Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (303)

plakát

Na špatné straně (2018) 

Takhle už jsem se u kvalitně herecky obsazeného filmu dlouho nenudil. Scénář je prostinkej: černoch se vrátí z vězení, doma najde mámu, která dělá prostitutku, mladšího bráchu má na vozejku, tak se rozhodne, že půjde do sebe, aby jim pomohl a jde s kumpánama vykrást banku, protože makat je vopruz. Tomu říkám osvěta. Do toho ho dvě zdlouhavý hodiny sledujou z auta dva zkorumpovaný policajti (Gibson a Vaughn), který občas utrousej nějakou tu hlášku, aby divák to jejich statické čekání nějak přežil. Oba maj taky minulost na prd a mě to v podstatě nezajímá, protože si za to můžou sami. Ve filmu jsou všichni křivý jak banán, zločinci mají po vykradení banky chuť na nudle v celofánu, což je situace, kdy já bych vůbec nejedl, ale oni jsou drsný, tak chtěj ty nudle. Koukám na to s dálkáčem v ruce a ctím jedenácté přikázání diváka, které zní: nepřetočíš. Měl jsem to udělat, protože ani ke konci se nic světoborného nestalo. Nechápu zdejší vysoké hodnocení.

plakát

Old Boys (2018) 

Začátek byl super. V hlavní roli brejlatej hobit s rachitickym hrudníkem a heroickym astmatem. Říkal jsem si, že všem těm nafoukancům ukáže díky své inteligenci, ale žádnej Kapitán Amerika se z něj nestal. Celé je to postavené na tom, že 23 letý herec hraje 16 letého, který se zamiluje do 29 leté, které už ani nevim, kolik v tom filmu mělo být, protože vypadala na to, že by mohla hrát svou matku, a do té se zamiluje další 23 letý představitel 16 letého a já si na střední škole dělal starosti s tim, že jsem propadl a vypadal o rok starší. Konec sice úplně špatnej nebyl, ale to nesehnali herce, kteří by dokázali zahrát svůj věk? Asi ne, ale ze mě blbce dělat nebudou...

plakát

Škola hrůzy (2018) 

U tohohle hororu jsem se nejvíc lekl, když jsem si vzpomněl, že jsem v kuchyni zapomněl vypnout sporák.

plakát

Divoký mustang (2019) 

Tohle jako režírovala ženská a ještě k tomu spolupracovala na scénáři? Holt, kdo umi, umí a já na to čuměl s otevřenou pusou. Bál jsem se, že to bude zbytečně přeslazené, ale hned první seznámení trestance s mustangem mě vyvedlo z omylu. Ještě jsem totiž nikdy neviděl, aby se někdo s koněm boxoval. Takovou bitku bych očekával spíš s klokanem, ale ten v tom nehrál. Potěšilo mě i to, že děj není vůbec předvídatelný, a když už jsem si myslel, že vím, jak to dopadne, tak to tak samozřejmě vůbec nedopadlo a nakonec jsem byl rád, že to dopadlo, jak to dopadlo a né tak, jak mě původně napadlo, protože to, co mě napadlo, by napadlo akorát ženskou a jsem rád, že Laure de Clermont-Tonnerre to nenapadlo.

plakát

Manžel na zkoušku (2018) 

Romantická komedie Přes palubu se mi líbila svou originalitou, tohle mě zase dostalo neskutečným sympaťákem v hlavní roli, přestože se jedná vlastně o naprosto totožné filmy. Né, že bych měl něco proti tomu, jak se své role rozmazlené fifleny zhostila Goldie Hawn, ale Eugenio Derbez tu předvedl naprostého ignoranta vůči všemu, což prostě žena tak nějak neumí. Zákonitě potom čekáte, jak vyplave na povrch to, co bylo špatnou socializací hluboko pohřbeno v lidském srdci. (No toto - mně se to na starý kolena i rýmuje :-D)

plakát

I'll Take Your Dead (2018) 

