Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Bombakšeft

Bombakšeft (2002)

podle mě zbytečně přehlížený a podceňovaný film. Dal bych 4 hvězdy, ale protože je tak opomíjený dávám 5 a i ty si celkově zaslouží. Má výbornou zápletku a super závěr. Herecký výkony jsou příjemný atmosféra perfektní, líbí se mi i podbarvení odpovídají atmosféře 70/80 léta. Miluju heist movies a tenhle kousek si u mě zasloužil dokonce víc zhlédnutí než Danyho parťáci... Jasně Danyho parťáci jsou určitě celkově lepší, dražší a promakanější s dražším hereckým obsazením efekty atd, ale tenhle kousek je super oddechovka se spoustou vtipných scének, dobrým příběhem a hlavně výborně odvyprávěným bez zbytečného ospravedlňování, se spoustou zajímavých zvratů a závěrem který prostě sedí :-D Danyho parťáci jsou přece jen hodně napudrovaná a nafouknutá pohádka. Bombakšeft je mnohem syrovější. A třeba při srovnání s Bandity z roku 2001 s Brucem WIllisem a Billy Bobem Thortonem plným klišé a obhajování je Bombakšeft přímo skoro Tarantinovská jízda. A to jsou zde Banditi hodnocení daleko víš. Pokud budete mít těžký den... pusťte si večer Bombakšeft.

Slídil

Slídil (2014)

Bezvadná jízda Jakea Gyllenhaala nastavujícího zrcadlo senzacechtivosti společnosti s morbidností zpravodajství. Jake jako chladnokrevný rychle se učící psychopat, který si z každé situace dokáže odnést to co potřebuje a použít to v budoucnu, ať už je to předmět, nebo životní lekce. Zajímavý příběh, výborné herecké výkony i Riz Ahmed (který mi příjde v Rogue One nesnesitelný je tady výborný) Rene Russo je taky silná postava s dobře vykreslenou motivací. Dan Gilroy rozhodně překvapil, jak scénář tak řežie je super. A to hlavní je to svůj vlastní originál. Není to žádný reboot, restart, prequel, sequel, není to filmová adaptace hry, comixu, hračky.... nic. Prostě originální film stojící na svých vlastních nohách. Rozhodně doporučuju se podívat.

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 (2017)

pro takovéto filmy se staví kina. Epická podívaná s dokonalou atmosférou. Nebyl jsem skalním nekritickým fanouškem původního Blade Runnera, líbil se mi, ale... Nicméně díky tomuto sequelu dostává i původní Blade Runner naprosto nový rozměr a díváme se na možný vznik nové epochální série. Snad. Rozhodně doufám. Nicméně bez prozrazování děje... Pokud jste zastáncem přímočarých svižných filmů typu Transformers nebo Avengers, tak Vás tento film nejspíš neokouzlí. Děj bude některým lidem připadat pomalý, ale díky twistům a vizuální a hudební složce se většina diváků především v kině vážně nudit nebude. Film hodně sází na pocit a proniknutí do postapokalyptické bezradnosti. Nečekejte na DVD nebo BlueRay je to film který si nejvíc užijete právě v kině. Nepropásněte, jednoznačně doporučuju.

Ovládací panel