Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (42)

plakát

Střípky ženy (2020) 

Příběh o jednom nezdařeném porodu a psychotické matce, která má tendenci řídit váš život pomalu až po to, jakou barvu záchodového prkýnka si domů koupíte. Film má dost much, ale za to, jak dokáže pohltit svoji atmosférou a zprostředkovat psychologický vývoj postav dávám 4 hvězdy.

plakát

Max Payne (2008) 

Sám jsem hru hrál, ale už je to hodně dávno, což je v tomhle případě spíš výhoda, protože nejsem tolik zatížen představou jak by film měl vypadat. Temná a noirová atmosféra hry se sice do filmu úplně nepřenesla, přesto však děj šlape a akční scény stojí za to. Za mne slušná odechovka a lepší průměr (kvůli podhodnocení zaokrouhluji trochu nahoru).

plakát

Český žurnál - Vojna Ztohoven (2020) (epizoda) 

Přehledně zachycená část tvorby umělecké skupiny Ztohoven. Jejich snaha vybočovat a překračovat hranice je mi sympatická. Jejich fetišizace osobní svobody vyjádřená snahou podrývat důležitost státu a potažmo společenské smlouvy, která přitom udržuje naší společnost v civilizované podobě už mnohem méně. Zajímavý byl vývoj kolem ubytování Vorotnikova a jeho rodiny z umělecké skupiny Vojna. Myslím, že pozorovateli muselo být od začátku jasné, že Vorotnikov je svéráz a samorost, který si bude dělat co chce. I jeho prohlášení do novin jsou možná částečně uměleckou exhibicí. Moralizování nad počmáranými zdmi zrovna od členů umělecké skupiny, jejímž krédem je překračování zajetých hranic a zákonů pak vypadalo více než vtipně.

plakát

Český žurnál - Slepice, virus a my (2020) (epizoda) 

Lidem stále nedochází, jaké následky má masová živočišná produkce. Nikdo normální si nemůže myslet, že v kleci o pár metrech čtverečních slepice netrpí. Snad tento dokument, který netlačil na pilu, ale zároveň se nebál vlastního názoru, části sledujícím otevřel oči.

plakát

Až na krev (2007) 

Většina filmu svým tempem diváka spíše ukolébá, ale konec to nakonec vytahuje do mírného nadprůměru.

plakát

Špinavý prachy (2014) 

Nadprůměrná kriminální story o jednom baru a zádumčivém majiteli roztomilého štěněte. Ačkoliv má film pomalejší tempo, já se od počátku ani jednou nenudil, naopak, děj nabízel neustále nové podněty a nenechal diváka ustrnout. Závěr pak dává zpětnou vazbu divákovi a jeho tendencím zaškatulkovat si jednotlivé postavy. Určitě doporučuji!

plakát

Auta 2 (2011) 

První díl mi přišel založený na nejtypičtějších klišé. Dvojka mě oproti tomu bavila mnohem více. Měla spád i vtipné momenty.

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Totálně zfušovaná práce policie, která v podstatě jen čekala a sledovala jak jsou hosté masakrováni, než konečně přijelo protiteroristické komando. Síla... Film celkem věrně zachycuje šílenou realitu a čekání na pomoc, která se nedostaví. Jinak komentáře, které dávají spojitost s teroristy a všemi muslimy nebo imigranty jsou tak stupidní že se musím ovládat abych nebyl sprostý. Těmhle bezmozkům asi nedochází že největšími oběťmi teroristů jsou právě muslimové. Já také nemám žádnou spojitost s neonacistickými vraždícími magory jenom proto, že jsem běloch. Celkem signifikantní je, že žádný z místních ímámů nechtěl vystrojit zabitým teroristům náboženský obřad, takže byli nakonec pohřbeni v anonymním hrobě.

plakát

Labyrint mysli (2013) 

Super námět, ale podivný konec to kazí.