Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Romantický

Recenze (22)

plakát

A jak to bylo dál... - Met Cute (2023) (epizoda) odpad!

Absolutní brak. Zestárlé ženské se snaží oplzlými a nechutnými scénami dokázat, že ještě nejsou tak staré. Nechutné.

plakát

Šťastný nový rok 2: Dobro došli (2021) odpad!

Absolutní propadák. Čtyři obludy, zhulený módní návrhář s úplně nechutným vkusem, a jedna trapnější situace nečekaně střídá druhou. Ani pusa Havlové to nezachránila.

plakát

Vánoce s tebou (2022) 

Roztomilá vánoční oddechovka, kde hrají - až na Prince - ne tolik známí herci, což vždy kvituji. Celý film je prokládán vánočními melodiemi a na závěr nový moc povedený song. Ten happening jsem jim jednoduše věřila... a o to ve vánočních filmopohádkách přeci jde :)

plakát

Potulný samuraj Kenšin: Počátek (2021) 

Předchozí ságu neznám, od filmu jsem tedy nic neočekávala, samurajskou tématiku navíc můžu... JENŽE v tomhle případě přišlo obrovské zklamání. 2.5h ztraceného času. Během té doby jsme se stihli z nudy doma pohádat, přešla nás chuť na večeři - ne kvůli krvavým scénám, nýbrž jsem byla tak otrávená, že jsem i sýrovou pizzu odmítla, s kocourem jsme se naučili duet zoufalého ječení, jimiž jsme úspěšně doplňovali heky umírajících z filmu.. no, abych to zkrátila: zprvu jsem si hlavního hrdinu popletla s ústřední postavou hororu Kruh, skloněná hlava, urousané vlasy spadající do obličeje... později jsem naznala, že je Himura pravděpodobně autista nebo jinak retardovaný, tedy jsem si nakonec na jeho pomalé pohyby a nechápavé čučení do neznáma zvykla. Ale na víc jak 2* bych to neocenila. Jedna * je za půvabnou Tomoe a druhá * za to, že jsem se donutila dodívat do konce. Ale proboha nikdo po mně už nechtějte, abych se teď koukla na tu ságu od začátku. Tohle stačilo. Amen.

plakát

Poslední dopis od milence (2021) 

Velmi předvídatelný děj, kdy jsem navíc hercům nevěřila ani nos mezi očima. A to zbožňuji červenou knihovnu. Bohužel tyto romantické braky mají mnohdy silnější náboj, vtip i dramatickou linku lepší, než bylo toto. Ze tří jmenovaných nemá tento film vlastně ani jedno. Ztráta času a zklamání. Dvě hvězdy proč? Jedna, že jsem to nakonec zvládla do konce, druhá, že mně dojímá cokoliv, co se týká starých lidí.

plakát

Veterán (2020) (TV film) 

Nemám ráda filmy s otevřeným koncem. Nechápu, proč se česká režie domnívá, že je to zajímavé. Není, je to k na*rání. (Pardon.) Jedna hvězda za to, že i když se Hřebejk ve svých předsudcích snažil Brno ztvárnit chudobně a depresivně, nepodařilo se mu to. Druhá je za Ondrlíka. Náběh filmu dobrý, od půlky zmatené, otevírá se tisíce témat a k žadnému se nedozvíme konec. Tak mě to otrávilo, že už nemám chuť k tomu psát ani nic dalšího....

plakát

Amerika (2015) 

Velmi pěkný dokumentární road movie. Bára i Honza velcí sympaťáci. Scénky mi vůbec nepřišly hrané, ale přirozené. Jejich výměna pohledů, Bářin smích. Film nás několikrát rozesmál a trochu i dojal. Brnkání na kytaru celou scenérii krásně doplňovalo. Závěrečná písnička top. Začali jsme se koukat, aniž bychom tušili, o čem film je. Podle názvu jsme si mysleli, že o Americe. A smysl filmu byl přesně o tomhle: že Češi v Americe vidí něco víc, viděli to tak dřív, kdy s tou představou trempovali, vidíme to tak i dnes, kdy se Americe snažíme přiblízit jinak, prostřednictvím repu a filmů a internetu. Přitom o Americe nic nevíme, máme ji vybájenou. Nejlépe to vystihuje výměna tří vět ve filmu. Honza: Přijde mi to tu jako v Americe. Bára: Kde v Americe? Honza: Nevím, nikdy jsem tam nebyl. .. Tenhle film má mnohem hlubší smysl. Pořád sníme o něčem lepším a přitom si vůbec neuvědomujeme, jak krásná a romantická je naše zem. Bára: A v čem si myslíš, že je Amerika lepší? Honza: Je větší, svobodnější... .. Díky tomuhle filmu se však zamyslíte, je-li tomu skutečně tak? Jsou to dva pohledy na dva různé světy - i když vlastně na jeden, na svobodu. A taky je to krásná vzpomínka na mé dětství, kdy jsme s našima trempovali. Škoda, že ta doba je už pryč....

