Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (501)

plakát

Ad Astra (2019) 

Samotné téma je nesmírně atraktivní - něco se děje u Neptunu. Nedívá se na to špatně, technicky je to skvěle zpracované, jenže ta cesta je dost nuda a další průběh také... Vyvrcholení je zklamání, navíc s nejednoznačným až otevřeným vyústěním. Celé je to taková kompilace Interstellaru a Gravitace, jenže nemá to tajemno Interstellaru ani krásu Gravitace, zato některé zrecyklované nápady a scény.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Skvělá komedie s originálním příběhem a nepředvídatelnou zápletkou plnou zvratů a s mnoha překvapivými zábavnými situacemi.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Hra mi přišla slabší, hlavně v příběhu, místy tam sice jsou pěkné vtipy, třeba jmelí dovedené do absurdna nebo pád brašny, ale má více hluchých míst a neudrží zábavu po celou délku jako jiné hry. Seminář se mi líbil více.

plakát

Agnus dei (2016) 

Kvalitně natočený silný příběh. Uzavřenost sester posílená brutalitou končící války se nachází ve střetu s otevřeností francouzské lékařky, zároveň probíhá střet názorů uvnitř řádu. To vše na pomezí těhotenství a nemocí. Vyzdvihnout je třeba i závěr filmu.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Na pohled hezké prostředí a příjemná hudba, nemá to ale ani zdaleka tak dobrou atmosféru jako třeba Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň a škodí tomu i ten moralistický závěr. Bílá královna je opravdu podivná a mimořádně nesympatická se svýma věčně zdviženýma rukama a přelíčeností. Osvěžující je pak Srdcová královna se svým "utnout hlavu!". Celkově spíše slabší.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Po úvodní nesmyslné plavbě lodí film vytváří za zrcadlem hezkou atmosféru, bohužel příběh je celkově slabší a nevyhnul se časovému paradoxu. Ještě by byl snesitelný naznačený závěr, bohužel vše končí očekávaným happyendem, trochu to alespoň kompenzoval úplný závěr.

plakát

Ali G, Aiii (2000) 

Opět velmi povedená sestava vtípků a srandovních otázek a reportáží. Nejlepší jsou pak závěrečné "nepovedené scény", jde-li to tak nazvat.

plakát

Ali G: Bling Bling (2001) 

Je to pořád dobré, ale ne tak moc jako sestřihy z jedničky a dvojky. Beckhamovi jsou nejslabší hosté, kteří přišli spíše exhibovat než se podílet na humoru, a dost to zpomalují dlouhé scény s Boratem, který je tak nechápavý, až to není vtipné.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Úvod a závěr jsou fantastické, protože jde o docela samostatné pasáže. Jinak se film celkově vleče a zápletka patrně není dost nosná - i přes občasné povedené vtípky jde patrně o příliš vážné téma s motivem chamtivosti, které prostě není vtipné.

plakát

Ali G, Innit (1999) 

I když to trochu ztratilo na aktuálnosti a chybí i kontext, jde o vtipnou záležitost. Hodně tam dělá kontrast jeho postavy a vážených hostů. Střídání naprosto hloupých otázek s těmi velice důvtipnými je velmi povedené.