Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 177)

plakát

Bratři (2004) 

V pořadí 3.film od týhle dánský režisérky a opět velká pecka. Tentokrát pořádný severský dráma se vší parádou. Jen bych asi ten film neházel do škatulky "válečný", z války je tam cca 8 minut, zbytek pořádná herecká forsáž a nadupaný dialogy. Herci vynikající, většinu z nich už z nám, což znamená to, že to není zdaleka 1.severskej film co sem viděl. Tohle je o naprostý přeměny dvou bratrů, kteří si díky jednomu incidentu v podstatě "vyměnili" svoje životy. Z hodnýho se stal rapl a ze zlýho hodnej týpek. Tenhle film jako není uplně veselej, což tahle ženská (rejžovka) asi má ráda. Ale proč nee..

plakát

Tenet (2020) 

Inu, to máš tak, když deš do kina na film, o kterým předem víš, že naprosto splní veškerá očekávání a to přesně se taky stane. Každý Nolanův film je geniální... Jestli se hcytrolíni učej o Einsteinově teorii relativity, tak věřím tomu, že jednou se lidi budou učit z Nolanových filmů, který v sobě nosej tolik masakrálních teorií, že na tom něco prostě musí bejt. Je to frajer! První půlka filmu - jasný, pohoda, žádný velký přemejšlení, prostě všecko krásně zřetelný, až nějak podezřele :o). A druhá půlka filmu? Tak to je na to, vidět to tak 3x, pěkně si stopovat a pořádně pročítat dialogy a pak možná jednoho dne to pochopím tak jak by si Nolan přál. V tomhle je to velkolepý dílo, že prostě každej člověk neví nic :o). Nechci teda nikoho podceňovat, ale tohle na poprvý nemůže pochopit snad nikdo :o). A přesně kvůli tomu je pro mě tenhle rejža tím nejlepším na celým Světě, co kdy žil a sem rád, že nám jistě ještě pár kousků natočí. Bravó!!!

plakát

Žut (1964) 

Kara ben Nemsi, olé :o). No vidíš to, jde to i bez Vinetůa. Tohle už sem samozřejmě viděl už před léty, kdy sem to fakt žral. TAkže když sem si to včera po těch létech pustil, dokonce sem si vzpomněl na poměrně dost scén. Sam Hókinsoj stačí nacpat turban, Káslpůloj přidat Anglickýho lorda a můžeme to rozjet na vostrým východě. Dějově je to rozhodně kvalitnější než Old Shurhand a Firehand a podobný béčka. Na klasickýho Vinetůa to nemá, ale je to hodně příjemná podívaná, páč co si budem povídat, LEX je prostě legenda!

plakát

Druhá šance (2014) 

2. kousek od týhle režisérky a i na podruhý plnej počet (1.Bird box). Tohle je tak strašně mrazivej film, že už sem dlouho (jestli vůbec někdy) nic takovýho neviděl. Jako téma - smrt nemluvněte, to je fakt strašně silný kafe, obzvlášť pro rodiče. Tady je to navíc podtržený perfektními hereckými výkony. Příběhově je to perfektně zamotaný a graduje to, konec je fakt masakrální. Kdo by to byl řekl, že ti co chlastaj jako "dáni" uměj natočit takovýhle drááámata. Vrhnu se pod čepici týhle rejžisérky, páč to vypadá na slušnej matroš :o)

plakát

Prorok (2009) 

Stráááášně a zbytečně dlouhej film... Kdyby byl o hoďku kratší, jen by mu to prospělo. Vězeňskejch filmů je dost, samozřejmě Shawshank je jen jeden a něco mi říká, že ten už žádnej vězeňák nepředstihne. To je vlastně tutofka. No, tady se můžeš podívat za mříže kde vládnou italští mafiáni a do toho se jim lehce montujou jarabáci. Sem tam nějaká vražda, sem tam nějaká šťára... Prostě taková ta klasika. Šéfuje tomu zajímavej dědula, kterej to má celý pod palcem.

plakát

Fízlové 3: Ve jménu zásad (2020) 

