově evakuaci a sloučení vše proběhlo podle plánu, asi nejzajímavější vyřazování se dělo u Kat (která těsně před hlasováním říkala, jaká jsou podrazy legrace, a poté vypadla šesti hlasy ze sedmi) a Alicie (která pro změnu neochvejně věřila ve spojenectví s Kim, a jak se spletla). Finále bylo jasnou záležitostí a Kim mohla slavit vítězství.

plakát

Země česká, domov Tvůj! (2012) 

Pokud autoři na začátku filmu mluví o jakési hlubší sondě či "něčem víc" než jen obyčejném pohledu, rád bych věděl, co podle nich má být touto z dokumentu vzešlou obrovskou myšlenkou. Bez mučení se přiznám, že mi unikla. Jediný závěr, který si proto z filmu beru, je fakt, že čisté "ano" na otázku "Jste hrdá/ý na to, že jste Čech?" z úst Čecha zřejmě neuslyšíte. Maximálně tak "Ano, ale..." a nikam dál se nedostanete. Za některé zajímavé (Hezucký, řeholník) a emotivní (porod!) výseky slabší 3*, avšak jako celek, který má mít nějakou jednotnou myšlenku, dokument dle mého selhává.

Poslední hodnocení (355)

Králova řeč (2010)

08.07.2013

Kdo přežije - Filipíny (2012) (série) (S25)

19.01.2013

Kdo přežije - Jeden svět (2012) (série) (S24)

15.01.2013

Země česká, domov Tvůj! (2012)

17.11.2012

Aplaus (2012) (TV film)

27.05.2012

TýTý 2011 (2012) (pořad)

14.04.2012

Odpočívej v pokoji (2001) (seriál)

26.10.2011

Bubo bubo (2011) (pořad)

odpad! 19.09.2011

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

17.09.2011

Reklama

Ovládací panel