Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Ze všech herců, kromě Lea (toho jsem už samozřejmě dávno znal), se stali mí oblíbenci po zhlédnutí tohoto filmu. Od kina jsem Inception viděl aktuálně 18x a některé scény si občas pouštím jen tak. Hanz Zimmer doprovodil tento originální skvost nezapomenutelnou hudbou (OST poslouchám tak 2x do týdne). Pokud bych měl dát jednomu filmu 6*, bude to Počátek. Mí oblíbení herci, oblíbený režisér a oblíbený skladatel se všichni sešli, aby stvořili můj nejoblíbenější film :-)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Vrchol vrcholů. Miluji celou trilogii, ale Temný rytíř je něco, co totálně a ve všech směrech vymakalo žánr komiksové adaptace. Pryč s šablonovitostí a jednoduchostí. Christopher je jednoduše král, Heath Ledger předvedl životní výkon, i když všichni víme, co bohužel následovalo :(, a Christian Bale je dokonalý Batman. Excelovali ale v podstatě všichni herci, kteří se na plátně objevili, v čele s Cainem, Eckhartem a Oldmanem. Stejně tak Hans Zimmer v tomto snímku opět čaruje! Jde o film, který způsobil, že označení Temný rytíř je snad populárnější než Batman :) Co víc dodat? Viděno cca 10x.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Nejprve jsem se bál tuto další oblíbenou "nolanovku" zařadit do své TOP 10. Ale proč? Možná jsem jen zcela nedocenil její dokonalost. Postupem času musím uznat, že to byla velká chyba a tento film už se z mé topky nikdy nedostane. Naprosto skvělá záležitost. A vůbec to není o kouzlení! Je to o životě!

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Těžko se mi to popisuje, těžko… Za ty roky jsem si k této sérii vypracoval opravdu silný vztah a tohle mě nemohlo naprosto emočně nepoložit. :) Běžte všichni, kdo máte tu partu rádi, a radujte se.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tento film není nejlepší v jednotlivých svých částech, ale je jednoduše nejlepší jako film, celkově. Jako by k vám mluvil bůh (Morgan), ať už v něj věříte, či nikoli (ostatně, boha si MF taky zahrál). Viděl jsem aktuálně 17x a nevadí mi, když se podívám znovu. Něco, na co se dá koukat pořád dokola... Závěr považuji za nejsilnější katarzi v dějinách filmu, také díky soundtracku, který je pro mě vždy velmi důležitý.

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

"Kde ses tohle naučil?" "Myslím, že odpověď bude 'Já jsem Groot!'" Tohle bylo opravdu luxusní. Miluji sci-fi a humor a tohle je vybroušená kombinace obojího, plus akce a parádní výběr soundtracku! Awesome mix je boží! Všechny postavy tam patří a žádná není navíc, ačkoli si člověk neznalý na první pohled řekne "Co je tohle sakra za sebranku?" Prostě Strážci galaxie! :)

Sedm

Sedm (1995)

Tento snímek často běží v TV a ani tam si jej většinou nenechám ujít. Skvěle obsazený a skvěle dějově poskládaný thriller, který je napínavý od začátku do konce, i když ho vidíte podesáté. Vrchol žánru krimi-thriller!

Interstellar

Interstellar (2014)

Vizuálně (neskutečné záběry!), zvukově (Zimmer!), herecky (všichni, včetně robotů) i příběhově (obrovské drama i typicky nolanovská časoprostorová zápletka, gradující navíc na pevných a pečlivě vystavěných základech) drží celý film pohromadě, což je při zvážení toho, jak je hutný, těžký a že se mu daří zabrousit snad do všech žánrů kromě muzikálu, opravdu chvályhodné! Nolan a Zimmer jsou mí oblíbenci a bál jsem se, že budu nějak podvědomě Interstellaru nadržovat, ale ne! On to nepotřebuje! Pro mě 100 % a soukromá TOP 10, protože něco takového jsem ještě nikdy neviděl! PS: To jsem si říkal i po Inception, které jsem od kina viděl 18x, ale Nolan je opět dál, tentokrát až za horizontem událostí! Viděno v Cinema City (Brno) 6.11.2014 a 7.12. 2014.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Konec byl třešničkou na lahodném dortu, ale na takovou třešničku si ještě každý v žaludku najde místo. Leo je king, ať si kdo chce co chce říká, stejně jako Scorsese. Psycho atmosféra na 10 hvězdiček a nejděsivější je paradoxně úplný konec, kdy krásně svítí sluníčko... Geniální. Viděno 4x.

Simpsonovi ve filmu

Simpsonovi ve filmu (2007)

Nedávno jsem to viděl snad podesáté a je to paráda. Když člověk uváží, že film vznikl v době, kdy už humor seriálu opadal, tak se může jen tleskat tomu, že alespoň v případě filmu se opět vrátily dokonalé vtípky, klasický humor Simpsnů a jejich úžasná příběhovost. Skvělá podívaná pro kohokoli, kdo dokáže kvality Groeningovy rodiny ocenit.