Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (2 037)

plakát

R.M.N. (2022) 

Téněř dokonalá sonda do duše Rumunských SPD/ANO flastenců.

plakát

Ukolébavka (2022) 

Všechny životy které nežiješ jsou perfektní.

plakát

BANGER. (2022) 

Banger je neskutečná jízda s kulervoucím castingem a kamerou. Sedlák uzemňoval ve Varech už s filmem Domestik a teď posunul laťku ještě víš. Ten chlap je jinde.

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Na Cohena hodně velká zoufalost. Nejhorší na druhém díle je to, že se už ani nesnaží, aby scény díky kameře vypadaly realisticky. Když díky střihu člověk vidí, že vetšina scén je sehrána podle scénaře, tak to ztrací své kouzlo. Škoda.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

I když jsem věděl jak turnaj dopadne, tak i přesto jsem byl napjatý jak letos u žádného jiného thrilleru. Mistrovsky zrežírovaný film s bezchybným střihem a hereckým obsazením. Shia LaBeouf se do téhle role hodil, protože vlastně hrál chováním téměř sám sebe. Sverrir Gudnason si svým výkonem, taky už pomalu otvírá dveře do Holywoodu. Možná je trošku škoda, že film spíše rozebíral dětství a mládí Borga a na McEnroa se trošku kašlalo, ale i tak bylo aspoň naznačeno proč v dospělosti byl bouřlivák, rebel a výbušné ho*ado. Vlastně žil jako rocková hvězda a zaslouží si respekt, že to i přesto dotáhl na světovou jedničku. Zpracování finalového zápasu silně připomínalo mistrovské dílo od Howarda Rivalové. Střihem, napětím a kvalitou režie. Klobouk dolů za zpracování vnitřním démonů a neuvěřitelného stresu u obou protagonistů. Hlavně stres před finalovým zápasem musel být pro normálního smrtelníka něco nepředstavitelného.

plakát

Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) 

Předem díky Cinemartu a čsfd za pozvání do Lucerny. Byl jsem v Lucerně poprvé a nádherný prostor. Teď k filmu: hlavně na to nechoďte s tím, že jdete na Pelíšky. S Pelíškama to nemá nic moc společného a celou stopáž budete přemýšlet, která postava je ta z Pelíšků, a stejně na nic nepřijdete. Film, i když má 130 minut, tak se toho zase tolik nedozvíte. Celou stopáž se řeší naprosto banální a nedůležité věci jako nekonečné scény při rozbalovaní dárků nebo čtení z knih. Některé scény a postavy byly ve filmu opravdu navíc, například postava Sabiny Remundové byla pro děj a celý film naprosto zbytečná. Zahraná nebyla vůbec špatně a patřila k tomu vtipnějšímu, ale bylo to moc na sílu. Scéna s koněm v baráku, nebo když Bedřiška jede za Jiřím a následně se vrací k vile a začne houkat po válce na sirénu je úplně mimo. Co se týče dětských herců, ve většině filmů, kde se objevují, tak trpím, ale tady to bylo naopak. Skvělý casting všech tří děcek. Z dospěláků fajn všechny tři sestry. Naopak mužské role trošku mimo. Sokol na drama zatím nemá, i když to nebylo tak špatné jak píšou někteří uživatelé, ale na takovou látku to chtělo někoho, kdo má s dramatem zkušenosti. Scénaristicky zoufalý mi přišel osud Jiřího. Celý film dostává nejvíce prostoru a pak se jen prostřednictvím voiceoveru loučíme. Chtělo to důstojnější rozloučení s postavou. Pochvala za masky, interiéry a exteriéry. Retro atmosféra vypadala reálně, a tím pádem se dá pochopit rozpočet kolem 100 mega za všechny tři díly. Shrnutí: ve 130 minutách se moc nedozvíte, stopáž vám bude připadat delší a docela se budete těšit na konec. Snad další dvě části nebudou takové scénaristické prázdno.

plakát

Glory (2016) 

Film, který spíše připomíná novou Rumunskou vlnu, než tvorbu bratří Dardennových. Tvorbu Dardennových to připomíná maximálně co se týče ozvučení, takže stejně jako Dardennovci, tak ani duo Grozeva - Valchanov nepotřebují žádný soundtrack a vystačí si se zvukem ulice a film díky tomu působí více autenticky. Příběh je o prohnilosti státní aparatury, kdy lidem na vysokých postech jde jen o funkci a dobré jméno před médii. Vše ostatní jde stranou a je jedno za jakou cenu. Klidně i za zničení lidského života. Role Petrova je precizně napsaná a Stefan Denolyubov tuhle těžkou roli zvládl na jedničku. A takový závěr uvidíte jen u evropských artovek a díky bohu za to.

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Myslel jsem, že dno product placementu předvedlo Dědictví 2, ale Špunti na vodě to dno zase posunuli trošku níže. Film je nevtipný, nechtěně trapný, chemie postav nefunguje, dětské postavy jsou nesnesitelné. Liška a Langmajer zase hrajou stejný typ postav jako po celou jejich kariéru, a hlavně v případě Lišky je to škoda, protože narozdíl od Langmajera herecký talent má. Pokud máte rádi předchozi tvorbu Chlumského, tak budete spokojeni.