Do pjerdole, mám za sebou další polskej kousek. Tentokrát z trilogie, která vznikla už v roce 1992 a já to vzal chronologicky od zadu, aby´to mělo větší přemejšlení :o). Opět ukázka kvalitní filmařiny. Pomsta, o tomhle slovíčku to celý je... Stejně jako v českých filmech se i v tědlech objevujou pořád stejný herci, ale narozdíl od těch našich filmů, tyhle maj tempo napětí a akci... Jop, už sosám 1.díl a esi se povede, tak si nakonec dám 2. :o)

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

Čert aby se v tom vyznal... Tohle má takovejch dílů a takovejch krátkometráku, že je to nepřehledný jak vodní pólo bez čepiček :o). Animáky můžu, to jako rozhodně. Ale na tomhle bylo až moc vidět, že je to animovaný :o)- Jako kdybych koukal jak někdo hraje obyčejnou, nijak graficky vychytanou PC hru... Začátek trochu navnadil, ale postupně to šlo do pytle až sem z toho usnul. No, a když sem se vzbudil (chybělo tak cca 20 minut do konce), tak sem neměl ani trochu chuť se na to dodívat. Prostě je mi uplně jedno jak tohle skončí. Mraky postav, ve kterých sem ze teda moc neorientoval a když už byla nějaká akce, tak celkem nepřehledná, no a ta kvalita grafiky nebyla taky zrovna nadupaná...

plakát

První světová válka (2003) (seriál) 

Tak to mám za sebou, dokument od Jacksona "Nikdy nezestárnou" mě navnadil podívat se na zoubek týhle hrozný etapy lidstva. Cca první 4 díly mě to fakt hodně bavilo, dal sem je skoro na jeden zátah. Pak mě to ale postupně začalo tak trochu nudit, ale poslední díl to zase celý narovnal. Jako tím, že sem to viděl sem se nestal expert na tohle téma, ale můžu říct, že mi tohle dalo mnohem víc než jakákoli hodina dějepisu. Byly to hrozný roky a nejhorší na tom, že do toho šli "všichni" s nadšením a dobrovolně. No, a to co se pak dělo v zákopech nebo v růszných státech, třeba Armínii, to už je zvěrstvo. Drsný na tom taky je, že válka skončila a hned na to začala ve Světa španělská chřipka, která sejmula ještě mnohem víc lidí...

plakát

Dluh (2010) 

Chacha, mělo to 70%, dal sem 4 hvězdičky a má to 71% :o). Na film sem narazil, páč k tomu napsal scénář Matthew Vaughn, jehož jméno není zabředlejším filmovejm fandům představovat. Takže co se týče scénáře, tak pecka! :o). Zpracování už krapítek pokulhávalo a trošičku i nebylo záživný. A to v tom hráli fakt nadupaní herci. Líbilo se mi, že se film odehrával ve dvou dějových liniích, což se jen tak nevidí. Filmů ze studený války není zrovna moc, takže proto se mi to hodně líbilo. A do toho navíc příběh doktora smrťáka ze 2.Světový... Takže se to celý fakt povedlo, leč na plnou palbu to není...

plakát

Bídníci (2019) 

Jediný, co na tomhle filmu nechápu, tak je název. Proč někdo dá jméno filmu stejný jako je dalších 50 filmů? Ale jinak naprostá pecka a překvapení! Ten kdo pořád ještě nevěří tomu, že se z Francie za pár let stane Afrika, by se měl na tohle podívat. Sice se o tomhle tématu před Koronou mluvilo hóóódně, ale teď už to nějak vyšumělo. No a v tý Francii už to jen tak nevyšumí, už není cesty zpět. Příběh je perfektní a při tom jednoduchej. A jestli je to jen trochu tak jak to tam skutečně vypadá (policajti se bojej jezdit do některých čtvrtí, nemaj autoritu ani před dětma, zákony neplatěj a takle bych mohl pokračovat dál a dál). Tohodle bych se v ČR fakt nechtěl dožít. Stačí, že se to tady v HK na hlaváku hemží gipsyma, který sou drzý jak lázeňský veverky :o)