Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie

Oblíbené filmy (9)

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Krvavá klasika, jež mě nasměrovala téměř ke všem filmům, které dnes tak zbožňuju a (společně se SW a Jurským parkem) zažehla mou vášeň pro kinematografii obecně. Kill Bill je po všech stránkách vizuálně dokonalý (kamera, kostýmy, production design a zbožňuju i zakomponování úžasné anime sekvence), akce je zábavná, soundtracky legendární (kapela The 5.6.7.8.'s je super i mimo Kill Bill) a příběhu pravda moc není, ale víc než úspěšně to kompenzují styl, nápaditost a hektolitry krve. Kill Bill je zkrátka moje srdcová záležitost a vše co od filmu chci.

Akira

Akira (1988)

Ne že bych byl z Akiry napoprvé zklamaný, to ani zdaleka, ale i tak mi přijde, že jsem tento snímek opravdu docenil až po několika shlédnutích. Místy je tam sice trochu chaos v kdo, co, proč a celkově jde poznat, že se jedná o adaptaci velmi rozsáhlé předlohy, ale tuhle chybku zcela zastiňují pozitiva v podobě hlavní dvojice hrdinů, perfektní hudby a hutné atmosféry, avšak primem Akiry je bezpochyby dokonalá animace. Ta je po technické stránce prvotřídní a umělecké zpracování opravdu stojí za to (a to styl anime obvykle moc nemusím). Akira je právem považována za legendu. Za mě nejlepší animovaný film!

Ledová archa

Ledová archa (2013)

Můj první dojem ze Snowpiercera byl velmi rozporuplný, vylezl z toho však  opravdu geniální film s jedinečnou atmosférou a zajímavým příběhem plným různých překvapení. Nikdy nevíte co vás čeká v dalším vagonu. PS: Doporučuju nedívat se na trailer

Zátah: Vykoupení

Zátah: Vykoupení (2011)

Příběh není žádný zázrak, některé záběry jsou jako z rádoby hustého amatérského kraťasu, hudba taky někdy nezní nejprofesionálněji... Ale čert to vem, ta hudba se tam vlastně perfektně hodí a akční scény jsou naprosto fenomenální a režie je po většinu času opravdu precizní a nápaditá. Já prostě nemůžu jinak než prominout všechny neduhy a dát plné hodnocení. - Navíc je to s každým dalším shlédnutím lepší a lepší!

Star Wars: Poslední z Jediů

Star Wars: Poslední z Jediů (2017)

Poslední z Jediů! Nejlepší díl Star Wars! Zprvu jsem si říkal, jestli je režisér a scénárista, který má za sebou pouze tři celovečeráky, vážně dobrou volbou pro SW. Avšak potom, co jsem se podíval na Loopera jsem pochopil, proč zrovna Rian Johnson. Pochyby vystřídalo velké očekávání. Bál jsem se, že mi právě mé očekávání film nakonec zkazí, ale TLJ jej několikanásobně překonal. Nechápu jak je to možné, ale ten film mi zkrátka sedl snad úplně ve všech ohledech. Příběh je zajímavý, hraje si s očekáváním diváka a nostalgie už je jenom hezký doplněk. Po odchodu z kina jsem si sice uvědomil pár logických chyb, jako např. proč Hux nevyšle nějaké ze svých lodí do hyperprostoru, aby obklíčili unikající křižník odboje, ale dobrý pocit z filmu mi to nezkazilo. O hudbě Johna Williamse se snad nemusím ani zmiňovat, ta byla boží jako vždy. Co se vizuálu týče, tak tady je to v rámci SW opět první místo. Triky, kamera, kostýmy, rekvizity, všechno je prvotřídní. A Mark Hamill hraje jako bůh! Můj nejlepší kino-žážitek!

Ovládací panel
5 bodů