Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (2 037)

plakát

Ukolébavka (2022) 

Všechny životy které nežiješ jsou perfektní.

plakát

BANGER. (2022) 

Banger je neskutečná jízda s kulervoucím castingem a kamerou. Sedlák uzemňoval ve Varech už s filmem Domestik a teď posunul laťku ještě víš. Ten chlap je jinde.

plakát

Glory (2016) 

Film, který spíše připomíná novou Rumunskou vlnu, než tvorbu bratří Dardennových. Tvorbu Dardennových to připomíná maximálně co se týče ozvučení, takže stejně jako Dardennovci, tak ani duo Grozeva - Valchanov nepotřebují žádný soundtrack a vystačí si se zvukem ulice a film díky tomu působí více autenticky. Příběh je o prohnilosti státní aparatury, kdy lidem na vysokých postech jde jen o funkci a dobré jméno před médii. Vše ostatní jde stranou a je jedno za jakou cenu. Klidně i za zničení lidského života. Role Petrova je precizně napsaná a Stefan Denolyubov tuhle těžkou roli zvládl na jedničku. A takový závěr uvidíte jen u evropských artovek a díky bohu za to.

plakát

La cara oculta (2011) 

Španělsko umí ! Po Paranormal Xperience jsem jsem si říkal, že i Španělé začínají točit hororové sračky, ale La Cara oculta už je na takové úrovni na jaké jsme od Španělu zvyklí. Snímek je neuvěřitelně napínavý a scénarista snad neudělal jedinou chybu ve scénaři. Takové látky mívají hodně nelogických scén, ale tady jsem žádnou nezaznamenal. Casting všech tří hlavních protagonistů rovněž parádní. Tady není moc co kritizovat.

plakát

Avengers (2012) 

Zatím jednoznačně film roku 2012. Když jsem četl informace o Avengers, tak jsem měl strach, že hrdinové dostanou málo prostoru na plátně. Ale mé obavy byly zbytečné. Rozložení je naprosto bezchybné a to hlavně v případě Hulka, kterého v první polovině filmu moc neuvidíte. Jen v civilním a postupem času se z něj stane hlavní superhrdina, který se na emzáky kapánek nasral. Hlavní hvězda byl, ale Robert Downey v roli Iron Mana, který celý film hláškuje jako o život. Vrchol všeho byl závěrečný souboj mezi Hulkem a hlavním padouchem. Bezchybné. Soundtrack od Silvestriho taky klobouk dolů a stejně tak trikové efekty. U Avengers je vše tak jak ma být a není co kritizovat. Možná by se hodila zajímavější postava místo Černé vdovy. Postava mi připadala nevýrazná a mám pocit, že tam byla jen kvůli toho, aby tam nějaká ženská byla.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Jednoznačně nejlepší díl legendární a kultovní teen komedie. Sázka na Stifmajstra se povedla a tentokrát má Seann William Scott hlavní roli a celý tenhle díl parádně táhne. Vtipných scén bylo spoustu a hlaně jich bylo více, než scének trapných. Snad se dočkáme dalšího pokračování, protože potenciál tady je velký.

plakát

Dogani (2011) 

Neuvěřitelně silný příběh podle skutečné údalosti. Silný příběh automatický nezaručuje kvalitní film. Jenže Dogani je kvalitní po všech stránkách. Od hereckých výkonu ať už dětí nebo učitele, po skvělou práci kamery a hlavně bezchybného scénaře a režii. Hlavně je neuvěřitelné, že se něco takového vůbec děje a samotný verdikt soudu nemá smysl komentovat. nejen naše soudnictví je totálně v prdeli.

plakát

Hon na nacisty (2006) (TV film) 

Jeden z mála dokumentů o nacismu, kde musím dát bez přemýšlení plný počet hvězd. Některé příběhy honu na nacisty jsou prostě neuvěřitelné.

plakát

Kolaborovali s nacisty (2010) (seriál) 

Konečně dokument o nacistech, kde jsem se dozvěděl něco nového a užitečného. Hlavně díl o ukrajincích byl fantastický a člověk nevěřil svým ocím a uším. Bezchybné.