Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (7)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Pěkný film. Lepší než ty dva předtím! Spousta scén u kterých se člověk zasměje. A dobře provedené 3D zpracování. Jen by měli upozornit na to, že je tam podtitulková scéna. Byla jsme na tom se sestrou v kině a všichni se ze zazněním titulek zvedli a začali odcházet. Až doma jsem zjistila, že za celýma titulkama je ještě jedna scéna. :D Tak příště odcházet až po titulkách.

plakát

Pinocchio (2002) 

Film který zahrnuje morální ponaučení a ukazuje na to, jak umí být láká velká. Ponocchio je tam vyobrazen jako velký sobec, který ze začátku myslí jen na sebe a na to jak by si užil. Díky tomu však mnohokrát lidi kolem sebe sklame a nadělá si spoustu problémů, do kterých se zamotá. Tento film krásně poukazuje na to, že každý má možnost mít druhou šanci a možná i víc. Malé děti si na tom uvědomí, jak je škaredé zlobit a neposlouchslat rodiče (dokonce i moje 4 sestřička okamžitě pochopila, co Pinocchio udělal špatně a proč mu narostl nos). Pro nás dospělé to může být připomínka toho, že nikdo není bez chyby a všichni potřebujem druhou šanci. Zvlášť dobře je pak sehrána role Pinnochia a i přestože ho hraje dospělý člověk, je stělesněním a živým obrazem toho co nám měl Pinnochio předat. ( Já osobně jsme věk toho herce jako malá ani nevnímala, bylo pro mě důležitější to co mi měl předat). Takže vřele doporučuji se na tento film podívat!

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Tento film mě vždy dostane. Mladá Amélie je sice ze stejného světa jako my, ale už od malička z něho utíká do svých vlastních myšlenek. Má bláznivé, ale zároveň krásné nápady. Baví ji řešení záhady a ráda pomáhá druhým. Někdy se cítím jako ona! Když se pak na scéně objeví záhadný mladík, který je tak trochu taky podivín, začne být film ještě zajímavější.

plakát

Čokoláda (2000) 

Skvělý film! Nejen, že je dobře spracovaný, ale taky v sobě skrývá spoustu moudra. Naoko dokonalé městečko se utápí ve spoustě problémů. Film tak skvěle poukazuje na to, že svět není dokonalý a lidské vztahy se neurovnají jen tak, mávnutím kouzelného proutku. Je potřeba aby si lidé naslouchali, uměli hledat kompromisy a pomáhali si. Důležité je také přiznat svoji chybu. A pokud máte rádi romantiku, tak ani o tu vás tento film neochudí. Já osobně jsem ho viděla alespoň 10x.

plakát

Zelená míle (1999) 

Film ode mě dostal jenom jednu hvězdičku a to díky toho chlapíka s tou myškou. Bylo mi ho líto. Jinak je to hrozně divný film nechápu, že je v top 10.

plakát

Titanic (1997) 

Film, který mě dohnal až k slzám a to néproto, že bych tak strašně prožívala ten mylostný románek, který mnoha lidem přijde dost přeslazený a nezajímavý. Brečela jsme protože jsme si plně uvědomovala tu hrůzu a ty pocity těch lidí a věděla jsme, že se to kdysi stalo (v podstatě jsme si ten film udělal 5D, byla mi zima, cítila jsem úzkost a strach). Za mě klobouk dolů. Pokud ve vás nějaký film dokáže vyvolat takové pocity, je fakt dobře udělaný. Záběry byly skvělé propracované, herci hráli reálně a s plným nasazení!

plakát

O štěstí a kráse (1986) (TV film) 

Naprosto nepovedené! Jednu hvězdičku odemme dostal jen protože my ho bylo líto úplně vyhodit. Bohužel v této pohádce neshledávám žádný dobrý nápad a ani provedení se moc nepovedlo. A to jsem mylovník pohadek. Takže pokud vás baví pohádky radši si pusťte sůl nad zlato nebo popelku či královský slib, protože touto pohádkou stratíte jen čas a nic vám to nedá. Nemá to v sobě žádné kouzlo! Prachobyčejný pokus, který se projednou nepoved.