Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (4)

Karate Tajfun

Karate Tajfun (1977)

Lei Chi Fung oslavuje se svými přáteli své 60. narozeniny, ale radost mu zkazí jeho syn So Lei, který jeho hosty urazí a vyžene z domu. Otec se na něj rozzlobí a nechápe, proč tak učinil. Dozví se, že na cestě je klan zabijáků, kteří si říkají Vražedné včely. Před 15 lety se podařilo tento klan téměř rozprášit. Ovšem dívka, která tehdy masakr přežila, se nyní chce pomstít. Otcovi nejvěrnější přátelé včetně jeho ženy se rozhodli, že půjdou do boje spolu s ním. Celý rod je však vyvražděn. Naživu zůstává jen So Lei, aby trpěl stejně tak, jako dívka, která přežila onen masakr. Poté, co se spřátelí s mužem jménem Čtvrtý drak, je So Lei smrtelně zraněn. Ujímá se ho tatáž dívka z Vraždících včel, jelikož se do něj zamilovala. Když je So Lei zase zdraví, dozví se, že ho jeho přítel Chen Chung zradil, protože se chce oženit s jeho dívkou Chin Chin, se kterou navíc čeká potomka. Chen Chung je zároveň i guvernér, který má na svědomí smrt Čtvrtého draka a navíc je vůdcem klanu Krvavého deště. So Lei se chce pomstít, ale nesmí odejít, doku neporazí Vraždící včelu v souboji. A tak So Lei podstupuje náročný trénink, při kterém velice trpí. To ho ovšem nezlomí a nastane okamžik, kdy chce So Lei zúčtovat se svým bývalým přítelem, pomstít smrt Čtvrtého draka a získat zpět srdce své milované.

Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník

Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník (1978)

Mladík Jiang sní odjakživa o tom, že bude jednoho dne ovládat bojové umění kung fu. Nastupuje do zaměstnání jako správce domu k panu Wongovi. Jedné noci ale poruší jeho příkaz, a spolu s dalším sluhou nahlédnou do pokoje záhadného obyvatele domu. Náhle ale sluha padá k zemi mrtev a tak se Jiang dává na útěk. V lese narazí na dva muže, kteří mezi sebou bojují. Oba se navzájem zabijí, a tak Jiang využije příležitosti, za jednoho z nich se začne vydávat a vybere si odměnu, která byla vypsána na toho druhého mrtvého. Tím ale rozpoutal kolem sebe celou řádku problémů. Každou chvíli ho někdo napadá a jelikož jeho kung fu působí spíše komicky, dostává za vyučenou. Až jednoho dne uzavře s jedním žebrákem dohodu, že pokud se sejde s mužem jménem Fong, naučí ho bojovému umění. A tak se Jiang vydává na cestu, která ho naučí nejen pokoře a opravdovému hrdinství, ale naučí ho i skutečnému bojovému umění kung fu, které mu zachrání vlastní život.

Bojovníci ze Šaolinu

Bojovníci ze Šaolinu (1978)

Každý rok se osm mistrů šaolinu setkává na podzimním festivalu. Jednoho roku na takovémto setkání, po mnoha dnech meditací a studií, vzaly tito mistři všechny druhy umění kung fu a vytvořili z nich novou bojovou techniku, kterou nazvali Osm kroků hada a jeřába. Osm mistrů zaznamenalo všechny potřebné údaje o umění Hada a jeřába do knihy, kterou svěřili do opatrování mistru Linovi. Aby zdůraznili nesmírný význam tohoto spisu, dali mistru Linovi, coby opatrovníkovi toho nejcennějšího a nejmocnějšího tajemství světa kung fu, na znamení autority, dračí oštěp. Nedlouho nato všech osm mistrů záhadně zmizelo a s nimi i zmíněná kniha. V celé jižní Číně zavládl zmatek a chaos. Dokud se ovšem neobjevil muž jménem Hsu Jin-Fung , který danou knihu údajně vlastní. Každý z vysoce postavených klanů chce knihu získat pro sebe a proto všichni začnou Fungovi usilovat o jeho život.

Smrtící meteor

Smrtící meteor (1976)

Mi Wei je všude známý jako Smrtící meteor. Říká se mu tak podle jeho úžasné zbraně, kterou viděli všeho všudy dva lidé. Oba jsou již po smrti. On sám však zbraň používá pouze tehdy, když už není jiná možnost. Za meteorem přichází sluha Wa Wu-Bina, který má pro něj důležitý úkol. Chce, aby Meteor zabil jeho ženu, která ho otrávila jedem. Aby Wa Wu-Bin žil, tak mu jeho žena každý den dává dávku protijedu. Jed je uložen v truhle, kterou hlídají čtyři strážci. Meteor úkol přijme. Aby ale nedošlo k prozrazení jeho úkolu, je Wa Wu-Binem zbit a vyhozen z jeho domu, kde ho uvězní stráž knížete Funga. Ve vězení se dozvíme, že Meteor pracuje jako agent, který má zjistit, kde má Wa Wu-Bin schovaný poklad, který ukradl. Meteor tedy musí nejen splnit slib, který dal Wa Wu Binovi, ale také musí najít poklad, kolem kterého je spousta nevyjasněných okolností.

Reklama