Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Biografie (11)

Sugar Kiper (herečka)

01.07.2009

Rodilá newyorčanka Jessica Michele Kiper spatřila světlo světa 22. února 1979. Prožila si bouřlivé mládí v rozvrácené rodině, při kterém si vybudovala velice blízký vztah se svým otcem. Po střední škole se začala živit jako servírka v restauraci ve stylu 50. let, kde si přivlastnila image Marilyn Monroe a taky získala svůj… (více)

Lauren Ambrose (herečka)

10.12.2008

Rusovlasá Laura Anne D'Ambruoso spatřila světlo světa 20. února 1978 v connecticutském New Havenu. Ač narozena v USA, v žilách jí koluje italská krev. Vystudovala newhavenskou konzevatoř a rovněž celkem netradiční obor, a to klasický operní zpěv na Tanglewoodském institutu Bostonské univerzity.Svou kariéru započala mimo… (více)

Kellie Waymire (herečka)

06.12.2008

Kellie Suzanne Waymire spatřila světlo světa 27 července 1967 ve městě Columbus, hlavním městě státu Ohio. Tam taky vystudovala univerzitu jižních metodistů, kde získala bakalářský titul z divadelního herectví. Později na kalifornské univerzitě v San Diegu dosáhla magisterského vzdělání.Kellie začala svoji televizní kariéru… (více)

Jenna Lewis (herečka)

09.09.2008

Jenna, celým jménem Jennifer Leigh Lewis, se narodila 16. července 1977 v Maine, nicméně vyrostla ve městě Franklin v New Hampshire, USA. Vystudovala Franklinskou střední, kde zažila svoje první divadelní zkušenosti ve školní hře 'Once Upon a Mattress', která je hudebně-komediální variací na Andersenovu Princeznu na hrášku.… (více)

Kelly Carlson (herečka)

11.08.2007

Herečka a modelka Kelly Lee Carlson se narodila 17. února 1976 v Minneapolis, Minnesotě. Zde taky vystudovala Akademii svatých andělů, střední katolickou školu. Již na škole se věnovala divadlu, které hraje dodnes..Kelly se dlouho věnovala modelingu, účinkovala v reklamách a také nafotila sérii lechtivých fotografií pro… (více)

Bridget Fonda (herečka)

11.07.2007

Bridget Jane Fonda se narodila 27. ledna 1964 v Los Angeles, Californii, do známé herecké rodiny (všem je jistě známý Bridgetin dědeček Henry, otec Peter a teta Jane, Bridgetina matka Susan Jane Brewer je umělkyně). Otec Bridget pojmenoval po své staré lásce, jisté Bridget Haywardové. Rodiče Bridget se rozvedli, když byla ještě… (více)

Christina Applegate (herečka / producentka)

03.07.2007

Christina Applegate se narodila v Los Angeles, Kalifornii, dne 25. listopadu 1971. Jejími rodiči jsou herečka Nancy Lee Priddy a hudební producent Bobby Applegate. Christinini rodiče se rozešli, když byla ještě malá, a tak vyrůstala jen s matkou. Christina si svojí úplně první roli střihla už ve třech měsících, když „hrála“… (více)

Michelle Williams (herečka)

20.06.2007

Michelle, celým jménem Michelle Ingrid Williams se narodila 9. září v Kalispellu, Montaně, jako nejstarší z pěti dětí Carly a Larryho Williamsových. Michelle se o herectví začala zajímat v devíti letech, když se s rodinou odstěhovala do San Diega (Kalifornie). Rodiče jí v rozhodnutí stát se herečkou podporovali, a tak se… (více)

Lara Flynn Boyle (herečka)

20.06.2007

Lara Flynn Boyle se narodila 24. března v Davenportu v Iowě, vyrůstala ovšem v Chicagu (Illinois) a ve Wisconsinu, a má irské předky. Pojmenována byla podle jedné z postav knihy Dr. Zhivago. Jedna z vůbec prvních rolí téhle atraktivní pihovaté brunetky byla malinká rolička ve filmu FERRIS BUELLER'S DAY OFF, ale její scéna byla… (více)

Jessalyn Gilsig (herečka)

09.05.2007

Jessalyn Gilsig se věnovala herectví již odmalička. Kromě toho, že má diplom z anglické literatury na McGillově univerzitě, svůj herecký talent rozvíjela studiem divadelního herectví na Harvardu. V 80. letech se objevila v mnoha epizodních rolích (SEDM DNÍ, VIPER). Zlom přišel, když Jessalyn získala roli v seriálu Davida E.… (více)

Ryan Murphy (tvůrce / scenárista / režisér)

09.05.2007

Ačkoli svou kariéru započal jako novinář, spisovatel a režisér Ryan Murphy přeřadil svoje zaměření, aby se stal tvůrcem a výkonným producentem seriálu NIP/TUCK (PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O., 2003-2010), kontroverzního dramatu o dvou plastických chirurzích, kteří často balancují na hraně morálky a dobrého vkusu. Ačkoli Ryan nikdy… (více)

Reklama