Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Život Adèle (2013) 

Pro mě je tento snímek překvapením roku a také první setkání s režisérem Abdellatif Kechichem. Možná, že byl při natáčení nepříjemný, snad se některé scény točili až stokrát, ale... Z Léi Seydoux a Adèle Exarchopoulos tak vykřesal naprosto maximum. (Pozor, mohou následovat spoilery.) Především Adèle mě svým projevem odzbrojila a dostala se tak do mého hledáčku nejlepších mladých hereček. Scény "rozchod" a "setkání v kavárně" Adèle zahrála tak famózně (až jsem si říkal, že to snad už ani nehraje), že se staly okamžitě mými oblíbenými scénami. Kromě hereček musel Kechiche určitě cepovat i kameramana, protože kamera je hodně detailní a je vidět, že mu na tom záleží. Snaží se tak vtáhnout diváka do scény, ale nepoužívá při tom žádných laciných triků. Život Adele je jedním z těch filmů, co vám vrtá v hlavě i po několika dnech a pokud se na film podíváte ve správném rozpoložení, tak vás vtáhne a i přes svou délku už nepustí. Snad každý zažil zamilovanost a skoro každý zklamání/odmítnutí - a tyhle pocity se vám okamžitě dostanou na povrch a hodně se vám připomenou - a je úplně jedno jestli jste na kluky nebo na holky.

plakát

Milenci (2008) 

Nijak zvlášť dobře zahraný a snadno předvídatelný příběh psychicky labilního, dospělého muže, který se chová jako puberťák.

plakát

Dominick a Eugene (1988) 

Možná trochu opomíjený film s ohromujícím výkonem Toma Hulceho. Opravdová smůla byla, že Hulce byl na 46. udílení cen Zlatých globů za tuto roli nominován v kategorii nejlepší herec (drama) spolu s Dustinem Hoffmanem, který to nakonec s Rain Manem vyhrál. Nebýt této souhry náhod, tak si myslím, že by měl Tom Hulce tuto cenu už dávno na poličce.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Kýčovité, nelogické, americké a scénáristicky infantilní. Možná jsou ty dvě hvězdy až moc, ale nějaká práce na efektech tam byla.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Horší, než francouzský originál - hlavně kamera a obsazení. A když jsem dal Nevinné čtyři hvězdy, tak tady musím ještě jednu ubrat.

plakát

Konečná stanice (2004) 

Slušně obsazený, nicméně zoufalý (a většinu času blbě zahraný) pokus o komedii. Když jsem se po ani po hodině nezasmál, ba dokonce ani nepousmál, začal jsem ztrácet pozornost a ke konci už mě vlastně ani nezajímalo, kdo je vrah. Popravdě si myslím, že ani divadelní předloha nemůže být vtipná. Z hereckých (ne)výkonů mě bavila pouze Anna Šišková.

plakát

Uprchlíci (1986) 

Duo Richard + Depardieu kupodivu funguje bez většího zádrhelu, a když se k nim přidá ještě roztomilá Jeanne, tak v milé komedii přicházejí i dojemnější scény. Film plní svůj účel a hudba od Vladimira Cosmy pomáhá ke čtvrté hvězdičce.

plakát

Bitch Slap (2009) 

Hvězdička navíc za ty hlášky.

plakát

Machete (2010) 

Špatný béčko zůstane pořád jen špatným béčkem.

plakát

Mezi řádky (2007) 

Profláklej, snad i celkem průměrně zpracovanej příběh, který má ovšem jedno ale... Tím "ale" je Hilary Swank, která snímek velmi, velmi zvedla z průměrnosti (ostatně jako každý film).