Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (40)

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Godzilla II je sice Král monster, ale nejde přehlédnout, že film je cosi mezi rodinným dramatem a sci-fi s monstry v hlavní roli. Tězko říct, proč se musí do každého podobného filmu nacpat nějaká ta rodinná nebo vztahová krize (příp. rovnou obojí), kterou je třeba vyřešit, i když vám po mrakodrapech dupou monstra a řadoví obyvatelé zajisté mimo záběr umírají po tisících. Vždyť když bude ústřední rodinka šťastná, na světě bude zase krásně i s příšerami a rozšlapanými sousedy. Pokud by se tvůrci zaměřili hlavně na mytologické obludy a jejich hrátky mezi sebou za bezmocného lidského přihlížení, výsledek by byl určitě koukatelnější... jak to ta Godzilla asi dělá, když po vynoření z hlubin oceánu dokáže postát na hladině na zadních:)

plakát

The Cloverfield Paradox (2018) 

Zatím nejslabší film z Cloverfield univerza, ale za zhlédnutí určitě stojí, zejména pokud se chcete dozvědět, kdo opravdu může za Monstrum v New Yorku;) Doporučuju nevynechat především závěrečné scény filmu, které teprve navozují tu správnou a typickou atmosféru Cloverfildů.

plakát

Příchozí (2016) 

Příchozí jsou filmem o komunikaci, a tak mě hned ze začátku napadlo, jak bychom se asi mohli domluvit s mimozemšťany, když do teď nerozumíme řeči zvířat tady na Zemi. Kupodivu se ale tvůrcům povedlo z vzniklé zapeklité situace ladně vybruslit a výsledek na mě působil celkem logicky. I přesto, že se scénáristé nevyhnuli několika vyloženě hloupým scénám (jasně, přestřelka u vesmírné lodi přece nesmí chybět), celkově hodnotím kladně, protože mě film donutil hodně přemýšlet. A co víc, to přemýšlení mi bylo příjemné a vůbec nebolelo:)

plakát

Kenzo World (2016) 

Ačkoli nejsem tanečník a ani se o tanec nijak nezajímám, musím (amatérsky) ocenit náročnou a dobře zvládnutou hlavní roli ztvárněnou dcerou Andie MacDowell. Kvality snímku/reklamy můžete posoudit sami na https://youtu.be/ABz2m0olmPg P.S. dle začátku bych si teda netipl, že to bude reklama zrovna na parfém:)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Nesympatičtí herci (vyjma starého osazenstva), zrecyklovaný příběh, celkově nudná atmosféra a spousta digitálních triků. Víc by mě děsilo pár gumových chapadel sápajících se odněkud ze tmy, než ty počítačové ozubené koule. Nejvíc mě ale mrzí, že se nám předaleká galaxie scvrkává a očividně začíná být problém vymyslet zajímavé a neokoukané lokace. Vždycky jsem se těšil až uvidím nové planety, příšerky, vesmírné lodě... prostě to, co dávalo světu Hvězdných válek jeho atmosféru. Teď už je otázkou jen to, jak velkou Hvězdu smrti postavíme příště (šak jsou beztak skoro zadarmo), kde v ní mistr tesař nechá díru pro rebely (větrat se musí všude) a kdo se přizná k dalšímu potomkovi (schválně, kdo si všiml té kakaové skvrny velikosti mexického dolaru?).

plakát

The Green Inferno (2013) 

Všechny postavy se chovaly tak tupě a naivně, až to bolí (nejen obrazně řečeno), a zasloužily si být požírány hned od začátku filmu. Jinak je to správná nechuťárna… vydloubané oči, děti cucající střeva jak špagety, prostě vše, co si kanibalové představují pod slušnou večeří. Nelze než doporučit těm, kteří mají chuť na horor bez infarktem zavánějících lekacích scén, a nebojí se trpět nad marností dějové linky.

plakát

Spící agent (2015) 

Ústřední dvojka mi přišla už na začátku dost nesympatická a do konce se to ještě zhoršilo. Přiznám se, že chvílemi jsem měl docela problém rozlišit je o sebe. Těžko říct, jestli to bylo těmi jejich stále stejně křivými obličeji nebo mastnýma vlasama. Ostatní postavy můj dojem také nevylepšily. Dva neschopní agenti a parta špičkově vycvičených ultradrsňáků (nějak tak se v tom filmu opravdu jmenovali), kteří ani pohromadě nic kloudného nezvládnou. Ačkoli má být hlavní postava zhulenou verzí Jasona Bournea, k Bournovi má celý film zhruba stejně daleko jako ke komedii. Hodně daleko. Na druhou stranu teď aspoň chápu, proč na některých projekcích rozdávali tvůrci marihuanu.

plakát

Povídky ze Stockholmu (2013) 

Provázané příběhy pěti podivínů (jak jsem zaslechl po projekci: „Tam snad nebyl nikdo normální… leda tak ten nakladatel.“) a návod, jak jednoduše vypnout proud celému Stockholmu. Naštěstí pro obyvatele švédské metropole je tento návod rafinovaně skrytý až za táhnoucími se prvními dvěma třetinami filmu, které potenciální padouši určitě nedokoukají. Za zmínku stojí alespoň sice dost předvídatelný avšak i tak pěkný závěr a titulkový song Stronger Than Jesus, který nahodí správnou náladu na odchod z kina:)

plakát

Čarovný les (2014) 

Opět někdo nepoznal, že v dobrém se má skončit, a tak jsme se místo konce, kdy všichni žijí šťastně až do smrti, dočkali pochybné druhé poloviny filmu, která se nedá odpustit a málem ani dokoukat. Pohádkovou atmosféru na začátku můžu pochválit a sem tam jsem se i pousmál, ale v po "prvním konci" doporučuju odejít a nekazit si zážitek:)

plakát

Výchozí bod (2014) 

Chytrý a promyšlený příběh plný jedenáctek, které mám tak moc rád. Jen ta špičková věda prováděná levou zadní mě vědce neskutečně štvala:) Pokud hledáte pěkný film, který navádí k zamyšlení, směle do toho;)

Ovládací panel
13 bodů