plakát

Un burka por amor (2009) (TV film) 

Konečně film, který nezobrazuje muslimy 'jen' ve špatném světle. Film, který se vyrovná filmu Bez dcerky neodejdu (i když tenhle by se mohl jmenovat Bez manžela neodejdu). Strašně moc jsem lásce mezi Mariou a Rašídem fandila. Velmi pěkně a reálně byl ve filmu vykreslen život za talibánu, tak autenticky, až jsem v některých chvílích cítila vůně míst, kde se děj odehrával. Dostatek napětí i dojetí, dokonce i vzteku - to když mě Maria rozčilovala tou svou laxností neakceptovat tamní pravidla a pořád si ten obličej odkrývala i přesto, že ji za to už i zbili. Ale možná tam svou roli hrálo neporozumění tamního jazyka. Ten konec mě trošku rozladil, nemám ráda otevřené nedořešené filmy - máme čekat další díl a nebo to bylo jen proto, aby se film stal zajímavější? To, že by byl Rašíd terorista, se mi nechce věřit. I když vlastně: pár věcí v průběhu filmu mi teď dává smysl... možná se na to budu muset podívat ještě jednou :)

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Škoda těch odpadů, je to neseriózní, snad téměř demonstrativní. Nova holt pochybila, je to mimo její rozsah; prima love se hodí víc. Je lehké odsoudit něco, co má tolik dílů, po prvních pár minutách. Mně osobně seriál zaujal na konci druhého dílu. To za prvé. A za druhé je třeba si uvědomit, že je to turecký seriál. Turecká kinematografie je úplně jiná, než česká, kde je typický humor, či americká, kde sází na akci. Turecké seriály se vyznačují dramatem, jež by se za normálních okolností mohl odehrát během 5ti minut, oni jej však dokáží natáhnout do 5ti dílů. Jsou na to experti. Je tam spousta pláče, křiku a hudby, která někdy brnká i na nervy. Emoce ve všech směrech! Na druhou stranu si základají na tom, že v obsazení jsou samé pěkné herečky a pohlední herci. Krásné dlouhé vlasy a podmanivé pohledy. Mmm. Orientální nádech cizí kultury. Typická turecká hrdost. Ano, je to sladkobolná podívaná, naivní, tak trochu pohádka, podle které je seriál pojmenován, ale přesně za tím účelem byl točen. Pro specifickou skupinu diváků. A přesně u této skupiny měl ohromný úspěch. U žen milující romantiku (snad slaboduchou, chcete-li), červenou knihovnu, typicky u žen středního a staršího věku. A překvapivě se líbí i mně :) věřím však, že můj manžel by nestrpěl ani prvních pár minut! Vysvětlete mi ale prosím, proč by to měl tedy hodnotit? Není to jeho žánr, není to jeho styl. Já taky nehodnotím např. seriál Ulici či Ordinaci, neboť podobné české trapasy nesnáším, tudíž by mé hodnocení bylo nespravedlivé. Zpět však k Tisíce a jedné noci. Poněkud mě iritují předlouhé pauzy v rádoby dramatických momentech, proto 3*, chvilkama zahřeje, sice nenadchne, ale ani neurazí. Ano, seriál je průměr, chápu, že pro někoho slabší průměr, ale odpad si nezaslouží.

plakát

Láska po anglicku (2014) 

Vzhledem k hereckým hvězdám, které ve filmu hrají, jsem čekala víc, proto jen 2*. Jinak je to úplně průměrná rodinná klasika, která ničím nepřekvapí, nenadchne, spoustu klišé, žádné emoce to ve mne nevzbudilo. Znovu bych už film vidět nemusela.