Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (303)

plakát

Calm with Horses (2019) 

Hodně mi to připomnělo jedny z prvních filmů s Mickey Rourkem, kde obyčejný člověk zahnaný na okraj společnosti hledá sám sebe a přehodnocuje svůj život, když už je pozdě. Takový člověk ten život nakonec přehodnotí, uzná, že posral, co se dalo, protože se mu v mládí nechtělo na Harvard a udělá to nejlepší, co se dá v daném časovém presu udělat: vžene svým finálním rozhodnutím slzu do oka citlivého diváka. Jelikož se mezi tyto diváky také počítám, dávám tomuto filmu 4 hvězdičky.

plakát

Greyhound (2020) 

Tak tohle byla tak krutá námořní bitva, že se z toho Tom v její půlce musel přezout do bačkor od své milé, protože mu z toho honění německejch ponorek votekly ve vojenskejch botách nohy. Určitě by si z tohohle snímku měl vzít ponaučení i George Clooney, aby věděl, jak se točí drsňácká reklama na kafe, protože Tom tady v té vypjaté situaci prakticky nedal hrnek z ruky. Myslim si, že bez pořádnýho hrnku kafe a fakt hustopohodlnejch bačkor by to šoférování torpédoborce nedal ani náhodou. Takže ponaučení pro dnešní mariňáky: dobrý kafe a pohodlný bačkory a nakopeme zadek komu chceme.

plakát

Nathan's Kingdom (2020) 

Docela hezký, dojemný příběh o sourozencích, kdy on je autista a ona závislačka na opiátech, protože už jí z bratra hrabe. Jelikož ani jeden z nich to nemá v hlavě úplně v pořádku, hledají společně fiktivní království, plné hodných i nasraných andělů, v naději, že se jim tak navždy změní jejich život. Divákovi jsou zde tak metaforicky předkládány různé obrazy z onoho fiktivního království, které každý z nich hledá ze zcela odlišných pohnutek. Po vizuální ani hudební stránce nelze filmu nic vytknout, jsou zde nádhérné záběry na krajinu, podkreslené podmanivou hudbou a celá ta smutná road movie má i logicky ucelený konec, který mě dostal snad ještě víc, než to, že tento film zde má k 19. 7. 2020 hodnocení pouze 16 %.

plakát

Relikvie (2020) 

To se takhle jednoho dne ztratí dementní bába. Matka s dcerou jsou z toho těžce rozebraný, tak se bábě nakýblujou do baráku a čekaj, jak to dopadne. Bába se po třech dnech objeví, ale to, kde byla, z ní nedostanou ani za brambůrky. Tak ta bába celou noc lítá po baráku, protože si nemůže vzpomenout, že si chtěla jít lehnout. Navíc vypadá, jako kdyby byla už pár let mrtvá, jenom jí to okolí zapomnělo říct, takže strach z ní šel, to se nedá popřít. Kdyby režisérka neměla totálně na salámu konec, dal bych i čtyři hvězdičky.

plakát

Legionář Maxx (2019) 

Na začátku lítá po lese nepřehlednej komparz nadšenejch ochotníků, kdy každej střílí po každym a divák ví prdlačku, jestli to, co v dálce padlo k zemi, byl klaďák, záporák nebo veverka. Pak tam dá ještě jeden takovej plešatej, nesympatickej postarší prcek po tlamě dalším 13 komparzistům a zmatenej divák je rázem navíc i zděšenej, protože se konečně začne orientovat a pojme temné podezření, že pro další hodinu filmu je klaďák na světě. A je to tak! Máme tu bývalého legionáře Maxe, kterej bez váhání odhodí katanu a oblékne sutanu. Ještě že utrpěl zranění hrtanu, protože alespoň tři čtvrtiny filmu díky tomu drží hubu. Pak se naštěstí rozjede akce, na kterou už se dá dívat, a kterou Jesse V. Johnson točit umí. Max znovu skočí do putovních obnošenejch ministrantskejch sandálů (mykóze 3x zdar) a jde v nich dělat to, co nejlíp umí - nakopávat prdele.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Jsem vděčný Netflixu, že točí takovéto filmy. Bál jsem se, že Charlize Theron zde bude mít jen druhořadou roli a v titulcích je jen na upoutání pozornosti, jak se tomu poslední dobou v nízkorozpočtových filmech se slavnými jmény děje.Tu potřebuje na složenku uhrančivý Nicolas Cage, tu stále neporazitelný Steven Seagal, zmačkaný Van Damme, filozofující Stallone či sarkastický děda Willis atd... Nebylo tomu tak. Film měl celkem dobrou kameru, dostatečně fundované dialogy i spád na to, aby to diváka, který si chce odpočinout u akčního fantasy, zbytečně nezatěžovalo a opravdu mu to ten odpočinek dopřálo. Navíc se mi tam ke konci párkrát chtělo i uronit slzu, což bych u tohohle typu filmu nečekal. Ale jak říkám, jsem vděčný Netflixu a hrozně mu fandim. A pokud se to někomu nelíbilo, rozhodně mu nebránim v tom, aby si založil spořicí účet, dodělal si FAMU, pokud ho nemá, a pak se předvedl a já mu budu hrozně fandit.

