Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Zajímavosti k filmům (23)

G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I

G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I (2015) (hudební videoklip)

Tato píseň může být pochopena jako kritika slávy, jejíž vliv následně v člověku ruší morální zábrany jednu podruhé, až nakonec zboří všechny (Gerald odjíždí autem pryč z párty).

G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I

G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I (2015) (hudební videoklip)

Tento klip lze chápat mnohými způsoby, vždy však musíme počítat s faktem, že hlavní postavy textu jsou tři (Me, myself and I) a vypadají stejně. O jejich charakterech se ale nejvíce dozvídáme ve scéně v koupelně, kde se mezi sebou dohadují. Jejich charaktery velmi připomínají Freudvo rozdělení osobnosti na Id, Ego a Superego. Podle tohoto rozdělení by byl zpěvák Superego, protože kritizuje ostatní (je jejich svědomí). Zbylí dva by poté byli zosobněním Ega a Idu.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Teprve až v tomto díle série se dozvíme, že jméno Indiana kdysi patřilo psovi. Henry Jones Junior (Indiana Jones) si tuto přezdívku vybral, protože měl svého psa moc rád.

Můj soused zabiják

Můj soused zabiják (2000)

Za Jannim Gogolakem (Kevin Pollak) můžeme v jeho kanceláři vidět bustu slavného francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparta.

Deadpool

Deadpool (2016)

Deadpool (Ryan Reynolds) ve filmu říká, že si vybral červenou barvu svého obleku, protože jeho nepřátelé tak nevidí, když krvácí. To lze považovat za odkaz na seriál Daredevil (od r. 2015), kde říká to samé malý Matt (Skylar Gaertner) svému otci (John Patrick Hayden), který má červené oblečení.

Simpsonovi - Matleti ze Springfieldu

Simpsonovi - Matleti ze Springfieldu (2015) (epizoda)

Po digitalizaci školy se ředitel Skinner a školník Willie pokusí spálit knihy ve speciálním stroji, který kvůli tomu koupili. Knihy spalují při 451 stupních Fahrenheita. Jde o odkaz na stejnojmennou knihu Raye Bradburyho, v níž knihy hoří právě při této teplotě.

Stranger Things - Kapitola první: Zmizení Willa Byerse

Stranger Things - Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (epizoda)

Šerif Jim Hopper (David Harbour) se ptá kluků, co je to "Mirkwood“. Ti se poté dohadují, jestli je z "Pána prstenů", nebo "Hobita". Pravdu má Dustin Henderson (Gaten Matarazzo). Temný hvozd původně pochází z knihy „Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“ od anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena. V knižní sérii "Pán prstenů" je pouze zmiňován, ale příběh se v něm neodehrává a není jím ani nijak ovlivněn.

Most špiónů

Most špiónů (2015)

Ve filmu jsou zmíněni manželé Rosenbergovi. Šlo o skutečné špióny, kteří předali Sovětskému svazu řadu amerických vojenských tajemství. V roce 1953 byli popraveni.

Deadpool 2

Deadpool 2 (2018)

V první upoutávce se objevuje plakát k seriálu Firefly (od r. 2002). Lze ho vidět poté, co Deadpool (Ryan Reynolds) vyběhne z telefonní budky.

Reklama