Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 174)

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Aby taky ne. Dyť to je přece jasný, natočíš parádní a koukatelnou podívanou Aquaman a po čtyřech letech pokračování, který je naprostá sračka a to ještě navíc pro děti. Jediný co mi v jedničce vadilo byl ten debilní muší černoch, jasný a pro to ho dám jako ještě debilnějšího záporáka do dvojky a dám mu o 200 procent větší čas na plátně. Nechápu. To už opravdu je tak těžký vymyslet nějakýho originálního záporáka. Sem z tohodle filmu doslova otrávenej. Podívaná pro děti, která mi opět vrátila ten špatnej pocit, ž DC to prostě neumí. Von to teda už přestal umět i Marvel, ale ten ukázal svou sílu. DC zatím prostě jen srágorka pro děti.

plakát

Bratři (2023) 

A je to tu. PO dlouhý době zase novej českej film, kterej mi přesně zahrál na notu. NA netflix ruku v ruce s Bod obnovy, ale Bratři mnohem záživnější a atraktivnější. PAradoxní je, že sem si tenhle film doslova vysnil, páč sem asi tak před 2 rokama s někým řešil tyhle bráchy. A říkal sem si, že by to bylo supr zfilmovat, páč je to ze zkurvený doby s borcama, který to vzali do svých rukou. Perfektní hudba, který podle mě nemá v českých filmech obdoby. Co se týče mýho názoru na tyhle borce, tak bych se spíš přikláněl k tomu jim vyznamenání nedávat, páč prostě kosili nevinný lidi, což je dycky smutný.

plakát

Encanto (2021) 

V temných dobách nemoci a domácího léčení dcerušky sme si spolu dali další díl ze skládačky " Disney"  a je to prima, povedlo se to. Krásně barevnej a vlastně i tak trošku mysteriózní příběh. Trošku mi vadilo, že se vlastně celý odehrával uvnitř malého městečka, sice kouzelného, ale malého. Pointa fajn. A samozřejmě, aby se udržel celosvětový mír, muselo se dostat i na hlavní hrdinku, který byla mexikánka :o).

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Taaak si můžu odškrtnout film, na kterej sem se připravoval dlouhý dekády, až nápis na Netflixu "brzy bude smazán" mě donutil si pustit tenhle 3 a půl hodinovej film. Ano, dá se o něm jednoznačně tvrdit, že je to velkofilm. Páč tolik komparzistů na koních a tak moc davových scén, to se jen tak nevidí. Ale, je to spíš pro náročného diváka, který nerad u filmu usíná. Ta stopáž je prostě strašně drsná. Není to přecijen Návrat Krále, aby tě udržel 3 a půl hoďky při životě. Ale mám to za sebou, víckrát si to v životě nepustímm, přísahám :o)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Wau, tak tohle byl hodně těžkej film. Asi bude potřeba to vidět vícekrát, páč je to tak trochu nejasný a hlavně asi blbě divákovi předhozený. Co teda obdivuju, tak první opravdový český scifi, když teda nepočítám Pane vy jste vdova :o). Tohle se dá rozhodně srovnávat s europskou tvorbou, a trošičku i s tou americkou. Hudba supr, chvílema sem si připadal jako v Blade Runner. Samotný námět a nápad taky na jedničku. Tak v čem je sakra problém? Asi v tý zbytečný složitosti nebo nevím... Dám tomu ještě jednu šanci.

plakát

Napoleon (2023) 

V první řadě respekt Rydlimu, kterýmu bude za chvíli 90 a pořád tam sází jeden film za druhým, asi se předhání s Eastwoodem nebo co, vlastně tomu rozumím, borci chtěj, aby tady po nich toho zůstalo co nejvíc. No, ale je to bohužel v obou případech na úkor kvality. Tohle mi připomnělo Robina Hooda, což byl snad jedinej film, u kterýho sem v kině usnul :o). Spoustu řečí o ničem, a hlavně mě ani jedna postava nebavila, ani NApoleon, ani děvka Jozefína. Co se týče hromadných bitev, tak sem čekal naprostou hitparádu, ale bylo to chaotický a vždycky strašně krátký. Jako ještěže sem nešel do kina, to bych si rval vlasy :o)

plakát

Vyvolávač deště (1997) 

Hmm, chápu, že jeden člověk nemůže točit pořád jen a jen skvosty (Kmotry a Apokolypsu). Taky chápu, že není lehký si vybrat perfektní scénář. Ale od tohodle filmu, kterej má vysoky hodnocení sem čekal o dost víc. Obecně mě až tak neberou filmy z právnickýho prostředi (občas se najde vyjímka). Tady si budu pamatovat mladýho Rayna a taky samozřejmě DeVita, kterej je nepřehlédnutelnej v každým filkmu :o)

plakát

Kapitáni: Mistrovství světa (2023) (seriál) 

Super. Stjně jako celý mistrovství... Ačkoli to bylo v hodně kontroverzním státě, za mě skvělý, už jen kvůli tomu, že to bylo skoro v zimě, takže byl čas na poměrně dost zápasů. Tohle je možná až zbytečně dlouhej seroš, mně by stačilo tak 3 díly a míň těch rodinných keců o kapitánech. Ale i tak je to vlastně i napínava a koukatelná podívaná. Nejvíc sem fandil chorvatům :o).

plakát

Izzat (2005) 

Ale jo, proč si nedat takle v sobotu norskou gangsterku, ve který řáděj pakistánci :o). Už jen to téma je celkem hodně vzrušující. Podobnejch filmů je sice mraky, ale tenhle je posazenej do mrazivýho prosttředí, kde po sobě jdou kluci opálení :o). Hezký bylo sledovat jak vyrůstali. Pak už se to změnilo v takovou tu klasiku, trochu mi vadila kamera, ta byla jakási podivná. Zajímavý songy, ale za tejden už asi nebuu vědět nic. Přreste mě film udržel na živu celou dobu...

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Měli to hodně těžký tím, že originál "Přežít" znám uplně nazpamět, fakt sem to viděl klidně 10 krát. A ten příběh mě odjakživa fascinoval. Tenhle film je stejně dobrej, vlastně je i hodně podobnej (vono taky co chceš jinýho vymejšlet). Asi je tu víc záběrů na celkový hory, a ten konec je možná zbytečně delší. Ale já , jakožto fanoušek Přežít, sem hodně spokojenej. Asi nejsilnější je porcování masa (na tajňačku) a taky lavina. Když už si říkáš, že je všecko v hajzlu a seš na dně sil, tak tě prostě přejede lavina a půl přeživších umře, brrr. Jo a taky týpěk, kterej si kvůli tomu, že mu vytekly nervy nepatrně roztrh kůži na noze, což se stalo jeho zkázou. Povedlo se!