Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (15)

Město 44

Město 44 (2014)

České postprodukční studio UPP pro film vytvořilo více než 420 trikových záběrů. Od retuší současných prvků, až po kompletní vytvoření částí města ve 3D.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Walter White (Bryan Cranston) je přímo odpovědný za smrt 16 osob. Spolu se zprostředkovaným zabitím, včetně nepřímého zavinění výbuchu letadla, činí součet mrtvých jeho přispěním 198 osob.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010) (seriál)

Andrew Lincoln (Rick) svůj jižanský přízvuk amerického šerifa jen hraje. Ve skutečnosti je Angličan narozený v Londýně.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Vizuálně je ve filmu zobrazeno přibližně 50 opakování, sám hlavní hrdina však několikrát zmiňuje mnohem delší dobu. Například naučit se házet karty do klobouku trvalo údajně půl roku.

Rebelka

Rebelka (2012)

Jméno medvěda Mor'dua vzniklo spojením gaelských slov „Mór“ („velký“) a „Dubh“ („černý“). Sousloví odráží jeho vzhled.

Rebelka

Rebelka (2012)

Medvěd Mor'du je první hlavní zápornou postavou v dějinách filmů studia Pixar, která během celého filmu nepronese ani jedno slovo.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008) (seriál)

V některých epizodách je možné si všimnout, že vozy agentů mají místo poznávacích značek jména robotů z filmové série Hvězdné války ohraničené jedničkami. Příkladem je značka 1C3PO1.

Vyměřený čas

Vyměřený čas (2011)

Když ve scéně útěku z večírku Will (Justin Timberlake) a Sylvia (Amanda Seyfried) zaparkují pod mostem, aby se schovali strážcům času, zbývá Willovi přibližně hodina života. V následující scéně je ale bílý den a Will stále žije.

Klukanda

Klukanda (2011)

Slovo "tomboy" v angličtině označuje dívky, které se vyznačují spíše chlapeckým chováním, vynikají v nějakém mužském sportu a podobně. Občas se slangově používá jako označení pro transvestity nebo gaye.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Ve scéně bitvy u Stirlingu během útočné zteče Skotů je možné si všimnout nesrovnalosti ohledně meče Williama Wallace (Mel Gibson). V jednom záběru běží s mečem v ruce, v následujícím bez něj a v dalším točí s mečem nad hlavou.

Vánoce naruby

Vánoce naruby (2004)

Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama.

Toy Story 3: Příběh hraček

Toy Story 3: Příběh hraček (2010)

Zatímco tečku, kterou Sid v Toy Story (1995) vypálil Woodymu lupou do čela, již v Toy Story 2 (1999) Woody nemá, stehů na jeho pravém rameni od opraváře z předchozího filmu si můžeme všimnout i v Toy Story 3.

Reklama

Ovládací panel
22 bodů