plakát

Bílé maso (2008) 

No, vzhledem k tomu, že to bylo jihokorejské, tak se jednalo spíš, vzhledem k českému překladu, o maso žluté. 추격자 bych si spíš přeložil jako pronásledovatel a rozhodně by mne tento původní název nalákal mnohem víc. Každopádně jsem byl velice mile překvapen, jak se dá natočit kvalitní asijský akční film, aniž by tam herci lítali vzduchem jako v loutky v Divadle Spejbla a Hurvínka. Hlavní hrdina byl tak prospěchářskej pasák, až se mi vůbec nechtělo mu fandit, ale když jsem viděl, jakej hajzl byl záporák, tak jsem pochopil, že klaďáka typu Mirka Dušína tam Korejci opravdu nasadit nemohli a právě v tom byla síla tohohle snímku. Taky jsem docela věřil tomu, že to bylo podle skutečný události, protože se tu nic neidealizovalo a ani v podstatě nevyřešilo, což je taky řešení toho, co se může stát. Zkrátka žádnej Vandam ani Segal, který všem nakonec zamlada nakopou nebo ke stáru rozstřílej prdel, aby bylo jasno, kdo je americkej Miroslav.

plakát

Modelář (2020) 

Moc nechápu, proč v dnešní době motivačních dopisů, strukturovaných životopisů a výběrových řízení na základě dosaženého vzdělání Petr Zelenka nedomýšlí realitu, kdy na počátku všeho byla hádka Kryštofa Hádka s asistentkou, která asociála, kterého nikdy předtím neviděla, doporučí bez všech těchto jednotlivostí do prestižní firmy, kde její šéf kandiduje na post prezidenta. Jediná role, která měla ve filmu hlavu a patu, byla role Mádla, kterej jedinej stál nohama na zemi, přičemž všechno řešil s nadhledem pomocí dronů a zbytek srdce si vylil coby šišlavej rapper. Tady Zelenka metaforicky celkem zabodoval, ale všechno ostatní bylo totálně špatně. Nechápu, jak přišel na to, že by někoho mohlo zajímat to, jak chce někdo zničit bývalého amerického prezidenta pomocí evropského práva a už vůbec nechápu, jak si to mohl myslet Kryštof Hádek, kterej na takovou roli kývnul. (Aha, prachy.) Mohl to bejt hodně dobrej film, kdyby jeho envoi bylo o něčem úplně jinym, než kopat do naší politiky, aby se zdůraznilo to, že náš právní systém je mnohem romantičtější než ten americký, ale to né, Zelenka si musel kopnout do míče, kterej divák nechce vidět někam doletět, protože pro něj zatím nemáme stanovenou branku a nejspíš ani nikdy mít nebudeme, tudíž takový míč odletí do prázdna jako celý tento filmový jogurt s nápní politiky místo ovoce.

plakát

Miliónový hurikán (2020) 

Odulej Emil, Gibson chabrus na plíce a na ledviny, herečky taky nebyly nic, na čem by si jeden aspoň ohřál oko a navíc ani to počasí jim nějak nevyšlo. Všechno se to odehrávalo uprostřed tornáda, ale když se vylezlo z baráku na lešení, tak jsem zjistil, že ten vichr mám akorát v reprácích. Vim, že na to nebyl moc velkej rozpočet, ale nějakej ten ventilátor od Sencoru tam na tu chvíli mohli pro nebohého diváka mého typu fouknout, když už tam na ty zoufalé herce stříkali vodu zahradní hadicí s rozprašovačem.

plakát

The Clearing (2020) 

Docela dobrá rubanice, kdy nastydlej hlavní hrdina hraje ze střechy karavanu golf s hlavama zombíků. Akorát nevim, kterej Ervín vymyslel ve filmech flashbacky, protože ty konkrétně tady byly na ránu víc než ty vopruzácký zombíci.