Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (254)

plakát

De-Lovely (2004) 

Okouzlující filmový počin plný úchvatných swingových melodií, které mě doslova ukradly srdce i duši. Když k tomu přidám autentickou atmosféru a báječný výkon Ashley Judd, je to pro mě téměř dokonale dílo. 80%.

plakát

Před úsvitem (1995) 

Neskutečně fantastický film! Dlouhé dialogy střídají ještě delší dialogy. Inspirativní, zábavné, skvělé! Za mě 5* a 90%.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Cate si za tento film Oskara plným právem zasloužila. Brilantní výkon, který předvedla, je jeden z nejexcelentnějších vůbec. Závěrečná scéna, kdy sedí na lavičce pološílená, zmatená, strhaná a nenalíčená mě vždy dostane. Role Jasmíny - zhýčkané newyorské paničky - je tak uvěřitelná, tak dnešní, tak realistická. Její pohrdání, její nadřazenost nad ostatními, její high society móresy jsou dokonale ztvárněné. Obrovské uznání Woodymu za napsání této role. Pět hvězd.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Strhující! Nádherné! Tolik umu, krásy a něhy v jednom filmu! I po několikátém zhlédnutí mě stále uchvacuje. Nejúžasnější muzikál všech dob! Více než pět hvězd!

plakát

Stoker (2013) 

Výborné drama. Skvěle obsazená Mia. Její role inteligentní, tiché Indie je bravurně zahraná. Trochu mě zklamala Nicole, která dle mého nebyla v roli matky výrazná a zcela ji zastínila Mia. Matthew dodává dramatu šťávu a šmrnc. Za mě 82%

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Albert Nobbs je můj šálek čaje "o páté". Svým zpracováním mi trochu připomíná Gosford Park, jeden z mých oblíbených filmů z anglické společnosti. Excelentní Glenn Close byla třešinkou na dortu. Její roli jsem jí věřila od začátku do konce, soucítila jsem s jejím osudem, s její nenaplněnou láskou, s její bolestí. Za mě 85%

plakát

Pět příběhů šílenství (2013) (TV film) 

Za mě hodně působivý povídkový film. 5 příběhů duševně nemocných lidí, kteří prožívají něco, co duševně zdravý člověk leckdy nedokáže pochopit. A ani nemůže. Protože to nikdy neprožil. Tito lidé jsou stateční tím, že bojují. Bojují se svou nemocí, bojují s nepochopením okolí, bojují sami se sebou. A za to jim patří obdiv. Pro mě jsou tito lidé hrdinové, kteří nejsou vidět. Jejich hrdinství je v nich samých. Za mě 85%.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Nevinné, okouzlující a čisté. Audrey je jako anděl. Nádherná. Tento film mohu vidět znova a znova a vždy mě pohladí. Čistých 5 a plných 100%.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Seriál, který mě doslova přimrazil ke gauči. Dva fantastické výkony v osmi dech beroucích dílech. Jestli mám vyjádřit své pocity, tak u tohoto seriálu jsem byla překvapena, ohromena, zhnusena, nemohla jsem se dočkat každého pondělí večer. Za mě plný počet - 100%.