Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (86)

plakát

Franta mimozemšťan (2024) 

Konečně nějaká česká komedie, u které se člověk zasměje a nechce při jejím sledování spáchat nežití. Prachař jako mimozemšťan výborný. Dal bych si vajíčko... A taky se musím někdy podívat do Brna, protože už ho nikdy neuvidím stejně :D

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Nejsem fanouškem remaků, ačkoliv ne vždy jsou špatné a někdy dokonce lepší než originál. Tady ale přichází zásadní otázka. Potřeboval originální snímek nebo v tomto případě tragická událost, jež se stala, znovu natočit? Ne, nepotřebovala. Je tento remake něčím přínosným oproti původnímu snímku? Ne, není. Což je asi největším problémem, jelikož film je jinak kvalitní téměř po všech stránkách, kromě délky. Ta by se dala ještě zkousnout u nějakého filmu, který má co nabídnout, ale ne, když se to hemží zcela zbytečnými dialogy.

plakát

V letu (2024) 

Nudná srágora, která nemá krom zabitého času co nabídnout. Dosti nezajímavé, místy až otravné obsazení ve filmu, který postrádá byť jen štipec originality a především zábavnosti…

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Přesně takhle nějak si představuji výborný dokument ze světa fotbalu, ve kterém se podíváme pod pokličku na život a hráčskou kariéru Davida Beckhama, který alespoň pro mě není takový, jaký jsem si ho představoval. Velmi se mi líbí právě zvolený kontrast mezi životními okamžiky z hráčské kariéry, které ovlivňují život hlavního protagonisty, a naopak. První polovina zabývající se hraním na ostrovech má mnohem větší sílu než slabší a příliš nekonzistentní druhá polovina od jeho přesunu do Španělska. Zejména epizoda o nešťastném mistrovství světa a následné šikaně ze strany vlastních fanoušků je velmi emotivní (bohužel se to děje často, a ano, myslím tím především tebe, Anglie). I přesto, že dokument není celé čtyři epizody konzistentní, mu není moc co vytknout, a kéž by všechny dokumenty nejen z fotbalového světa dosahovali takové kvality.

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

V komparaci se všemi těmi jakože blockbustery a jejich tutově skvělými pokračováními je to opravdu super svěží opičárna.

plakát

Barbie (2023) 

Tady není o čem diskutovat, kino jsem si užil jako už dlouho ne. Celou dobu jsem měl úsměv na tváři a užíval si celé dění filmu. Do toho naprosto, jako vždy, výborný Ryan Gosling.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Filmu musím pochválit tříhodinovou stopáž, která ve famózním 70mm IMAX formátu uteče jako voda. Nespočet známých herců ve skvělém obsazení, které jsem nikde jinde neviděl. Žádná ze scén není hluchá a neustále se něco děje, takže divák nemá čas se nudit. Naproti tomu ale není čas dění vstřebávat a pokud divák vynechá chvilku naprosté koncentrace a začne se ztrácet ve jménech, tak poté nechybí mnoho ke ztracení se v nelineárním vyprávění příběhu. Kdyby film trochu, ale opravdu jen malinko, zvolnil a lépe představoval postavy, dal bych mu plný počet. Bohužel to takhle nejde a jsem nucen zůstat u čtyřhvězdičkového hodnocení.

plakát

Kukačky - Série 2 (2023) (série) 

Po dokoukání se cejtim, jak po výplachu tělesných dutin, takže vlastně stejně, jako předtím. Celý to působí, jako nějaká turecká telenovela, ve které se vlastně nic neděje a celé to mohlo být shrnuto v jednom díle. Skončilo to tak, jak to začalo. ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ. Zbytečnější pokračování jsem dlouho neviděl. Nejsmutnější na tom je, že první série byla skvělá. Smutné...

plakát

Medvídek Pú: Krev a med (2023) odpad!

Nevyužitý potenciál vcelku zajímavého nápadu udělat z Medvídka Pú horor, ze kterého se vyklubala prostoduchá vyvražďovačka, respektive pouhá nechuťárna, bez náznaku čehosi děsivého. Celý film nedává vůbec žádný smysl. Nemluvě o jeho konci, na kterém už asi filmařům zůstal mozek pod kolem auta…

plakát

Wednesday - Season 1 (2022) (série) 

Zpočátku jsem byl velmi nadšen a nemohl jsem se toho nabažit, kdyby už nebylo pozdě v noci asi bych to zhlédl na jeden zátah. To se mi už opravdu dlouho nestalo, abych se pro něco tak nadchl. První polovina je opravdu skvělá, ještě aby ne, když jí režíroval sám Tim. Bohužel, druhou polovinu dostali na starost jiní režiséři a kouzlo se vytrácelo, až se vytratilo. Tím nechci říct, že to je špatný, ale rozhodně tomu chyběl ten Burton ze začátku. Scénář působil chytře a vypadalo to, že to nevypadá, tak jak to vypadá. Jenže se slábnoucí režií bylo vidět vícero nedostatků ve scénáři. Jenna Ortega byla výborná a už se těším co přinese další série. Přeci jen je to na středeční pochmurný den výtečná jednohubka.