Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (74)

Batman

Batman (2022)

Riddlerův plán na zatopení Gothamu pochází z komiksu „Batman: Rok nula“.

Batman

Batman (2022)

Zavražděný novinář Edward Elliot je příbuzný Batmanova padoucha Hushe pocházejícího z komiksu „Batman: Ticho“. Přímou referenci můžeme najít v jednom z Riddlerových (Paul Dano) videí pojednávajícího o tutlání pravdy, když se objeví přes obrazovku právě nápis „Hush“ neboli „tiše“ či „ticho“.

Batman

Batman (2022)

Carmine Falcone (John Turturro), zmiňuje, že byl postřelen do hrudi a následně operován Thomasem Waynem (Luke Roberts). Totéž bylo zobrazeno v komiksu „Batman: Dlouhý Halloween“.

Batman

Batman (2022)

Koncept Thomase Waynea (Luke Roberts) majícího pletky s organizovaným zločinem se poprvé objevil v komiksu „Batman: Země jedna“ a později také ve videohře „Batman: The Telltale Series“. V témže komiksu zjišťujeme, že Martha Wayne (Stella Stocker) je původem Arkham a že její matka zavraždila jejího otce, stejně tak jako v tomto filmu.

Spider-Man: Bez domova

Spider-Man: Bez domova (2021)

V českém dabingu filmu se vracejí téměř všichni původní dabéři. Jediný Jiří Prager (Alfred Molina) byl nahrazen Zdeněkem Maryškou. Dále někteří v MCU již dabovali jiné postavy. Jan Maxián – Peter (Tobey Maguire) – Thora, Matouš Ruml – Peter (Andrew Garfield) – Flashe Thompsona, Miroslav Etzler – Green Goblin (Willem Dafoe) – Thanose, Pavel Šrom – Sandman (Thomas Haden Church) – Bruce Bannera, Jiří Plachý  (J.K. Simmons) Odina. Ostatní navrátivší dabéři jsou Lukáš Hlavica – Electro (Jamie Foxx) a Marcel Vašinka – Lizard (Rhys Ifans).

Loki - Větvení

Loki - Větvení (2021) (epizoda)

V mezititulkové scéně se objevují další alternativní verze Lokiho (dvě z komiksů a dvě originálně vytvořené) – „Klasický Loki“ (Richard E. Grant) v původním kostýmu z komiksů, „Dětský Loki“ (Jack Veal), Loki připomínájící Thora (Deobia Oparei) a „Aligátor Loki“.

Loki - Větvení

Loki - Větvení (2021) (epizoda)

Mobius (Owen Wilson) zmiňuje, že TVA v minulosti již vyslýchali rasy jako Kree, Titány a upíry. Upíři jsou samozřejmě narážkou na tehdy chystaný film Blade (2024).

Noví mutanti

Noví mutanti (2020)

Postavy sledují při dvou příležitostech seriál Buffy, přemožitelka upírů (od r. 1977). Obě mají spojitost se samotným filmem. Při první příležitosti vidíme první lesbický polibek, který se kdy v televizní produkci objevil. Stejně tak jako v tomto filmu se nachází první lesbické postavy ve filmu inspirovaným Marvelem. Při druhé příležitosti vidíme postavy usmívajících se Gentlemenů, připomínájících postavu Smiling Mana.

Noví mutanti

Noví mutanti (2020)

Ve vizi Dr. Reyes je stejná laboratoř, v níž byla stvořena X-21, neboli Laura z filmu Logan (2017).

Noví mutanti

Noví mutanti (2020)

Organizace, pro kterou pracuje Dr. Reyesová (Alice Braga), je Essex Corp, která se již objevila v potitulkové scéně X-Men: Apokalypsa (2016). Dále figurovali jako hlavní antagonisté ve filmech Logan (2017) a Deadpool 2 (2018). Této organizaci velí zloduch Mister Sinister, jehož symbolu si lze zde všimnout.

Noví mutanti

Noví mutanti (2020)

Na rozdíl od tohoto filmu v komiksech je Limbo místo, kam byla Magik (Anya Taylor-Joy) povolána a kde rozvinula své magické schopnosti, nikoliv které sama vytvořila jako místo úniku.

Noví mutanti

Noví mutanti (2020)

Drak Lockheed je v komiksech mazlíčkem Kitty Pryde. Dále se oproti tomuto filmu jedná o mimozemšťana.

Reklama