Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Holiday

Holiday (1938)

Cukor mě dostal jako už dlouho nikdo - ten "přiblblej" úsměv mi na tváři vydržel ještě dlouho po skončení filmu. Klasickej Hollywood ve své nejsilnější podobě - vtipný, bláznivý, energický a i přes své staří velmi svěží. Již tradičně bezchybnej Cary Grant a nebojím se říci až geniální Katharine Hepburn, kterým záda jistí násavající Lew Ayres. Maximální hodnoce a jasná srdcovka!

Příběh z Filadelfie

Příběh z Filadelfie (1940)

Cukor válí... znova (Holiday)! Neskutečně našlapanej scénář, k tomu bezchybný herci, problém vyzvednout jednoho, páč to prostě nejde (a to nemluvím jenom o hlavním triu) - vynikající herecké vedení. Slova jsou zbytečná, potřeba vidět! Klasika v pravém slova smyslu, kterou už dneska prostě nikdo nenatočí - bohužel. This citadel can and shall be taken, and I'm the boy to do it.

Cashback

Cashback (2006)

Klenot z Britských ostrovů, který by byla obrovská škoda minout - obal je opravdu hodně mimo. Těžko popsatelný, v mnoha směrech originální či minimálně nevšední celovečerní debut Seana Ellise. Doufejme, že si ho někdo z producentů všimne.

Železný kříž

Železný kříž (1977)

Velmi netradiční válečný snímek, patřící zároveň k tomu nejlepšímu, co po sobě Sam Peckinpah zanechal. Western z Východní fronty s výborným Jamesem Coburnem a Maximilianem Schellem - střet dvou mužů s různými charaktery i společenským postavením, s nezapomenutelným finále.

Ovládací panel
91. nej uživatel Velká Británie
6 bodů