Kdybych dal na komentář LIVINGDEADa, přišel bych o docela zajímavou ukázku toho, jak se i za málo peněz dají vyvolat slušné emoce. Ale na druhou stranu chápu, že když se někdo naučí za komentáře přidávat smajlíky hoven, tak potom odpadem nešetří, aby ty hovna prodal (v tomto případě jich tam Livingdead nasázel hned pět!) Neříkám, že se jednalo o něco světoborného, nicméně to byl po dlouhé době horor, kde jsem do poslední chvíle nevěděl, jak to dopadne. Dokonce jsem měl co dělat, abych na konci neuronil slzu.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Fanoušci sněhu si přijdou na své. Fanoušci akce budou zamrzlý nudou a nerozehřejou je ani dva teplí záporáci. Osobně se mi moc nelíbil už původní Kraftidioten , který čeští distributoři přeložili jako Boj sněžného pluhu s mafií a já Idioten jeden se na to kvůli tomu názvu podíval. On už ten fakt, že Moland po pěti letech udělal remake svého vlastního filmu, o něčem svědčí. Podíval jsem se na to znovu jen kvůli Liamu Neesonovi, protože jsem čekal akční jízdu. Chyba! Neeson tu v podstatě neměl co hrát, jeho vstupy do děje byly jen útržkovité, aby si občas pobrečel nebo dal někomu pěstí a jinak se to odvíjelo tak nějak samo, místo suchýho humoru tu byl severskej mokrej a místo pořádnejch záporáku blbci, kteří se v podstatě vyřídili sami. Zkrátka to samé, jako ve verzi z roku 2014. Pokud tomu Moland udělá třetí remake, čemuž bych se ani nedivil, já u toho už rozhodně nebudu, i kdyby do hlavní role zlákal třeba Vladimíra Putina.

plakát

Donovan Reid (2019) 

Kde se vzal, tu se vzal na policejní stanici jeden nemluvnej týpek, kterej si od strážníka, co měl službu, půjčil tužku a papír a napsal, že je Donovan Reid. "A co jako," řekl jsem si. Jenže právě Donovana Reida, když byl ještě dítě, před deseti lety unesli a od té doby byl nezvěstnej. Jedná se o takovej lacinej indie snímek o tom, zda je to on či někdo úplně jinej, kdo se chce vetřít do fungující rodiny, ať už má pohnutky jakékoli. Normálně by se to dalo vyřešit jedním šmahem, kdyby si s ním rodiče skákli na testy DNA, ale to by celé to drama trvalo místo 70 minut jenom 2 a půl, což by bylo na celovečerní film trošku trapný. Takže na test se pochopitelně zprvu nejde a řeší se kdo, kde, kdy, co, proč a jak a pak se na ten test nakonec stejně jde, aby divák neměl pocit, že je to jen natahování prcgumy na skřipec, což stejně mít bude, ale naštěstí to ke konci docela gradovalo, tak jsem byl sám zvědavý, zda ta guma praskne nebo vydrží.

plakát

O život (2019) 

Totálně domlácenej Frank Grillo, kterej sotva leze, protože ho vlastní brácha hned na začátku omylem srazí autem, má otřes mozku, je postřelenej a navíc má 2 zlámaný žebra, do kterejch ho všichni kopou, tady opravdu moc prostoru na akci nemá. Naštěstí má k ruce zdravotního bratra, kterej se sice vůbec neumí prát, ale má v tašce injekce s morfiem, kterym domlácenýho Grilla statečně přifukuje. Do toho je honí zkorumpovaná policajtka, a aby to mělo grády, tak zdravotnímu bratrovi unesou těhotnou ženu, která celej film rodí, na což nikdo neni zvědavej a já musim konstatovat, že i pro mě byl docela slušnej porod to dokoukat do konce. Škoda, Franka Grilla mám jinak docela rád.

plakát

Zlom (2019) 

Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z mála amerických filmů, kde v dialozích nezazní slovo hovno, může to někomu připadat jazykově chudší. Taky tam neni žádná akce a ani jednou jsem se nezasmál. Takže na tohle všechno si dejte pozor! A když už si na to ten pozor dáte, uvidíte moc hezký a dojemý film.