Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (35)

Amadeus

Amadeus (1984)

Při scéně, kdy jde kněz do Invalidovny a vstoupí dovnitř, je možné si všimnout, že jednoho z dozorců ztvárňuje herec Zdeněk Srstka.

Americká krása

Americká krása (1999)

Pro složení hudby k filmu se skladatel Thomas Newman rozhodl použít především perkusní nástroje jako xylofon, klavír či rumba koule, aby odvrátil atmosféru filmu někam jinam.

Bio Ráj

Bio Ráj (1988)

Ve vesnici poblíž Palerma, kde se film natáčel, je dnes muzeum s pravými kulisami filmu. Nechybí tam třeba ani kolo, na kterém jel Alfredo (Philippe Noiret) s Totem (Salvatore Cascio). V muzeu film běží stále dokola.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Ridley Scott v letech 2004–2006 plánoval natočení „Gladiátora 2“. Poté z toho nakonec sešlo.

Hamlet

Hamlet (1990)

Mel Gibson nebyl nadšen tím, že v největší scéně filmu, kde zazní jeho legendární hláška, „Být či nebýt“, musí hrát hudba. Ptal se režiséra jestli je tak nevýrazný, že ho musí doplňovat hudba. V amerických kinech pak šla do kin tato scéna bez hudby. [Zdroj: kniha Ennio Morricone a jeho filmový svět - Jan Šmíd]

Legenda o "1900"

Legenda o "1900" (1998)

Tim Roth trénoval hru na klavír s učitelem šest měsíců, aby to ve filmu vypadalo reálně. Ve filmu pak vidíme jen hru na umělé klávesy, ale sám Morricone uznal, že to vypadalo přesvědčivě. [Zdroj: kniha Ennio Morricone a jeho filmový svět - Jan Šmíd]

Miami Vice

Miami Vice (1984) (seriál)

Crockett (Don Johnson) používal v prvních dvou řadách pistoli typu Bren Ten ráže 10 mm auto a Tubbs (Philip Michael Thomas) používal po dobu seriálu revolver Smith Wesson 38 Bodyguard.

Mise

Mise (1986)

Ennio Morricone film nejdříve odmítl, protože to pro něj bylo příliš silné téma. Nakonec ale nabídku přijal a sám říká, že hudbou k tomuto filmu oplatil Bohu talent, který do něj vložil.

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Ennio Morricone měl pro film zkomponovat výrazný policejní pochod. Se zadáním si však příliš nevěděl rady, proto připravil režisérovi devět verzí s doporučením, aby nezvolil tu sedmou. Brian De Palma po ní samozřejmě sáhl.

Oběti války

Oběti války (1989)

Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey]

Reklama